Cum devine o construcție ternă, din 1950, o casă luminoasă, cu balcon pe acoperiș

În 2013, când familia Turck a descoperit-o în Düsseldorf, această casă din oțel ridicată în 1950 avea deja doi ani de când nu mai fusese locuită, așa că se degradase puternic. Iată cum arăta:

Pardoselile erau surpate și, chiar dacă acoperișul se spărsese ici-colo și mai pătrundea câte o rază directă de lumină, interiorul rămânea întunecos și cam sumbru. Totuși, niciuna dintre aceste probleme nu i-a descurajat pe noii ei locatari: familia Turck, adică un arhitect și o arhitectă (ce noroc!), care au hotărât să-și pună la contribuție experiența și să facă ordine din haos.

În tot acest context, lumina naturală s-a implicat direct ➡️ urmează un nou episod al serialului nostru feat. VELUX. 😎

Citește și: Câtă nevoie are casa ta veche de o renovare?

Mansarda, în prima linie a renovării 

La început a fost un pod. Nimic aparte la el: un spațiu strâmt și posomorât, cufundat în semiobscuritate.

Pentru că vorbim despre o clădire protejată, arhitecții au fost nevoiți să-și restrângă dorințele de transformare a spațiului în funcție de cerințele legale. Așa că au creat în podul original o ieșire de urgență care duce spre o serie de trepte necesare în caz de incendiu. Aici, însă, povestea ia o turnură cinematografică: acoperișul se adaptează noilor locatari și intră în scenă salvator (și spectaculos) soluția VELUX Cabrio.

VELUX Cabrio este, de fapt, o rezolvare autosuficientă, o fereastră care se transformă într-un balcon din doar câteva mișcări: jumătatea superioară se deschide în exterior, ca o fereastră de mansardă, iar jumătatea inferioară glisează în exterior și creează un mini-balcon. Nu-i așa că te face să-ți imaginezi că ești the queen/king of the world doar privind fotografiile? 😊 În același timp, prin VELUX Cabrio funcționalitatea și estetica se completează: chiar dacă este închis, formează o suprafață vitrată generoasă, care permite accesul luminii naturale. Util în povestea noastră, mai ales pentru că, între timp, podul a devenit mansardă, amenajată ca o cameră de oaspeți cu atmosferă de casă de vacanță la munte.

Citește și: Cum aduci lumina naturală și în cele mai întunecate spații din casa ta?

O casă confortabilă are nevoie, însă, de ceva mai mult decât lumină naturală, așa că plusăm cu detalii tehnice și termice despre VELUX Cabrio. În primul rând, vine la pachet cu ventilație naturală + aer filtrat și proaspăt chiar și când fereastra este închisă: trebuie doar să acționezi o dată bara de operare superioară ca să pui în funcțiune clapeta de ventilare și să primești aer curat păstrând căldura din interior.

În plus, filtrul de aer încorporat nu lasă praful orașului și insectele să intre în casă și se poate da jos și curăța sau aspira cu ușurință.

Bonus: balconul VELUX Cabrio este și un “punct de observație” în cheie ludică. Vedere panoramică și priveliște minunată! 

Casa ferestrelor

Până la urmă, ferestrele VELUX au preluat controlul în întreaga casă: 9 tipuri de produse VELUX sunt răspândite în camerele de la cele trei nivele ale casei.

Încă un amănunt de reținut: pe casa scării, familia de arhitecți Turck a instalat o fereastră cu motor solar, care captează energia solară cu ajutorul unei celule solare fotovoltaice și care poate fi controlată prin intermediul sistemului VELUX Integra ® Control Pad 🌞.

Citește șiSuntem pe o pajiște din Franța, într-o casă colectivă cu multă lumină

Ne-a plăcut că arhitecții au păstrat vechea cromatică solară a bucătăriei, dar au finisat-o, rafinat-o și modernizat-o întrutotul. 

Biroul dublu este zona noastră preferată, fără îndoială: de la plafonul lambrisat la corpurile de iluminat supradimensionate, așezate strategic deasupra meselor de lucru, și la ferestrele uriașe, care lasă loc de inspirație continuă .

Proiectul de renovare și reamenajare a casei terne din oțel a durat aproximativ 12 luni, dar legătura cu anii 1950, când construcția a fost ridicată, nu s-a pierdut: observă scaunele, tipice acelor ani, și masa de dining din lemn masiv. Uneori, anumite detalii au nevoie doar de un nou context și de multă lumină ca să strălucească 😊.

Fotografii: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed