Cel mai deștept raft pentru bicicletă

Toamna asta se anunță cea mai bună prietenă a bicicliștilor. O vreme perfectă pentru continuarea plimbărilor pe două roți. Dar la iarnă unde depozităm bicla? N-o mai poți lăsa sub scară, legată de țeava de gaze de pe palier ori pe balcon. Apoi, nu avem cu toții o boxă la subsolul blocului sau un balcon spațios, închis cu termopan (că doar nu vrei s-o scoți la vară cu vopseaua scorojită?), însă un perete liber pe undeva găsim. Parcă iarna o să treacă mai repede, cu bicla ta, draga de ea, expusă ca o operă de artă pe perete. 🙂

Pentru asta a fost creat Bike Shelf. Are doi ani de când a fost lansat și un premiu de design la activ, câștigat în 2011 – Dwell Modern World Award. Autorul este designerul american Chris Brigham, care, după ce lucrat ani de zile în Graphic Design, s-a hotărât să-și deschidă un atelier de mobilă și astfel s-a născut Knife & Saw. Ne-a plăcut foarte mult declarația lui, care ar trebui să stea la baza oricărei piese de design: “My aim for Knife & Saw is to be a place where someone brings me a problem or idea and I work to build them something that fits. If you have any project that you’ve been thinking about but don’t know how to go about building it or don’t have the tools to do so, I would like to help” – spune Chris pe site-ul său.

După lansarea suportului, se pare că au apărut destul de multe replici, însă patentul îi aparține lui Chris Brigham și companiei sale. Bike Shelf este mai mult decât un suport pentru bicicletă; este și o etajeră unde poți pune cărți, o ramă foto, cheile etc., depinde unde îți vei… expune bicicleta. Ideea i-a venit designerului după ce a vizitat apartamentele, destul de mici, ale câtorva prieteni, unde lipsea o soluție elegantă pentru depozitarea bicicletei, care să salveze spațiul pe podea, dar să nu arate ca și cum ar fi mai potrivită într-un garaj.

Bike Shelf este disponibil în două esențe de lemn și două mărimi diferite (găsești toate detaliile pe site). E adevărat, nu e chiar ieftin. Pentru a-l comanda în România, te costă 299 de USD suportul, la care se mai adaugă 110 USD pentru taxele de transport. Dar este, de departe, cel mai frumos, discret și ingenios suport pentru bicicletă pe care l-am văzut până acum.

Varianta din lemn de nuc

Varianta din lemn de hicori (un lemn foarte rezistent, asemănător cu nucul)

Fotografii: prin Knife & Saw

3 Comments

  1. Și dacă am bicicletă de damă ?!!!

  2. Grig

    iti faci un raft stramb 🙂 sau iti pui bicicleta intr-o rana,( am vrut sa zic cas prima oara dar fara diacritice ambele arata aiurea)

  3. Vlentin Marian

    Salut,

    Am dat sie u acum peste acest articol – sunt destule produse din acesta gama, adica ce suspenda bicicleta de tubul orizontal. Dezavantajul major e ca majoritatea bicicletelor echipate cu frana spate (cele din poze nu au asa ceva), au cablul de frana sub bara orizontala, si nu pot fi asezate pe un astfel de suport fara a indoi acel cablu.. pt 409USD, it’s a rip off 🙁

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed