Hai cu noi la expoziția retrospectivă Eames by Vitra!

Intro, în parteneriat cu Vitra, prezintă prima expoziție retrospectivă de design care te va purta prin universul celor mai influenți designeri americani ai secolului XX: Charles și Ray Eames. Timp de trei săptămâni, între 27 septembrie și 14 octombrie, la The Ark, vei putea descoperi o frântură din imensa moștenire culturală lăsată în urmă de soții Eames.

Noi abia așteptăm să mergem. 🙂 Am aflat că expoziția va fi deschisă de Eames Demetrios, nepotul soților Eames și directorul biroului Eames din California, care va susține o conferință (realizată în parteneriat cu revista Zeppelin) în seara de 27 septembrie, la The Ark, de la ora 19.00.

Opera vastă și diversă a lui Charles și Ray Eames este rezultatul unei colaborări extraordinar de productive. În timpul celor patru decenii în care au lucrat împreună, soții Eames nu numai că au creat piese de mobilier inovatoare, dar și-au lăsat amprenta și în domeniul arhitecturii, au produs expoziții, filme, grafică și un număr impresionant de fotografii. Au avut o înțelegere esențială a designului și a rolului designerului în societatea modernă. Prin viziunea lor holistică și perspectiva umanistă asupra designului, prin spiritul de pionierat, precum și printr-o implicare constantă și dăruire continuă, Charles și Ray Eames au contribuit la clădirea Americii moderniste, de după cel de-al doilea război mondial.

Piesele lor au devenit clasice ale designului modern, adevărate design icons, și continuă să fie la fel de actuale și de căutate. În expoziția de la The Ark, vor fi prezentate pe grupuri tematice cele mai importante creații Eames în domeniul designului de mobilier, care sunt încă produse de compania elvețiană Vitra.

Pe piața din România, showroom-ul de design contemporan Intro, a cărui misiune este să promoveze soluțiile prezentate de către companii europene inovatoare, ce lucrează cu cei mai aclamați designeri ai momentului, este singurul distribuitor autorizat Vitra și implicit al colecției semnate Charles și Ray Eames.

2 Comments

  1. Ana Danilov

    Charles si Ray Eames sunt inspiratie de multe ori iar pe o copie a minunatului fotoliu imi petrec serile.
    Nu pot veni la expozitie, dar va rog sa aduceti cu voi imagini. Va multumesc mult ca faceti parte din diminetile mele, odata cu cafeaua si zambetul catre o noua zi!
    Ana Danilov

  2. […] cu aceste piese, de pe 27 septembrie până pe 14 octombrie veţi avea ocazia să o faceţi la expoziţia retrospectivă Eames by Vitra, organizată de Intro la The […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed