Birou amenajat într-un garaj de 14 mp, din București

Soluții creative pentru birouri cool sunt multe – despre unele v-am povestit deja aici. Dar un birou de arhitectură amenajat într-un garaj de 14 mp nu am mai văzut, cel puțin nu la noi. Mai mult, biroul arată foarte bine, iar recent a fost nominalizat la premiile Secțiunii design/amenajări interioare la Anuala de Arhitectură București.

Birou Lama arhitectura - Designist (10) Birou Lama arhitectura - Designist (11)

Biroul aparține arhitecților Lama Arhitectura, care anul acesta au avut curajul de a trece de la un birou de 47 mp la unul de 14 mp. Cum spuneam și noi, de fapt, ai nevoie de foarte puțin ca să fii fericit. Biroul Lama este un statament despre cât de puțin spațiu ai nevoie ca să-ți faci treaba bine. Și e un exemplu care să ne dea de gândit atunci când dăm vina pe biroul prea mic ș.a.m.d.

Birou Lama arhitectura - Designist (12) Birou Lama arhitectura - Designist (3)Da, încap și bicicletele!Birou Lama arhitectura - Designist (2)

Birou Lama arhitectura - Designist (5)

Au descoperit biroul pe strada Paris, la parterul unui bloc interbelic și și-au dat seama că e exact ce le trebuie. Amenajarea a durat 14 zile!

“Pentru început, în loc să recurgem la soluţii clasice de finisaj (zugrăveli, îndreptat şi reparat pereţi, gips-carton etc.) am folosit un material reciclat (OSB), cu un preţ mult sub potenţialul sau vizual, pentru a îmbrăca întregul spaţiu. În spatele acestui placaj am ascuns întreaga instalaţie electrică şi am făcut uitată culoarea verde a pereţilor. Totodată acesta ne-a ajutat să camuflăm accesul spre holul blocului şi spre un mic spaţiu de depozitare.

A urmat transformarea uşilor fostului garaj (ce au fost îmbrăcate în tablă de oţel) şi adăugarea unei tâmplării din acelaşi material.”, spun arhitecții.

Birou Lama arhitectura - Designist (4)Cuierul-caracatiță este pentru post-it-uri!Birou Lama arhitectura - Designist (6)Ceasurile IKEA au fost personalizate cu portretele arhitecților celebri.

Birou Lama arhitectura - Designist (9)

Mobilierul, pe lângă cele câteva piese IKEA transformate și adaptate spațiului, este creat de arhitecții Lama din placaj TEGO – material industrial folosit la cofrarea betonului. Iar lămpile sunt dintre cele care se folosesc la lucrul pe șantier.

Birou Lama arhitectura - Designist (13)

Aici se încheie demonstrația despre cum poți amenaja un birou fain cu materiale “alternative”, să le spunem. Dovada ca poți avea visuri mari în spații mici.

Despre proiectele Lama Arhitectura poți citi pe Designist: aici, aici și aici.

Birou Lama arhitectura - Designist (8)

Fotografii: prin Lama Arhitectura

One Comment

  1. WOW, Foarte tare…Ceva chiar surprinzator. GJ!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed