CALL for entries > CERAMIK. Evenimentul dedicat ceramicii contemporane, pe 25-26 mai.

Da, lansăm Ceramik. Punct. 🙂 Evenimentul va avea loc în weekendul 25-26 mai, ca parte din Creative Quarter Design Festival, în cadrul Romanian Design Week, în spațiul AWE | Adaptive Work Environment – Palatul Universul. Înscrierile sunt deschise, așadar, aplică cu proiectul tău până pe 12 mai!

Creațiile de pe vizual sunt semnate de designerul londonez Tom Crew, ale cărui lucrări le vei putea vedea în cadrul evenimentului.

Ceramik. este un festival-concentrat de ceramică contemporană care va reuni anual cele mai valoroase proiecte ale designerilor ceramiști atât din zona ceramicii utilitare, cât și a celei decorative, dar și din aria bijuteriei-concept, a accesoriilor ori a artei ceramice. Evenimentul își propune să prezinte pe viitor atât proiecte din România, cât și proiecte internaționale.

Evenimentul va prezenta unele dintre cele mai bune și închegate proiecte din zona ceramicii contemporane și va funcționa ca un târg-concept exclusivist. Evenimentul va cuprinde o selecție de aproximativ 15 designeri ceramiști.

Evenimentul este deschis și designerilor care activează în alte domenii (design de obiect, design textil etc.), dar care au în lucru proiecte colaborative pe zona de ceramică sau includ ceramica, într-o proporție de minimum 50%, în creațiile lor.

REGISTER | Ceramik.01
Când: 25-26 mai 2019 (deschis 11.00 – 19.00)
Unde: AWE | Adaptive Work Environment, Palatul Universul
Str. Actor Ion Brezoianu nr. 23-25, București.
Deadline aplicații: 12 mai 2019
Info @ designist@designist.ro

Cum aplici?
Așteptăm aplicația ta pe adresa designist@designist.roDeadline: 12 mai. Numărul locurilor este limitat, așa că este esențial să iei în calcul termenul limită: cu cât mai repede ne vei trimite aplicația, cu atât vei avea mai multe șanse să intri în selecția finală.

Ce trebuie să conțină aplicația:
– datele tale de contact (e-mail și număr de telefon)
– link-uri către website/blog/pagina de Facebook/alte canale, unde e publicat portofoliul tău/al brandului tău
– descrierea pieselor/proiectului cu care vrei să participi (nume brand, concept, materiale, dimensiuni etc.)
– o descriere a standului tău (cum te gândești să arate standul tău și cu ce mobilier de expunere dorești să vii), pentru a ne asigura că poate fi integrat în spațiu. Încurajăm display-urile creative, minimaliste, “curate” și simplu de pus în practică
– maximum 10 fotografii (format jpeg, la o rezoluție de 300 DPI, maximum 1500 pixeli), pe care să le atașezi mailului. Atenție! E mai bine să NU trimiți aplicația sau fotografiile prin WeTransfer, pentru că link-ul va expira în doar câteva zile, riscând astfel ca proiectul tău să nu ajungă la noi.
– opțiunea pentru unul dintre cele două pachete (despre care îți povestim mai jos)

Condiții de participare. Pentru ce pachet optezi?

Pentru a participa în cadrul Ceramik. | Concentrat de ceramică contemporană, vei achita o taxă, în funcție de pachetul pe care îl alegi. Standul tău va avea o dimensiune standard de aproximativ 1 mp (de ex. un blat de L 120 cm x l 70 cm = o,84 mp). Dacă proiectul tău are nevoie de un alt set up sau de o suprafata mai mare, pentru a fi expus, te rugăm să precizezi acest lucru în aplicația ta, iar costul poate fi recalculat, în funcție de disponibilitate.

Pachet STANDARD = 900 lei (TVA inclus)
– stand în cadrul Ceramik., cu dimensiune standard

Pachet PLUS = 2.200 lei (TVA inclus)
pachetul STANDARD, la care se adaugă:
– editorial-interviu în exclusivitate, pe designist.ro, care va prezenta proiectul tău, cu link-uri către website-ul/canalele de comunicare ale brandului tău
– promovarea editorialului-interviu pe paginile de Facebook, Instagram designist.ro, Facebook event
– poziționare preferențială în schema expozițională

Ce va aprecia juriul Designist în procesul de selecție:

 • Autenticitatea și creativitatea proiectului tău.
 • Proiectele cu nota de inedit inclusă: noi, originale, inovatoare, care au un concept bine definit și o prezentare pe măsură.
 • Noutatea creațiilor: au prioritate proiectele ce vor fi expuse în premieră in cadrul Ceramik.

Ceramik. este un eveniment conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Prin proiectele sale, Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste 8 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

Iată AICI  un review de la o ediție-pilot dedicată în exclusivitate ceramicii contemporane.

Fotografii: arhiva Designist (Fotografi Luminița Popescu, Marian Teodorescu)
Foto si creații vizual-teaser:
 Tom Crew

4 Comments

 1. Carla

  Buna, poza pe care o folositi pentru promovare nu este din arhiva voastra(designist), cum este specificat la finalul articolului. Va rog sa luati legatura cu autorul inainte sa o publicati, daca nu, voi face eu o notificare . Coincidenta face ca lucrez cu artistul respectiv, si nici nu e roman macar.

 2. Elis Popescu

  Buna! Fotografia este folosita cu acordul artistului, ale carui lucrari le urmarim. De altfel, Tom Crew este invitat in cadrul Ceramik., iar lucrarile sale vor fi prezente in cadrul evenimentului nostru. Creditarea se referea la fotografiile prezente in articol, nu la vizualul preliminar al evenimentului. Cele bune!

 3. Ioan Sumedre Jr

  Felicitări pentru inițiativă!

 4. Designist

  Mulțumim și vă așteptăm la eveniment pe 25-26 mai! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed