Vasele din piatră și oțel create special pentru mesele din timpuri pandemice

De când nu ai mai mâncat liniștit la un restaurant? Cât a trecut de la ultima masă în familie extinsă? Te-ai obișnuit deja cu toate măsurile de siguranță sau încă suspini adeseori amintindu-ți „ce bine era înainte”? Toate aceste întrebări au fost punctul de start al colecției de vase și instrumente din piatră și oțel The New Normal, creată de studioul de design croat Boir ca să împace păstrarea distanței sociale cu senzația de intimitate și apropiere specifice mâncatului împreună. Un fel de reminder a ce a fost adaptat la ce este și va fi 😏.

Piesele conceptuale The New Normal vin ca un răspuns la panourile sterile de plexiglas, care își asumă rolul de protectori, dar micșorează rolul de „conectori” ai meselor împreună, așa cum spun designerii de la Boir:

„Chiar dacă respectă regulile de siguranță impuse de pandemie, piesele noastre respectă în continuare și dimensiunea culturală a meselor în comun – posibilitatea de a împărți mâncarea. Ca urmare, formele minimaliste, geometrice ale pieselor din oțel separă și asigură servirea în siguranță, în timp ce piesele din piatră naturală, modelate manual, creează în continuare impresia de apropiere. Pe scurt, intimitate la o distanță sigură”.

Colecția cuprinde 5 piese cu design reinterpretat, inclusiv un coș de pâine împărțit separat printr-un perete de oțel și linguri lungi, pentru cupluri 😊. Niciun element nu este redundant, fiecare urmează o logică bine conturată pentru atingerea scopului general: și separare, și apropiere.

Set de desert pentru cupluri. Designerii spun că au creat cozile lungi ale lingurilor pentru cei care vor ca și partenerii lor să guste din desert de la distanță. 

Platouri din oțel, separate de o rocă sculpturală. Create pentru aperitive sau sushi. 

O mică structură din oțel, în forma literei T, fixată pe o bază dreptunghiulară din piatră, este reinterpretarea Boir a platoului de servire pentru prosciutto. Vine la pachet cu două instrumente asemănătoare pensetelor, pentru servire.

Coșul de pâine constă în două secțiuni semi-circulare din oțel. 

Platoul circular Pentru Doi are un separator din piatră, cu o formă care o imită pe cea a unui munte. 

Colecția de recipiente va fi disponibilă în curând direct pe site-ul studioului Boir – o poți pune pe lista de cadouri de Crăciun 🤩.

Fotografii: prin Boir

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed