Cai verzi pe pereţi transformă poveştile româneşti în stickere şi motivele tradiţionale în tapet: la Made in RO, 25 şi 26 mai

Anul acesta designerii Cai verzi pe pereţi, Ana Bănică şi Bianca Bărbieru, ne-au răsfăţat cu creativitatea pe tema Motivelor tradiţionale în designul contemporan. Încă de la începutul anului, de când au anunţat un refresh al tuturor colecţiilor, au lansat minunatele Brâuri de perete şi zicale româneşti, cu motive specifice zonelor din ţară.

Cai verzi pe pereti - Designist

Special pentru Made in RO, târg de design românesc, ce are loc pe 25 şi 26 mai la Galeria Alchemia (Calea Moşilor 95 – zona Armenească), în cadrul Romanian Design Week, Ana şi Bianca au pregătit o colecţie extraordinară în care poveştile româneşti devin stickere, iar motivele tradiţionale compun compoziţii de tapet irezistibile, unice, pentru că sunt legate de identitatea spaţiului în care trăim!

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (10)Capra cu trei iezi: L 200 cm x h 150 cm. Lungimea poate fi mai mare în funcţie de poziţionarea personajelor pe perete.

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (9)Ursul păcălit de vulpe: L 250 – 300 cm (în funcţie de poziţionarea personajelor pe perete) x h 90 cm (maxim).

Nu am vrut să surprindem o anumită scenă din povestiri, ci am ales personaje și elemente care să lase privitorul să își lege singur firul poveștii. În ambele compoziții am inclus și fraza de început, prin care sperăm să vă încurajăm să deveniți povestitori 🙂 – spun designerii Cai verzi pe pereţi.

Vizual Made in RO Targ de design romanesc 25-26 mai

Designist: De unde pofta pentru poveştile româneşti? Care sunt poveştile voastre preferate?

Ana: După ce am lansat colecția de brâuri, Bianca mi-a atras atenția că poveștile/basmele românești ar fi un bun subiect pentru noi, mai ales că nu mai sunt la fel de populare ca în copilăria noastră. Acum parcă prea ne lovim de Mickey Mouse la tot pasul și ne bucurăm tare mult când mai aflăm de vreo nouă ilustrare a unui basm drag nouă!

Și după ce am convins câțiva omuleți că pe pereții camerelor pentru copii pot sta și alte trăznăi în afară de personaje din desene animate, acum ne-ar încânta să îi “păcălim” și într-o direcție mai neaoșă/românească.

La povești preferate cred că putem înșira o sumedenie dintre cele românești, în frunte cu Harap-Alb, dar aș vrea să amintesc de un basm tare frumos, rusesc: Căluțul cocoșat.

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (1)

Poftă mare la poveşti, spunem noi! Fiecare tacâm tradiţional al stickerului Poftă mare are dimensiunile: L 28 x h 120 cm.

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (13)

light wood texture

 

Elementul decorativ din sticker-ul Ursul păcălit de vulpe s-a transformat într-un ceas, ce va fi prezentat în premieră la Made in RO!

Tapet cu motive tradiţionale stilizate: arată fabulos! Cum aţi ajuns aici?

Spre deosebire de autocolantele cu povești pe care le aveam în plan, la capitolul tapet nu aveam nicio direcție de design clară. Variante sunt multe și vom experimenta. Însă ne-ați mobilizat voi când ne-ați dat temat târgului Made in RO, ediţia a doua: Motive tradiţionale în designul contemporan. Ne bucurăm că vă plac!

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (5)

ModelTapetul Paseri este inspirat dintr-o carpetă românească.

Model Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (7)

De unde aţi ales motivele acestei colecţii de stickere şi tapete?

Tapetul Paseri este inspirat dintr-o carpetă românească. Privind imaginea originală, am redesenat pe hârtie păsările și motivele florale, mai geometrizate și regulate. Am înlocuit apoi nuanțele de cafeniu cu multe combinații de culori jucăușe, dintre care am păstrat trei variante.

Tapetul Ghirland este prelucrat după un motiv tradițional românesc din zona Sibiului, ce se găsește de-a lungul mânecii și pe pieptul iilor.

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (8)Tapetul Ghirland, prelucrat după un motiv tradiţional din zona Sibiului

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist

Apropo de pattern-uri geometrizate, Ana şi Bianca tocmai au finalizat câteva modele nou-nouţe de tapete grafice:

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (12)Tapet geometric: mai multe variaţii de pattern-uri şi culori vă aşteaptă la Made in RO, pe 25 şi 26 mai, la Galeria Alchemia (Calea Moşilor nr. 95 – Zona Armenească).

Vă gândiţi să mergeţi în continuare pe firul motivelor tradiţionale, vorba workshop-ului nostru, sau aveţi deja în plan şi alte compoziţii surprinzătoare, cum sunt căluţii alb cu roşu pe albastrul de pe pereţi? 🙂

Vom trece și în alte registre, asta este clar, mai ales că ne place mult să lucrăm variat și să surprindem! Evident, dacă va mai exista inspirație pe acest fir nu o vom evita.

Cai verzi pe pereti - Made in RO - Designist (3)Tapet cu cei mai simpatici căluţi pe pereţi!

Model

Stickerele şi modelele de tapet ale acestei noi colecţii semnate Cai verzi pe pereţi te aşteaptă să le admiri şi să le iei acasă la Made in RO, târg de design românesc, pe 25 şi 26 mai, la Galeria Alchemia (Calea Moşilor 95), în zona Armenească, la 5 minute de Teatrul Naţional – eveniment în cadrul Romanian Design Week.

facebook cover Made in ROSusţine şi tu designul Made in RO, uploadând acest cover photo la profilul de facebook!

4 Comments

  1. […] Cai verzi pe pereţi transformă poveştile româneşti în stickere şi motivele tradiţionale în … […]

  2. […] Made in RO, Târg de design românesc: Cai verzi pe pereţi transformă poveştile româneşti în stickere şi motivele tradiţionale în … […]

  3. […] Cai verzi pe pereţi transformă poveştile româneşti în stickere şi motivele tradiţionale în … […]

  4. […] Autocolant Capra cu trei iezi, semnat Cai verzi pe pereți […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed