Dacă îți cauți un șifonier, noi venim cu două soluții altfel

valigie 3-4 002

Valiza pe care o ții pe șifonier se va integra de acum la fix și va da pata de culoare (eu am una roșie). O idee genială a designerului belgian Maarten De Ceulaer, pusă în faptă, în anul 2008, de brandul italian Casamania. Acest șifonier din valize este un sistem modular gândit pentru “a caza” orice tip de îmbrăcăminte (de la cămăși de așezat pe umeraș până la șosete și chiar două-trei perechi de încălțări în compartimentul de jos).

valigie fronte aperto 001

Ca să nu mai menționăm că este exact opusul acelor șifoniere masive, greu de mutat dintr-un loc în altul și de transportat. E un dulap pentru oameni mobili, activi, călători, care merg mai mult pe ideea “puțin, dar de calitate”. Pentru acei nomazi care vor să cunoască lumea, dar care zâmbesc nostalgic la filmele în care eroul pleacă în călătoria sa inițiatică cu o valiză din piele uzată. Nu-i așa că are și ceva poezie?

Sifonier cu valize _designist_7

valises fronte 001Valizele sunt îmbrăcate în piele reciclată. DimensiuniL 118 cm / adâncime 70 cm  /înălțime 210 cm. De scump, e foarte scump. Este până la urmă un șifonier de design, exclusivist, îmbrăcat complet în piele.

Știți ce am face noi dacă am avea un astfel de șifonier? Ne-am crea un bagaj standard pe care l-am ține într-una dintre “valize”, pregătiți oricând să plecăm într-o călătorie. Până la urmă de ce ți-ar trebui un dulap foarte mare sau un dressing? Câte haine ai pe rândul din spate și de câte ori le-ai purtat anul trecut, de pildă?

valises fronte 001Dar ce ziceți de un șifonier walk-in? Și uite așa visul devine realitate mai devreme chiar dacă locuiești într-un spațiu mic/mediu și nu-ți permiți să aloci o încăpere unui dressing din acela în care îți scanezi întreaga garderobă dintr-o privire.

Sifonier_dressing_designist_4

Pare un șifonier banal. Însă când se deschide, pe roți, hocus pocus și s-a transformat în dressing, într-o minicabină de probă. 🙂 Ai nu una, ci două oglinzi în interior (ca să-ți observi ținutele din mai multe unghiuri), compartimente pentru încălțăminte, sertare pentru lenjerie, eșarfe, cravate etc. Marile sale atuuri: organizarea, vizibilitatea și potrivirea lui în spații mici, în care trebuie să folosești artificii de design pentru a depozita cât mai multe lcururi.

Sifonier_dressing_designist_7

Acesta este proiectul de diplomă al designerului Hosun Ching, care ne spune:  “Adâncimea unui șifonier standard este de 60 cm. Ceea ce nu este deloc practic, pentru că asta înseamnă că nu mai ai în raza vizuală anumite rânduri de haine (n.r. cu toții avem în șifonier acel teanc de tricouri din spate); iar dacă nu le vezi, nu le îmbraci.  Walk-In Closet este un șifonier special creat pentru a rezolva această problemă.”.

Sifonier_dressing_designist_1

 

Production in progress. Dacă dorești să comanzi sau să ceri o cotație de preț, trebuie să-i scrii designerului aici (studioul său nu este în Asia, ci în Olanda).

Sifonier_dressing_designist_5

Fotografii: Prin Casamania & Hosun Ching

One Comment

  1. […] povesteam de curând despre șifoniere alternative, iar top entry-ul rămâne pentru noi șifonierul din valize, îmbrăcat complet în piele […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed