Cum a arătat Made in RO #12 – mai bogat, mai variat, mai fin!

Made in RO #12 – Concentrat fin de design contemporan, powered by Ytonga avut loc pe 24 și 25 noiembrie, la Impact Hub Bucharest. Pentru noi a fost mai mult decât ieșirea Designist.ro în offline; a însemnat o ediție extinsă a evenimentului nostru (peste 90 de creatori și antreprenori), îmbogățită cu un Cartier Fashion, care a adus laolaltă unele dintre cele mai valoroase piese de design vestimentar, și un Cartier Food, care a arătat că există branduri românești care își spun povestea nu doar prin calitatea ingredientelor, ci și prin branding, logo, designul recipientului, prezentare – pe scurt, prin package design.

Greenarium au revenit la Made in RO tocmai de la Sibiu cu terariile lor.

Cap de afiș au rămas secțiunile târgului Made in RO, cu care te-am obișnuit: design de obiect, ilustrație, mobilier, accesorii home&deco, bijuterie, corpuri de iluminat, design textil, jucării, decorațiuni de Crăciun plus o întreagă zonă dedicată ceramicii utilitare.

Made in RO #12

Made in RO = comunitate. Da, Made in RO este mai mult decât un târg de design, este comunitatea de designeri și antreprenori construită de atâția ani în jurul evenimentului nostru – branduri și oameni care participă la eveniment încă de la lansarea lui, în 2012. Made in RO înseamnă vizitatori informați, oameni care ne citesc și care, așa cum ne spun, “vin în fiecare an să-și cumpere cadourile de la Made in RO”.

Ubikubi + vizitatori

Fie că este vorba despre proiecte-prietene, care revin la Made in RO, fie că discutăm despre branduri noi, pentru care târgul Made in RO este o rampă de lansare, sau că vorbim despre vizitatori fideli, este important pentru noi să aflăm ce înseamnă pentru ei evenimentul pe care l-am pus la cale 🙂 .

Made in RO #12Christine on the Clouds și Ceci n’est pas une poupée

Cristina Șerbu este unul dintre designerii care a intrat de mult în comunitatea Made in RO – la ediția #12 a revenit pentru a șasea oară la eveniment, cu noi colecții ale brandurilor sale, Christine on the Clouds și Ceci n’est pas une poupée. Ne permitem, deci, să spunem, că se numără printre cei care ne cunoaște cel mai bine evenimentul, atât din culise, cât și în lumina reflectoarelor :).Așa că ne-am bucurat când ne-a spus că, dacă ar fi să rezolve o ecuație culise vs. public Made in RO, rezultatul ar fi că “Made in RO este cel mai onest târg de design de la noi”🙂

Lamptekture povestind despre lămpile lor

Made in RO #12  Glorybox a devenit Joined by Fire Studios – proiectul comun al designerului ceramis Andreea Bădrăgan și al designerului de bijuterie Florin Chiuta. 

Made in RO #12

Peștele Fierăstrău, un alt #NewEntry Made in RO.

Așa cum am spus deja, Made in RO este ieșirea noastră în offline, o altă fațetă a poveștilor despre pasiunea pentru design în toate formele lui. Peștele Fierăstrău, brandul de mobilier din lemn masiv ce poartă semnătura Maier, este unul dintre exemplele paralelei noastre offline-online: ți-am povestit despre ei aici acum câteva luni, iar pe 24-25 noiembrie i-ai văzut pentru prima dată și la Made in RO. Exact rampa de lansare de care îți spuneam mai sus:

“Materialul despre noi pe care l-ați pus la punct a fost, de fapt, începutul 🙂 Ne-am lărgit nișa, am atras atenția, am primit comenzi și propuneri, acum am ajuns la Made in RO, unde ne-am mărit portofoliul și am cunoscut oameni, ba chiar am primit propuneri de colaborare și de noi apariții în presă. A fost un bulgăre de zăpadă de tare bun augur! 🙂 “, ne-a povestit Ana Maier.

Made in RO #12

I WOOD BE, agende cu coperte din lemn, brodate și ilustrate. 

Made in RO #12

Vizitatori la UTOPIC by Mona Vulpoiu

Made in RO #12Ceasurile din lemn NOAH sunt pe wishlist-ul tuturor. Știai că brandul lor s-a lansat tot la Made in RO acum niște ani? 🙂

Made in RO #12

Fundulețele de lemn Pupăzan, #NewEntry Made in RO

Dacă ai ajuns la Made in RO, este imposibil să nu-l fi remarcat pe Lucian Pupăzan, creatorul fundulețelor din lemn parfumat: e volubil, sociabil, plin de povești și foarte carismatic. Iar noi am tras concluzia că și comunitatea Made in RO este la fel, prea am văzut des grupuri de vizitatori în fața standului Pupăzan 🙂 Iar rezultatul:

“Made in RO a fost ocazia perfectă să adunăm idei noi și să socializăm foarte mult. Iar asta ne încântă cel mai mult și este unul dintre motivele noastre preferate pentru care ne punem la punct fundulețele!”, ne-a spus Lucian Pupăzan 🙂 .  

Made in RO #12Vizitatori la standul ZIG Leather.Mica Cera, nu doar #NewEntry, ci și brand lansat chiar la Made in RO #12!

Vizitatori la standul De Ceramică

Made in RO #12Atelier Tron a revenit la Made in RO cu țesături vaporoase pictate doar cu ajutorul plantelor.

Made in RO #12Lia Pfeiffer, Dan Ungureanu și jucăriile lor pufoase și pictate.

Lia Pfeiffer nu mai are nevoie de nicio altă prezentare pentru designiști: este unul dintre cei mai talentați toy designeri de la noi, iar de când a început colaborarea cu ilustratorul Dan Ungureanu, ne place chiar mai mult decât înainte. Și nu doar nouă, dacă ne luăm după ce ne-a povestit Lia la finalul târgului:

“Anul trecut, în sâmbăta târgului, ne-a vizitat o doamnă care ne-a spus că va reveni duminică să ia câteva cadouri de la noi, după ce face și alte cumpărături. Mare i-a fost mirarea a doua zi, atunci când și-a dat seama că niciuna dintre pufoșeniile pe care plănuise să le ia acasă nu mai rămăsese la stand. Așa că anul acesta a revenit înca din primele ore ale Made in RO-ului și a plecat încărcată cu 7 pufoșenii. Ne-a spus că nu mai vrea să trăiască periculos și să riște vreo dezamăgire a doua zi” 🙂 .

Alina Ceramics (designer: Alina Stuparu) și noua colecție de ceramică utilitară Golden Touch.

Made in RO #12MORMI și jucăriile lor inteligente. 

Made in RO #12Artefact Room (designer: Ana Marchetanu)

Made in RO #12

FOLDO și pendantele lor din carton. 

Made in RO #12Yenipuf, otomane #NewEntry Made in RO. 

Made in RO #12De Ceramică (Mădălina Teler) a revenit la Made in RO cu piese de ceramică utilitară înstelate. 

Made in RO #12Designerul de bijuterie Roxana Hodorog și colecția “MetaMORPHOSES” (foto sus și jos).

Spicuim și din Cartierul Food al Made in RO #12:

Made in RO #12Zumm Miere

Made in RO #12Fructos

Made in RO #12Lăptăria cu caimac

Made in RO #12Iar prietenii de la Origo ne-au fost alături, ca de fiecare dată. La această ediție, și cu Trofic! 🙂 Made in RO #12

Copiii au avut un loc special în conceptul Made in RO #12, așa că am pus la cale pentru ei seria de workshop-uri pe teme de design și arhitectură “Cool Workshops for Kids”. S-a lăsat cu multă creativitate, iar noi abia așteptăm să avem o nouă ocazie să ne întâlnim cu mini-designiști 🙂 ….

Made in RO #12Workshop-ul “Micul arhitect”, susținut de eematico.

…mai ales că am primit motivație suficientă să mergem mai departe nu doar prin feedback-ul pozitiv de la micii vizitatori și de la părinții lor, ci și de la trainerii care ni s-au alăturat, toți parte din lumea design-ului și arhitecturii – cum ar fi co-fondatorul organizației eematico, arh. Ion Neculai, care ne-a spus că Made in RO…

“este, de departe, cel mai bine organizat târg la care am fost, fie că vorbim despre logistică, aspectele administrative, promovarea evenimentelor sau selecția și comunicarea cu participanții și expozanții. Vă mulțumim la cald încă o dată pentru invitație și colaborare!”.

Made in RO #12

 Workshop-ul “Designer de interior? DA!”, susținut chiar de Elis Popescu,
fondator Designist.ro 🙂 

Made in RO #12Iar prietenii de la Ytong, susținătorii evenimentului Made in RO #12, au pregătit un colț de relaxare special pentru copii și părinți.

Made in RO #12

Ca să rezumăm, Made in RO #12 a fost un adevărat concentrat fin de design contemporan, pe care ne-am bucurat să-l împărtășim cu voi mai devreme decât în alți ani, la sfârșit de noiembrie. Da, să aducem Design-Crăciunul mai devreme pentru noi toți, comunitatea Designist! 🙂

Și ca întotdeauna, abia așteptăm să aflăm și gândurile voastre despre Made in RO #12 și despre cadourile pe care le-ați cumpărat de acolo – întreaga echipă Designist.ro & friends le culege de peste tot:

“Azi intrasem într-o cafenea de la Victoriei și întâmplător am tras cu urechea la conversația de la o masă alăturată, unde o doamnă îi povestea unui tânăr că mersese weekend-ul trecut la Made in RO, un târg cu designeri români, de unde își cumpără întotdeauna cadourile pentru Crăciun. Am zâmbit ?“, ne-a scris Oana, prietena și colaboratoarea noastră. ♥

 

Vă mulțumim pentru vizită, abia așteptăm să ne revedem offline la anul! 🙂

“Dintre toate târgurile organizate în București, târgul Made in RO, creat de cei de la Designist.ro, este preferatul meu și cel pe care nu-l ratez niciodată, tocmai pentru că face deja această selecție pentru mine. La Made in RO, am timp și chef să admir toate obiectele de design, să stau un pic de vorbă cu creatorii lor, să aflu povestea din spatele lor. Mă simt cumva printre oamenii mei”, ne spune o vizitatoare Made in RO și o cititoare fidelă a designist.ro.

Pentru albumul de fotografii al evenimentului, intră aici.

Made in RO #12

…iar noi o să ne așezăm preferatele în albumul Made in RO cu coperte de lemn, creat de brandul I WOOD BE special pentru noi. Mulțumiiiim! 🙂

Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste 6 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

Fotografii: Marian Teodorescu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed