3 lămpi scenografice care ne plac!

Dacă nu plecați în vacanță, măcar seara să vă întoarceți într-un colț de liniște, scenografic, cu lumini și umbre interesante. Avem un Top 3, pe care musai le-am include pentru a contura un colț numai al nostru, designish.

1. Emperors Light, by Design Dessert: pentru că e atât de simplă și de impact!

Imacon Color Scanner Lampi cool - Designist (2)Arată bine cu orice fel de bec, “abajurul” e  metalic, costă 250 euro și o poți comanda de aici.

Lampi cool - Designist (3) Lampi cool - Designist (4)

2. Dacă vreți un candelabru, am descoperit recent reinterpetarea unui candelabru clasic semnată Mathieu Lehanneur pentru intrarea unui castel de secol XVIII din Franța – Château Borély în Marseille. Propunerea lui ne-a fascinat și mai ales argumentația designerului!

Când desenezi un candelabru, explică el, ești tentat să creezi ceva foarte tradițional și foarte serios, de parcă oricine intră trebuie să știe că acolo stă cel puțin un rege sau o regină. Ei bine, continuă el, eu am vrut să schimb această percepție și să dau mai degrabă o idee despre ce se întâmpla în locul respectiv: castelul Borély era un loc al petrecerilor.

Lampi cool - Designist (5)Candelabrul lui Mathieu e senzual și fluid, prin “eprubetele” de sticlă fiind LED. 

Lampi cool - Designist (6)

“I didn’t want to design a chandelier for Versailles. I wanted to give some clues about what happened in that place. I wanted something that described the mood and parties that took place in that place. It’s a place to enjoy the sun, holidays and friends.” explică designerul francez. (sursa)

Lampi cool - Designist (6)

Lampi cool - Designist (7)Nu a fost prins de tavanul original, ci de unul fals, tocmai pentru a da impresia că intră prin structura acestuia.

3. Unfold Lamp, design Form Us With Love pentru Muuto. Imaginați-vă o lampă din cauciuc pe care o desfaceți și odată atârnată vă va transforma spațiul cât se poate de ludic, colorat și contemporan. Pentru noi, e un must have!

Lampi cool - Designist (9) MuutoAm găsit-o la 119 lire aici. Destul de tentant!

Lampi cool - Designist (11)

Suntem curioși, care e preferata voastră?

Fotografii: prin brandurile menționate

5 Comments

  1. Candelabrul bate tot.

  2. Nu ma pot decide care este preferata mea. Fiecare are personalitate si exprima un alt gand, o alta stare. Mi-ar placea sa le vad in “mediul” lor, asa cum le-au gandit designerii. Totusi, pe Unfold Lamp as lua-o acasa!

  3. Prima. Mi se pare cea mai versatila. Potrivesti doar culoarea si rezultatul e garantat.

  4. Mircea

    Mathieu Lehanneur este pe departe “golden boy” aici !

  5. Foarte bune informatii am gasit pe pagina dumeavoastra. Va veau
    mult spor in in aceasta lucrare.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed