Cât de high-end poate fi baia ta? Află în noul flagship store Melth Gallery din Cluj-Napoca

Totul a început de la o convingere: baia este sanctuarul intimității și al relaxarii prin definiție, așa că trebuie să fie amenajată cu aceeași atenție de care s-au bucurat chiar și dormitorul sau livingul tău, nu?

Apoi, convingerea s-a materializat în soluții pentru baie: un univers complet de obiecte sanitare și finisaje care te ajută să-ți amenajezi baia pe măsura personalității tale, concretizat în magazinul online Melth Design, despre care ți-am povestit recent ⬇️.

Citește și: Avem soluții pentru o baie care să te reprezinte!

Dar venim cu noutăți: începând cu luna mai a acestui an, soluțiile au intrat în offline și au avansat la nivelul high-end: flaghsip store-ul Melth Gallery s-a deschis pe strada Observatorului 72B în Cluj-Napoca și populează 200 mp cu produse din colecțiile unora dintre cele mai WOW branduri din domeniul plăcilor ceramice și al obiectelor sanitare: Gessi, Axor, Ariostea, Newform, Cielo sau The Artceram. Adaugă aici și serviciile extra de consultanță în magazin, ba chiar și pe șantier, și vei avea o imagine mai clară.

Așa că, dacă încă nu ai bifat un citybreak la Cluj vara asta (nici noi 😕), îți facem mai jos un teasing Melth, ca să știi ce să-ți adaugi pe lista must visit – am stat de vorbă direct cu fondatorii brandului, Mădălina Șandor și Mihai Kallos.

O galerie pentru piesele de colecție

Minimalist, “clean”, cu un joc de culori, umbre și lumini bine delimitat: alb și crem pe de-o parte, negru și gri pe de altă parte. Totul adaptat singurului neajuns al spațiului: suprafața nu foarte generoasă. Așa au sunat pilonii brief-ului Melth Gallery. Pe scurt, un spațiu creat cu atenție și detalii subtile, capabil să pună sub reflector piesele pe care le reunește, dar să și iasă în evidență pentru ochiul cunoscător. Da, ca o galerie de artă 😉

Apropo, amenajarea este semnată de Cosmin Todor, unul dintre designerii noștri clujeni preferați! ⬇️

Citește și: Cine semnează designul celor mai frumoase localuri din Cluj? Stăm de vorbă cu designerul Cosmin Todor

“Fiind ușor perfecționiști, am zăbovit destul de mult căutând persoana cu care să colaborăm pentru acest proiect. Aveam nevoie de cineva care să poată optimiza cu succes un spațiu nu foarte generos ca suprafață, adică cei 200 mp ai noștri. Am decis să colaborăm cu Cosmin Todor pentru că, deși în zona de design interior sunt foarte mulți profesioniști în Cluj, spațiile pe care el le-a amenajat ne-au dat sentimentul pe care ni-l doream. Mai mult despre colaborare nu pot să spun decât că mă trezesc uneori în miezul unei discuții despre showroom că vorbesc despre Cosmin fie ca designer de interior,  fie ca arhitect,  fie ca artist. Iar asta pentru că ceea ce reușește să facă, din punctul nostru de vedere, e la nivel de artă de cele mai multe ori”, ne-a povestit Mădălina. 

Cosmin Todor este cel care a ales ca element-cheie al spațiului cercul-oglindă și i-a lăsat polivalența să îndeplinească un triplu rol: și funcțional (amplifică spațiul și nu încarcă prea mult compoziția), și estetic, și reflexiv. Nu uita să-l surprinzi în toate ipostazele lui când vizitezi showroom-ul – da, selfie-urile cu tag sunt încurajate 😄.

“Am subliniat luxul sofisticat printr-o îmbinare minimalistă de texturi ceramice într-o paletă de culori destul de liniștită și clar delimitată: alb-crem de o parte ⬆…

…și negru, gri de cealaltă, cu discrete accente de auriu”, a explicat designerul.

Despre întregul proiect de amenajare a flaghip store-ului, Mădălina ne povestește glumind:

“Chiar dacă biologic intrăm în categoria antreprenorilor sub 30 de ani, această amenajare a durat cât să înceapă să încărunțească Mihai, partenerul meu, iar mie să-mi apară primele riduri.” 😎 

Dincolo de glumă, amânările au fost urmarea perfecționismului celor doi fondatori Melth: proiectul a durat din septembrie 2022 până în mai 2023 pentru că fiecare târg internațional pe care l-au vizitat în această perioadă le-a schimbat perspectiva și le-a oferit inspirație.

E clar, deci, că Melth Gallery este la crème de la crème. 😊

Online vs. offline

Am putea să-i spunem separarea puterilor în Melth. În magazinul online personajele principale sunt soluțiile de design medium și premium, care se pliază nu doar pe necesitățile și dorințele tale, ci și pe bugetul tău. Lor li se adaugă consultanța de la distanță, de la mailuri la consiliere pe Whatsapp.

La Melth Gallery, însă, experiența devine completă și complexă, de-a dreptul personală, așa cum ne-a povestit Mădălina:

“De cele mai multe ori, partenerii vin spre noi pentru că îi consideră pe cei din echipa Melth Gallery o extensie a echipei de proiectare. Ne implicăm activ și punem accent nu doar pe procesul de ofertare, ci, încă din stadiul incipient al discuțiilor, pe eficientizarea și optimizarea tuturor resurselor implicate în proiecte”.

Noul showroom completează cele 23 de branduri din portofoliul Melth Design cu produsele altor 20 de branduri high-end. 

Iar din postura de client, trebuie să știi că în showroom vei vedea / atinge / încerca produse din colecții high-end care nu sunt incluse în magazinul online. Știi și tu că să observi live finisajele și nuanțele produselor poate fi surprinzător uneori.

“Mai mult, pe lângă consultanța oferită în alegerea produselor, le oferim și consultanță directă pe șantier, atunci când apar provocări care țin de montajul produselor pe care le avem în portofoliu. Nu în ultimul rând, le facilităm colaborarea și cu partenerii din zona de servicii de execuție, pentru tot ce înseamnă instalații sanitare sau chiar termice”, a completat Mădălina.

Mai exact, un pachet complet 😉.

Din interior

Am lăsat la final detaliile tehnice. De fapt, de îndată ce treci de pragul Melth Gallery, intri într-o lume în care inspirația din natură și focusul pe sustenabilitate sunt pietrele de temelie și puntea de legătură dintre branduri. Să o numim sinergie între om și mediu, cu trecere prin design.

“Dincolo de acest aspect care poate părea ușor idilic, dacă ne uităm spre partea tehnică, putem să aducem în discuție modul în care sunt realizate produsele. De exemplu, în cazul unor colecții de baterii, finisajele care dau textura „periată”, atât de plăcută ochiului, sunt realizate manual. Sau, dacă tot am vorbit de sustenabilitate, când ne referim la rezervoare și vase de WC se dă o mare atenție economiei consumului de apă, astfel încât, de la un consum normal între 8-10 litri se ajunge chiar și la 3,5 litri. Cât despre plăcile ceramice, acestea sunt supuse unor temperaturi de peste 1.300 de grade de-a lungul procesului de producție, ceea ce le face foarte rezistente odată cu trecerea timpului”, ne-a explicat Mădălina. 

#goodtoknow ➡ cel mai bun exemplu de omogenitate structurală compactă sunt plăcile de mari dimensiuni (150 x 300 cm), cu grosime de 6 mm, care se pot monta inclusiv ca pavaj exterior.

Pentru Melth, urmează o vară plină: Melth Gallery își va mări portofoliul de plăci ceramice, iar Melth Design se va concentra pe automatizarea proceselor de achiziție. Mai simplu, mai divers, mai reprezentativ 😊.

Poți să iei legătura cu Melth Gallery aici:

📢 Website: melthgallery.ro

📢  Email: office@melthgallery.ro

📢 Adresă: Str. Observatorului, Nr. 72B, Cluj-Napoca

📢 Telefon: 0744 356 689 

Fotografii: Francisc Sandor pentru Melth Gallery

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed