Când designul interior este zen + o invitație la armonie și reglaje decorative fine

Poate că, după doi ani, acasă a mai renunțat la conotațiile de ascunziș protector. 🙂 Și poate că sursele de echilibru și liniște au reînceput să se propage printre noi, ca razele de lumină (cu speranța că ce se întâmplă la mică depărtare de noi va avea un sfârșit cât mai curând). Totuși, după atâta timp în care am făcut reglaje fine în interioarele noastre, ca să ne simțim mai bine acasă, e greu să ne dezobișnuim.

Armonia este întotdeauna a work in progress, așa că profităm de ocazie să îți povestim despre noi soluții… Zen: le-am găsit în showroom-ul Zen Interior, un adevărat univers al perdelelor, draperiilor, tapetelor și fototapetelor, în care te invităm să-ți găsești inspirația, așa cum am făcut-o și noi.

Fototapetul Old Travel de la InstabileLab

Din culisele Zen Interior 

Dacă ar fi să găsim o vorbă de duh custom made, specifică multora dintre poveștile de antreprenoriat cu design inclus despre care ți-am povestit de-a lungul timpului, atunci ar fi, cu siguranță, “ce ție îți place dă-le și celorlalți, sigur le va plăcea și lor” 😊. I se aplică și lui Zen Interior: showroom-ul a apărut când Cristina Petcu, om pasionat de design și de frumos în întregime, s-a hotărât să acopere cu produse și servicii impecabile lipsurile pe care le-a găsit pe piață, în domeniul perdelelor, draperiilor și tapetului.

Cristina Petcu: “Pasiunea pentru designul interior guvernează toată viața mea, nu aș putea spune că există un moment în care ies 100% din această paradigmă. Asta se reflectă atât la birou, cât și acasă, unde am grijă să păstrez o atmosferă zen, echilibrată”.

Colecția de materiale bouclé Arctic de la Ridex  

După o schimbare de nume și o lărgire a portofoliului de produse (s-au adăugat covoare, corpuri de iluminat, pardoseli, vopsele și sisteme smart home), Zen Interior s-a rebranduit în 2021, cu planuri clare: să servească drept ingredient cheie pentru amenajări interioare armonioase atât arhitecților și designerilor de interior, cât și clienților care își amenajează și accesorizează locuința.

“Filosofia Zen se referă la o stare de calm și armonie interioară, pe care îmi doresc să o las fiecărui client cu care interacționez. Avem tot mai mare nevoie de locuințe care să ne servească drept refugii de la lumea înconjurătoare, așa că scopul meu este să imprim caselor și beneficiarilor mei cât mai mult Zen, dincolo de produse frumoase și rezistente în timp”, ne-a explicat Cristina. 

Fototapetul pentru baie (da!!) Hydra de la Glamora

Astăzi, colecțiile extinse din care ai de ales la Zen Interior bifează o diversitate uriașă de stiluri, dar ce au în comun stă sub semnul funcționalității și sustenabilității: materiale eco-friendly, rezistente, calitative și durabile, ușor de montat și atemporale.

“Am grijă să selectez și să recomand doar colecții testate, durabile și de înaltă calitate. Sunt de mulți ani în domeniu, am lucrat cu multe modele și materiale, testez periodic noile soluții în showroom și la mine acasă, de exemplu la perdele și draperii verific întotdeauna în atelier cum se coase materialul, fac toate eforturile pentru a putea să recomand exclusiv produse bune și durabile. În plus, încerc să anticipez întotdeauna ce tendințe vor fi în anii următori, pentru a ușura viața clienților”, ne spune Cristina.

Fototapet Oro Nero de la Instabile Lab

Intermezzo Zen

Apropo de trenduri, am profitat de ocazie și am întrebat-o pe Cristina cum se reflectă ele pe rafturile Zen Interior. Îți recomandăm să faci o vizită chiar tu în showroom, ca să le vezi live, dar până atunci îți facem noi un rezumat/teaser.

  • țesăturile bouclé sunt în trend, la fel și materialele fonoabsorbante sau care blochează căldura, cele eco-friendly și antialergice, atât în cazul perdelelor și draperiilor, cât și în cel al tapetelor și fototapetelor (din Smart Paper).
  • se pune accentul pe nuanțe de pământ sau solare, cele pe care le regăsim în natură, în viața de zi cu zi.

Tapetul Thaos Lagoon de la Masureel

Draperia Terrazzo de la Ridex

Colecția de materiale textile Terrazzo de la Ridex (foto sus) este exemplul clar a ce ți-am rezumat mai sus: include țesături din bumbac provenit din plantații din Olanda și Franța, cultivat la 120 centimetri*, ceea ce permite fabricarea unor țesături late, de 240 centimetri, din doar trei îmbinări.

*în China, bumbacul e cultivat la 30 centimetri, deci cere mult mai multe îmbinări, ceea ce nu oferă aceeași stabilitate și durabilitate.

Fototapetul pentru baie Hydra de la Glamora este lansat recent (alături de modelele pentru bucătărie și alte spații umede), în nuanțe revigorante, inspirate de frumusețea insulei grecești Hydra ❤️.

Tapetul Asterion Rust de la Masureel face parte din colecția Spirit of Nature și îl vedem integrându-se perfect într-o amenajare în stil Wabi Sabi, în care eleganța vine din simplitate.

Zen Interior pentru arhitecți și designeri

Cristina și arh. int. Cristina Micu

Trăim într-o lume în care avem multe opțiuni, ceea ce este, în egală măsură, o bucurie, dar și o piedică în calea eficienței. Ți s-a întâmplat și ție să te afli în fața mai multor modele de tapet, de exemplu, și să nu poți face o alegere? 🙂 Iar aici intră în scenă Zen Interior, ca ghid pentru arhitecții și designerii care se află în labirintul de opțiuni al unui proiect de design interior. Îi dăm cuvântul Cristinei:

“Trăim într-un tăvălug în care timpul e dușmanul nostru, așa că vreau să preiau cât mai multe sarcini pe care le pot face eu, ca să scurtez și simplific tot procesul. Sunt un suport permanent pe toată durata proiectului și după, chiar și pentru întrebări care nu țin strict de produsele din showroom.

Tapetul Ariadne Rock de la Masureel

Relația cu designerii cu care colaborez este foarte apropiată, cu unii lucrez de atâta timp, încât nici nu mai este nevoie să vină împreună cu clientul în showroom: îmi trimit doar randări sau îmi dau libertatea deplină de a alege împreună cu clientul, urmând să le trimit doar propunerea, pentru a o valida.

Firește, sunt aici și dacă au nevoie de informații tehnice: cât să facă adâncimea pentru montarea șinei de perdea, poate că trebuie să retragă mobilierul, poate au un cadru bun pentru un panou decorativ. Pe scurt: îi consiliez nu doar în alegerea produselor, ci și în partea de montaj, pentru ca rezultatul final să fie perfect”.

Tapetul Phaedra Sahara de la Masureel

🛒De reținut. Zen Interior include include soluții anti-bătăi de cap funcționale: de la consultanță gratuită și măsurători, la montaj, croitorie și servicii post-achiziție – curățătorie profesională de perdele și draperii.

Fototapet pentru baie Kiafa, din colecția Hydra de la Glamora

Colecția de materiale bouclé Arctic de la Ridex  

Apropo, portofoliul Zen s-a mărit recent cu fototapetele InstabileLab, extrem de creative și îndrăznețe, și perdele și draperii semnate de furnizorul german de textile Venesto. Îți recomandăm să le adaugi pe lista ta înainte să vizitezi showroom-ul.

Poți să iei legătura cu Zen Interior aici:

📢 Website: zeninterior.ro
📢 Email: contact@zeninterior.ro
📢 Telefon: +40 765 001 978 //
Showrooom: Bd. Regina Maria nr 76, sect 4, București

Tapetul Vista Forest de la Masureel

În final, 3 întrebări altfel pentru Cristina Petcu, omul din spatele Zen Interior: 

1. Ce schimbări ai face în casa unui insomniac, o persoană care petrece mult timp cu ochii pe pereți? 🙂

În primul rând, l-aș întreba ce îi cauzează insomniile, pentru a vedea cum pot să-l ajut. I-aș propune apoi o draperie tip black out și culori odihnitoare, care să-i inducă o stare Zen. Dacă îl deranjează zgomotul, aș alege un material fonoabsorbant dublat cu black out.

2. Care este ultima schimbare pe care ai făcut-o în casa Zen Interior?

Periodic, înnoiesc showroom-ul Zen Interior cu ultimele colecții adăugate în portofoliu. Acum l-am finisat cu pardoseală din vinil (LVT), am ales fototapetul Victoria de la Glamora pentru spații umede și am adăugat perdele și draperii din ultima colecție Ridex.

Fototapet pentru baie Victoria de la Glamora, expus în showroom-ul Zen Interior.

3. La ce te gândeai înainte să răspunzi acestui interviu?

La parfumul de interior pe care să-l corelez cu noul decor din showroom, astfel încât să se potrivească și să pună în valoare noile colecții.

Foto: Sabin Prodan  /  prin brandurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed