Vrei să imprimi un aer designist, artist spațiului? Noi alegem fototapet.

De ce fototapet? Pentru că e o soluție la îndemână, foarte expresivă și grafică ce are multe de spus în decor. Știm că a devenit destul de cunoscută datorită camerelor de copii, unde pattern-urile și imaginile vesele, colorate sunt la mare căutare. Modelele alese de noi, de la XT Deco, unde am descoperit o varietate fină de modele de fototapet, merg mai degrabă într-o zonă decorativă, grafică, designish. Iar multe dintre ele poartă semnătura designerilor internaționali.

Fototapet xTDeco - Designist (22)Fototapetul Cartoon City pentru un living urban, cu efecte din benzile desenate. Imprimă un aer artist, grafic livingului altfel cuminte și pare să-i adauge a treia dimensiune și o profunzime de care spațiul nu foarte amplu avea nevoie. 🙂

Cu siguranță poți face să vibreze cu totul diferit încăperile dacă le tratezi cu fototapetul corect. 🙂 Urmează mai multe exemple în care protagoniști sunt holul, peretele din dining, cel din dormitor, peretele corespunzător micului birou de acasă etc. Ce înseamnă fototapetul corect? Acel model care accentuează contrastele spațiului, adaugă grație sau dinamism.

Fototapet xTDeco - Designist (16)

Fototapetul Lac de culori, apropo de grația și dinamismul pe care le imprimă decorului. Acest dormitor scandinav ar fi fost mult mai neutru fără această intervenție. 

Pattern-ul este și el foarte important: vei miza pe linii verticale pentru ca spațiul să pară mai înalt, sau orizontale pentru a părea mai amplu. Alegi un pattern floral pentru a îmblânzi decorul, a-l transforma suav, la fel cum mergi pe unul geometric sau cu cifre pentru un aspect mai riguros, chiar ușor vintage industrial. Important e că poți vira foarte ușor stilul unei încăperi în funcție de cum personalizezi un perete.

Același hol: stiluri diferite

Fototapet xTDeco - Designist (17)Luăm ca exemplu acest hol, comparabil cu multe dintre intrările în apartamentele sau casele noastre. În imaginea de sus a fost personalizat diafan cu fototapetul ABC verde; iar jos, în stil vintage, ușor industrial, cu fototapetul Woodcut. Iată cât de ușor poți imprima alt stil cu fototapet.

Fototapet xTDeco - Designist (21)

În cazul unui look vintage geometric și a unui perete ce imită textura hârtiei, ne-a picat cu tronc fototapetul Quadrangle.

Fototapet xTDeco - Designist (25)Biroul de acasă nu trebuie neglijat, am spus-o și aici. E de ajuns să-i delimitezi zona prin personalizarea peretelui, ca să fie integrat designist în spațiu. Bineînțeles, opțiunile sunt nenumărate, iată preferatele noastre, care suntem siguri că te vor inspira:

Fototapet xTDeco - Designist (24)Fototapetul Correspondence, ce-ți aduce pe perete rândurile unor scrisori vechi.

Fototapet xTDeco - Designist (27)

Fototapetul Abstract, semnat de designerul Rebecca Elfast, așterne pete diafane de culoare în spațiul tău de lucru.

Fototapet xTDeco - Designist (1)O minijunglă pe perete, ca o evadare exotică din micile probleme ale zilei. Fototapetul Greenhouse Jungle pentru un birou seren. 🙂

Fototapet xTDeco - Designist (23)

Pentru un look mai disco am descoperit la XT Deco fototapetul Mixed Tape, pentru cunoscători.

De ce spunem că e foarte ușor să-ți personalizezi spațiul cu fototapet? În primul rând pentru că îl poți aplica singur pe perete (la cumpărare primești și adezivul necesar). În al doilea rând, pe site-ul XT Deco nu trebuie decât să introduci dimensiunile spațiului pe care vrei să-l personalizezi cu modelul preferat de fototapet, și ți se vor afișa instant de cât fototapet ai nevoie și prețul aferent. Livrarea se face oriunde în țară în 48 de ore, dacă fototapetul ales e pe stoc.

Fototapet xTDeco - Designist (20)Fototapet Gard Verde

Pattern floral: pentru spații delicate

Două livinguri care vor alunga monotonia și, chiar și cu focul aprins, te vor duce cu gândul la primăvară. Par delicate, însă majoritatea fototapetelor sunt realizate din materiale ecologice, nețesute, rezistente la curățarea cu burete umed și la decolorare.

Fototapet xTDeco - Designist (18) Fototapet Pat de flori

Dining: origami style sau minimalist?

Un dining înviorat de fototapetul Florigami: iată cum o jumătate de perete personalizat schimbă cu totul spațiul.

Fototapet xTDeco - Designist (19)

Dacă mizezi pe un aer mai sobru, minimalist, fototapetul CMYK  vine cu o pată de culoare cool și o textură specială.

Fototapet xTDeco - Designist (26)

Joc geometric

Cel mai mult ne place la fototapet impactul cromatic și al pattern-ului. E un “accesoriu” pe care nu ai cum să nu-l remarci în spațiu. Și, da, e nevoie de un strop de curaj și ingeniozitate să-l aplici la tine acasă. În plus, pentru că îl poți aplica pe suprafețe foarte ample, obții un efect pictural, artistic.

Fototapet xTDeco - Designist (29)Fototapetul Abstract pattern water

După călătoria prin mai multe stiluri ne întoarcem la România urbană și un fototapet care-ți aduce în casă Sibiul. Este semnat de fotograful Dan Șușa, iar dacă și tu ești fotograf profesionist contactează-i pe cei de la XT Deco ca și fotografiile tale să ajungă pe pereții caselor din România. Mai multe detalii aici.

Fototapet xTDeco - Designist (28)

La XT Deco, ai livrare gratuită toată luna noiembrie. Și, cum spuneam și mai sus, produsele comandate ajung oriunde în țară în maximum 48 de ore, atâta timp cât sunt pe stoc. În momentul comenzii îți va fi afișat prețul complet, ce include și transportul.

Găsești toate datele de contact XT Deco, dar și adresele magazinelor din București, Brașov, Sibiu, Iași aici.
Iar pentru a fi cu la curent cu noutățile XT Deco, urmărește și pagina de facebook.

Fotografii: prin XT Deco

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed