Cum și-a dat comunitatea Made in RO #RESTART la cea mai nouă ediție a târgului

La început au fost căutările: după ce coordonatele s-au mai îmblânzit, am decis că e momentul să revenim back on track cu Made in RO. Apoi, totul a căpătat formă: am ales o nouă locație, am lansat call for projects, ne-am completat comunitatea și weekend-ul 18-19 iunie a fost sinonim cu #RESTART. Made in RO #16, într-un nou context de antreprenoriat creativ, dar cu la fel de mult entuziasm și design fin din toată țara, alături de invitați speciali: 10 creatori din Ucraina. 😎

Hotspot Workhub, locația Made in RO #RESTART, este situat în clădirea The Mark, etajul 1, pe Calea Griviței nr. 82-98 (la 10 min. distanță de Piața Victoriei și Bd. Dacia): spații de birouri și de coworking, 2.000 mp, împărțiți în zonă de lobby, cafenea și spații comune esențiale, săli de ședințe și conferință, cabine telefonice, cafeteria și birouri private.

A fost o ediție în care ne-am reintrat în ritm după 2 ani și jumătate în care nu ne-am întâlnit cu voi în offline: un eveniment într-o variantă ceva mai restrânsă decât până acum, dar atent reglată ca să includă și design de obiect, și home & deco, și ceramică contemporană, și bijuterie, design textil, fashion, jucării și package design❤️.

FOR Design au venit la Made in RO tocmai de la Timișoara, cu noile lor colecții de obiecte realizate din 4 materiale: CAFA – setul de cafea imprimat 3D din gresie ceramică, corpurile de iluminat din lână WOOL is UL, mini colecția GEM – 3 lămpi pandantiv realizate din fetru de lână naturală inspirate de imaginea a 3 dintre cele mai populare fructe de pădure, și “Presente e passato”, o familie de sfeșnice din material compozit colorat, inspirate din peisajele urbane nemișcate ale picturilor lui Giorgio de Chirico.

Anais Beautiful Inside înseamnă produse sustenabile create din resurse regenerabile locale, care asigură o atmosferă pozitive prin frumusețe la scară mică și mult respect pentru natură. La Made in RO #16, ai văzut o nouă colecție compusă din ilustrații realizate manual prin vechea metodă fotografică a cianotipiei.

Atelier September Furniture este o afacere de familie venită tocmai de la Satu Mare cu piese de mobilier rezistente și durabile, din lemn masiv de fag sau de stejar.

GUGAGAGA Toys au venit de la Chișinău cu mici cadouri perfecte pentru micii din viața ta: jucării din lemn sănătos, fără reguli și șabloane, cu siluete atemporale și mecanisme simple, care încurajează creativitatea și diminuează consumerismul.   

Mix-ul Cresc Studio feat. LAVA Atelier Botanic, nou intrat în comunitatea Made in RO, și piesele lor care sărbătoresc designul biofilic și conexiunea omului cu mediul natural. Ne dau un boost de bună dispoziție cu terarii durabile și sustenabile, ghivece suporturi de lumânări și platouri din Jesmonite, un material compozit dur, pe bază de apă. 

Despre designerul de bijuterie Mona Vulopiu și brandul UTOPIC ți-am povestit și aici: creează fragmente statement din universuri imaginare, care nu se feresc să se impună prin dimensiuni, texturi sau detalii imprevizibile. 

Sustenabilitate, longevitate și circularitate: acestea sunt elementele-cheie ale brandului I WOOD BE, unde materiale ca lemnul, bumbacul, ceramica și pielea se întâlnesc într-un proces de reciclare creativă. În plus, brandul conservă în mod activ pădurea din Munții Făgăraș, printr-un parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia: de fiecare dată când cumperi o agendă sau un album foto, ajuți la plantarea unui copac! 🌿

Dirt Drama este un brand care a apărut ca un #RESTART în pandemie: piese de ceramică contemporană cu forme organice, imprecise, dar funcționale, executate manual și texturate cu pietre, conuri de brad sau chiar tacâmuri. 

Corina Marină a venit tocmai de la Arad cu piese ceramice geometrizate: tablouri cu motive vegetale (realizate prin amprentarea texturilor în masă ceramică), farfurii realizate manual din argilă, cu glazură efect sau textură geometrică aplicată, ba chiar și accesorii și bijuterii unicat, modelate și glazurate manual.  

La capitolul vești bune ale ediției: am primit o vizită și din partea echipei DW Deutsche Welle, care a realizat un reportaj despre câțiva dintre invitații noștri speciali din Ucraina & more ➡️ îl poți vedea AICI ❤️

Samokish este unul dintre brandurile 🇺🇦 care a intrat în comunitatea Made in RO la această ediție: include bijuterii-piese de artă care își propun să accentueze individualitatea celei care le poartă. Noua colecție a brandului se numește “Ray of Light” și este dedicată vieții, păcii și dragostei, chiar și în vremuri întunecoase. Un #RESTART Slava Ukraini! 

Vă mulțumim pentru vizită și bucurie! Ne revedem curând, cu design Made in RO și noi conexiuni între antreprenorii din industriile creative și voi, publicul de care aceștia au nevoie 😊. Până atunci, #buylocal!

Fotografii: Sorin Iacob

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed