5 idei care îți scot casa din hibernare

La cât de lungă ni s-a părut iarna asta, nu-i de mirare că e galben din plin în acest articol. Tot răsfoind și recitind materialele din rubrica Case din România, ne dăm seama că putem răspunde azi cu 5 tips & tricks de design la întrebarea unuia dintre colaboratorii noștri: “Ce facelift să aduc casei mele?”. Unele mai la îndemână, altele mai puțin, însă toate sunt visuri de primăvară realizabile. Și, cum spuneam, toate “extrase” din case din România.

idei de amenajare1. Perete – statement: finisaj cu plută!

Apartamentul amenajat de arh. Adi Aloman de la KiwiStudio ne-a cucerit cu peretele acoperit cu dale decorative din plută Muratto. De altfel, este și excepția cromatică a camerei: dacă designerii au folosit mai ales nuanțe calde, neutre și pastel, dalele decorative din spatele mesei de dining se joacă cu trei culori: două tari, negru și galben, și nuanța naturală a plutei, care echilibrează contrastul.

idei de amenajare2. Play and rewind

Derulează un pic. STOP. E suficient să ajungi până anul trecut pe vremea asta, când reveria parcului sau a vacanței venea și cu imaginea leagănului. Așa că ți-l aducem la interior, ca să ai motive de joacă tot anul: în studio-ul amenajat de colega noastră, Elis Popescu (concept design interior), și arh. George Barbu (care s-a ocupat de proiectarea mobilierului la comandă), leagănul funcţionează la interior mai degrabă ca un element decorativ, ludic, făcând conexiuni cu spaţiul exterior – parcul Tineretului din imediata apropiere. UȚA e un produs isteț, de design românesc: este detaşabil, astfel încât îl poţi lua oricând cu tine, în husă, îl agăți de creanga unui copac și gata, ai un mic parc numai la tău.

idei de amenajare
idei de amenajare 3. Se cere să faci ceva cu pertele de la capul patului

Azi l-ai comandat, mânie dormi printre antene și ciripit de vrăbiuțe. Asta dacă nu se interpune o pisică cu ochi verzi între tine și armonia de primvară. Vorbim despre sticker-ul de perete de la Cai Verzi pe Pereți, creat de Ana Bănică. A fost realizat la comandă, special pentru amenajarea unui apartament micuț, din București, în care elementele care condimentează decorul sunt fix atâtea câte era nevoie pentru un spațiu mic. idei de amenajare

 

4. Înscrie-te la cursul nostru de Design Interior!

Poate știi deja că noi organizăm, încă din 2013, și o serie de cursuri care gravitează în jurul design-ului. Le desfășurăm sub umbrela Creative Learning, iar despre toate cursurile poți citi aici. Cursul de Design Interior are deja peste 200 de absolvenți și este susținut de designerul Martine Claessens. De curând, am dat start-ul cursului, într-o formulă concentrată de weekend, atât la Cluj, cât și la Timișoara.

curs design interior

De ce îți recomandăm să urmezi acest curs:

  • Nu este doar un curs de “educație estetică”, ci unul în care ideile wow se întâmplă pe moodboard-ul tău. Vei lucra cu materiale, texturi, decupaje direct pe moodboard, dar și digital (cu ajutorul computerului, dacă preferi să rezolvi moodboard-ul astfel).
  • Nu îți irosesc timpul cu vizite nesfârșite în showroom-uri, ci, de-a lungul aplicațiilor practice, primești sugestii și recomandări punctuale de surse, materiale etc. Să vezi care sunt stocurile magazinelor de profil o poți face și pe cont propriu, la curs afli cum să îmbini armonios și coerent stiluri, culori, materiale, texturi.
  • Schițezi proiectul de amenajare pentru casa unui client și vei învăța cum îi identifici stilul, cum te mulezi pe universul lui și cum îl redai într-o amenajare.

Cursul începe săptămâna viitoare, marți, pe 28 martie, iar înscrierile sunt pe ultima sută de metri, mai avem 5 locuri lbere. Fă o vizită pe creativelearning.ro și vezi dacă acest curs ți se potrivește. 🙂

curs design interior

Iată și unde are loc în București: la sediul nostru, din zona Dacia-Piața Romană:

curs design interior

Reinventează-te primăvara asta!

Fotografii: arhiva Designist

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed