Ce înseamnă “a trăi armonios” pentru Adi Hădean?

Cei mai mulți dintre voi știu deja că în primul weekend de primăvară, pe 5 și 6 martie, organizăm un curs de Nutriție & Wellbeing, care-l lasă deoparte pe “trebuie să” și insistă pe tranziția adaptată fiecăruia dintre noi către obiceiuri sănătoase, care să ne schimbe armonios traiul cotidian pe toate palierele: fizic, emoțional, mental, spiritual.

Abordarea sa focusată pe viața sănătoasă, armonioasă ne-a inspirat să stăm de vorbă cu cei care, pentru noi, întruchipează aceste valori. Așadar, i-am luat la întrebări despre acest subiect pe chef Adi Hădean, designerul Adrian Oianu și Larisa Petrini, Health Coach și ambasador Jamie Oliver în România, cea care va susține acest curs.

2Adi Hadean - Designist

E lesne de înțeles de ce-l apreciem pe Adi Hădean. Citindu-i site-ul, dar și postările zilnice, am regăsit de fiecare dată un echilibru foarte fain, în ciuda trendurilor de moment sau concluziilor uneori prea grăbit și gălăgios trâmbițate. Discursul și activitatea sa păstrează aceste constante: valori sănătoase, echilibru, firesc, onestitate. Iar răspunsurile lui la interviul nostru îi și ne întăresc poziția. 🙂

10Recomandari Designist

 Cum arată, pentru tine, armonia în viața de zi cu zi?

Armonia mea e atunci când pot să gătesc pentru copilul meu. Când pot fi lângă el când adoarme. Sunt momente cheie în care simt că sunt unde trebuie şi prea puţine lucruri mai contează în rest.

Ce înseamnă să mănânci sănătos?

Să mănânci sănătos înseamnă, în primul rând, să îţi cultivi o doză cât mai mare de respect. Respect pentru tine – să îţi cunoşti organismul, să ştii ceea ce-ţi face bine şi ce nu, să îţi asumi nişte limite. Apoi, respectul pentru mâncarea în sine şi tot ce presupune ea – de la felul în care alegi să te bucuri şi să trăieşti experienţa unei mese şi până la atenţia pe care o acorzi cantităţilor alese şi resturilor rămase neconsumate. Să mănânci sănătos, din păcate, nu mai poate fi redus doar la grija faţă de tine, ci implică o grijă faţă de alegerile pe care le facem, față de felul în care încurajăm anumite tipuri de alimente pe piaţă şi cum alegem să combatem risipa. E un efort colectiv pe care trebuie să ni-l asumăm, altfel, preocuparea aceasta va fi tot mai greu de atins.

 3Adi Hadean - Designist

Cum se completează hrana sănătoasă cu valorile frumoase în ceea ce faci și trăiești în fiecare zi?

Prin aceeaşi doză de respect de care vorbeam mai sus. Respectul faţă de tine, faţă de cei din jur şi faţă de fiecare lucru pe care alegi să-l faci, până la urmă.

Ai de-a face cu mulți oameni frumoși, care rezonează cu și îți apreciază valorile. Care crezi că sunt resorturile unui stil de viață armonios, sănătos, împăcat cu tine?

Cred că poţi fi împăcat cu tine doar atunci când renunţi să te mai agăţi de lucrurile din jurul tău care se întâmplă sau nu, când renunţi să mai ai aşteptări şi înveţi să profiţi, în schimb, de toate oportunităţile care îţi apar şi să te bucuri de ele aşa cum vin.

 1Adi Hadean - Designist

Cât de important e ca oamenii să primească cât mai multă informație valoroasă, autentică pe acest subiect – nutriție & wellbeing – tocmai pentru a nu fi “amețiti” de trenduri ce apar și dispar, concluzii grăbite și teorii prea gălăgioase? 

Cred că mult mai important este ca oamenii să asculte, să fie dispuşi să caute ei informaţia valoroasă şi să şi-o asume. Iar asta se face şi prin educaţie, dar şi mai mult prin auto-educare. Să primeşti informaţia nu va fi niciodată suficient. Trebuie să vrei să ţi-o însuşeşti, altfel vei fi mereu tentat de această “gălăgie” a trendurilor. Ea va exista mereu atâta vreme cât există oameni dispuşi să o asculte. Eu aleg să o ignor şi să îmi văd de ale mele.

4Adi Hadean - Designist

Pe Adi Hădean îl vom urmări în continuare pe adihadean.ro si pagina de sa de facebook. Și la televizor, recunoaștem. 🙂 Ceea ce vă dorim și vouă!

Cât despre valorile sănătoase și informațiile la care merită să te expui în viață, te așteptăm weekend-ul viitor la cursul de Nutriție & Wellbeing. Iată de ce îl aștepăm noi cu interes – aici.

Vizual-Curs-Nutritie-si-Wellbeing

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed