Un proiect românesc, printre câștigătorii competiției Antalis Interior Design Award!

Într-o realitate paralelă, zilele acestea am fi la Madrid 🙂 . Acolo, am participa la gala de premiere Antalis Interior Design Award (ți-am povestit despre ea anul trecut aici), competiție internațională organizată de Antalis, liderul european în distribuția de hârtie, soluții de comunicare vizuală și de packaging. Iar printre autorii proiectelor câștigătoare, am aplauda și un arhitect român: mai precis, arh. Laura Pietrușel (Alderaminro), care a semnat proiectul Bloom Apartment, câștigătorul secțiunii Home.

Totuși, ne adaptăm situației actuale și ne bucurăm și aplaudăm de la distanță aflând vești virtuale de la Antalis 🙂 . Iată mai jos care au fost câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului Antalis Interior Design Award, dedicat designului interior personalizabil.

Competiția a reunit 535 de proiecte înscrise de creativi din 24 de țări și publicate pe site-ul Antalis Interior Design Award.

Texturile personalizate care fac “Home”

Proiectul Bloom Apartment by arh. Laura Pietrușel, câștigătorul secțiunii “Home”, a pornit de la un brief care cerea dinamism, eleganță, dar și soluții care să permită accesul naturii în amenajare. Ca urmare, echipa a propus o amenajare contemporană, în nuanțe deschise, accentuate de texturile pe care pereții le-au primit prin amestecarea tapetului și a vopselei decorative.

“Combinația de materiale permite separarea spațiilor, dar oferă și unitate și continuitate. Crearea unui tapet personalizat pentru client este acum posibilă prin imprimarea digitală la un cost ușor de suportat”, a spus arhitecta. 

Echipa a aplicat Coala Walldesign Sand pe pereții gri, iar textura delicată, dar rezistentă, contribuie la iluzia vizuală a unui material natural. Tapetul Coala WallDesign are un strat de vinil alb și o gamă largă de texturi și finisaje. Este foarte ușor de montat aplicând lipiciul pe perete și ușor de îndepărtat chiar și când este deja uscat.

Laura Pietrușel a absolvit Facultatea de Arhitectură de Interior în iulie 2019, ca șef de promoție. A colaborat la proiectarea de apartamente, restaurante și spații de birouri și a acumulat experiență în cadrul birourilor de proiectare din România și Polonia. În prezent, face parte din echipa de arhitecți și designeri de interior a Alderaminro.

Secțiunea Office

“Muralul orașului Youse”, unul dintre cei doi câștigători ai secțiunii Office, este proiectul creat de Marion Delage, co-fondatoare a companiei de deorare murală Parégrine, și ilustratoarea Mariana Castillo, pentru birourile agenției de servicii imobiliare Youse din Franța. Ilustrația detaliată și foarte colorată tipărită pe tapet joacă rol dublu: reflectă valorile companiei și conturează identitatea organizațională – da, personajele pe care le observi sunt chiar membrii echipei.

“Suntem foarte încântate că am reușit să scoatem în evidență, ba chiar să transformăm întregul spațiu prin decorarea pereților. Iar faptul că un jucător important în lumea comunicării vizuale, precum Antalis, a apreciat proiectul nostru este un mare semn de încredere și recunoaștere”, au povestit autoarele proiectului.

Secțiunea Retail

Morad Biki, autorul proiectului “Back to School” creat pentru brandul franțuzesc Zadig & Voltaire, a decorat simultan zidurile de la intrarea a peste 100 de magazine din întreaga Europa.

“Am ales gama Coala Walk & Wall pentru a respecta indicațiile Zadig & Voltaire: aplicarea imaginilor pe zidurile clădirilor care înconjoară magazinele lor emblematice. Iar alegerea s-a dovedit a fi ideală: Coala Walk & Wall este rezistentă la apă și ușor de instalat și îndepărtat de pe orice fel de suprafețe, inclusiv sticlă și beton, fără daune. Dincolo de eficacitatea soluțiilor și de expertiza echipelor sale, Antalis ne permite să testăm soluțiile înainte de a le cumpăra, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil”, a explicat Morad Biki. 

Secțiunea OspitalitateLoes Kok a câștigat premiul secțiunii pentru proiectul Frank’s Kitchen, unul dintre cele mai noi restaurante din Amsterdam, Olanda.

“Am vrut să creăm o atmosferă elegantă, dar dinamică, și să replicăm imaginea străzii și în restaurant. Ne aflăm într-un cartier foarte cool, în care depozite vechi au fost transformate în apartamente, buticuri și restaurante tip loft. Iar ca să aducem strada la interior, am ales să acoperim peretele cu o lucrare de artă uriașă – tapetul Coala cu aspect de piele ne-a venit în ajutor și a adăugat textură vizualului. Rezultatul este armonios, șic și modern în același timp”.

Secțiunea Spații publice

“Antalis are avantajul de a oferi soluții care îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță” – Francisco Rubio Ordás, câștigătorul premiului pentru spații publice pentru proiectul spitalului pentru copii El Retiro Invade el Niño Jesús din Spania.

Premiul publicului

“Mulțumită Antalis și produselor Coala, am reușit să preschimbăm experiența neplăcută și stresantă a examenelor RMN într-o călătorie în lumea magnifică a Polului Nord special pentru copiii de la Spitalul Heim Pál din Ungaria” – Andrea Böjtös, câștigătorul premiului publicului.   

Reacțiile membrilor juriului

“Proiectele câștigătoare sunt inspirate, inovatoare și perturbatoare – Christophe Burckart, CEO France & Monaco IWG.

“Am fost foarte surprins de calitatea proiectelor, am constatat că există multă creativitate și, mai ales, o mulțime de utilizări diferite ale produsului” – Yann Mignot, Creative Director Saguez & Partners.

“Tipărirea în format mare este un mediu fantastic de exprimare. Poate fi folosită pentru toate tipurile de suprafețe, cum ar fi podeaua sau tavanul, și oferă o mare libertate creativă. Efectul nisipos, suportul catifelat sau suprafața de îndepărtare… posibilitățile sunt interminabile!” – Sari Myohanen, Senior Designer Home & Environment Peclers Paris.

“Prin concursul Antalis Interior Design Award, am dorit să susținem dezvoltarea tehnologiilor de imprimare pentru a deschide aria de posibilități tuturor profesioniștilor din domeniul designului interior personalizat. Suntem foarte mulțumiți de succesul acestei a doua ediții. Nu în ultimul rând, suntem mândri că evenimentul ne permite să reunim pe aceeași platformă percepții diferite ale designului din întreaga lume” – Alina Penciu, director de marketing și comunicare Antalis România.

Imagini: prin Antalis

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed