IKEA celebrează meșteșugul tradițional printr-o nouă colecție realizată cu o rețea de artizani din Mesteshukar ButiQ România

Mult lemn, multă răchită și tehnici tradiționale, toate împachetate într-un nume la fel de misterios cum ne-au obișnuit 🙂 : VÄLGÖRANDE este noua colecție de accesorii IKEA, realizată de antreprenori sociali și artizani din Mesteshukar ButiQ România și Doi Thung Thailanda în colaborare cu designerul IKEA Mikael Axelsson. Este, de fapt, cel mai nou rezultat al parteneriatelor cu meșteșugari talentați din comunitățile vulnerabile din întreaga lume, pe care IKEA le încheie de peste șase ani.

IKEA

Prin formarea acestor parteneriate cu întreprinderi sociale la scară mică, IKEA co-creează colecții unice și oferă servicii, în timp ce sprijină întreprinderile sociale ce oferă mijloace de trai persoanelor care, în alte circumstanțe, fie ar avea acces limitat, fie nu ar avea acces la surse de venit.

„Principalul obiectiv și cea mai mare provocare a fost crearea de produse care să aibă un echilibru adecvat între artizanatul tradițional și designul modern și care pot fi produse așa încât să aibă un preț accesibil în magazin”, a precizat Mikael Axelsson, designer IKEA of Sweden.

IKEAVÄLGÖRANDE își propune să fie îmbinarea perfectă dintre modern și tradițional. Toate obiectele din colecție sunt realizate manual, astfel că niciunul nu arată la fel ca un altul, însă rezultatul final este echilibrat și îmbină în egală măsură atât designul modern, cât și artizanatul tradițional.

IKEA

Printre produsele care vor fi disponibile în magazinul IKEA din București în urma colaborării cu Mesteshukar ButiQ se numără: un coș împletit de răchită și un făcăleț rotativ din lemn – ambele realizate manual. Pe lângă articolele din lemn și răchită realizate în România, colecția include și articole de ceramică și accesorii din materiale textile fabricate de întreprinderea socială Doi Tung din Thailanda.

IKEA
Colecția VÄLGÖRANDE va fi disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe
www.IKEA.com/ro începând cu 1 februarie.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed