Într-un apartament din București, funcționalitatea și estetica se privesc în oglindă

Simultan, reciproc, dar și separat, în timp ce susțin o iluzie vizuală care dă profunzime și un pic de spirit ludic amenajării. A fost alegerea arhitecților de la Dofinteriors (arh. Ralu și Radu Dofin), autorii unuia dintre proiectele incluse în cea mai nouă ediție a albumului Lifestyle Design Interior by Delta Studio: un apartament de 100 mp și trei camere populate cu piese de mobilier și accesorii faimoase ❤️.

Fotoliul statement vine de la designerul filipinez Kenneth Cobonpue.

Proprietarii, un cuplu de antreprenori de până în 40 de ani, au dat un brief construit pe  câteva cerințe punctuale:

  • fluiditate
  • multe spații de depozitare ascunse
  • materiale naturale
  • amplificarea unor spații prin lumină ⇒ apropo, asta a dus la refacerea întregului circuit electric și pregătirea lui pentru mai multe tipuri de scenarii de iluminat.

Citește și: Un penthouse din București are idei de dat

Corpul de iluminat vine de la LuceDomotica.  

Acum, că introducerile au fost făcute, să începem turul apartamentului!

Diningul este primul care ne așteaptă cu un bun venit-bucurie designist: ne întâmpină masa de dining Cattelan, cu blat de ceramică și picioare de metal, înconjurată de celebrele scaune Panton de la Vitra (❤️), apoi corpul de iluminat scenografic Halo Circular by Vibia pune totul sub reflector (la propriu), iar pe fundal, cele două oglinzi lărgesc perspectiva și mai că te mint că ai putea trece prin peretele acoperit cu tapet! 🙂

Citește și: O colecție de 10 dining-uri din case din România

De fapt, trecerile se fac foarte lin între încăperile apartamentului: de exemplu, diningul este parte din livingul care continuă dansul cromatic al nonculorilor, punctat de piesele de mobilier cu siluete fluide, organice – ca măsuța de cafea Koishi de la Driade (design by Naoto Fukasawa).

Singura modificare în configurare a ținut tot de fluiditate: arhitecții au eliminat peretele dintre bucătărie și living+dining, ceea ce a adus mai multă lumină naturală în apartament. Noua bucătărie deschisă se află chiar după colț, cu mobilier custom made realizat de Extensif by Designers Bestshop din materiale supermate și antiamprentă (de reținut pentru simplificarea episoadelor intense de curățenie de după o viitoare reamenajare 🙂 ).

În alte condiții, poate că am fi spus că preferata noastră din bucătărie este insula multifuncțională de furnir natural, păzită de cele două scaune de bar cu șezut din piele. Dar ludicul Dancing Pendant by Iskos-Berlin, care plutește deasupra ei, are întâietate – ți-am mai povestit aici despre corpurile de iluminat ale acestui brand danez (apropo, îți vine să crezi că abajurul Dancing Pendant e creat din fetru?).

Bucătăria longitudinală este tărâmul spațiilor de depozitare încastrate – cum altfel să ajungi la o amenajare epurată, așa cum își doreau proprietarii? Ne-a plăcut mult fâșia care se desprinde subtil din perete doar ca să acopere hota, la fel cum ne-a plăcut și oglinda alăturată – spațiul e suficient de strâmt ca să profite de orice șiretlicuri vizuale.

Citește și: Cum să ai cât mai multe spații de depozitare într-o garsonieră de 51 mp?

În dormitor, patul cu un design clasic reinterpretat și noptierele circulare vin de la Pianca, dar personajele principale sunt tot corpurile de iluminat: pendant-ul de la Étoile, și el asemănător cu tutu-ul unui dansatoare, globul Flos care ține loc de veioză și  Palma by Vibia din colț. Spațiile de depozitare încastrate custom made revin, populate de accesorii de la Norman Copenhagen și BoConcept.

Scenografie cu foarte puține piese? Dressing-ul răspunde prezent: arhitecții de la Dofinteriors au placat ușile spațiilor de depozitare cu deja clasicele oglinzi în fața cărora, în lipsă de alte personaje principale, stă tabloul creat de artista Miruna Cojanu special pentru proiect. Totul, supravegheat de la înălțime de corpul de iluminat EOS by Umage din pene de gâscă 🙂 .

Băile au trecut printr-o transformare integrală: le-au fost repoziționate instalațiile de apă, finisajele au fost înlocuite, iar noile piese sanitare și baterii vin acum de la Diseno Porcelanosa. Corpul de iluminat este Flos.

Și plafonul a fost refăcut în întregime: s-a întâmplat pentru că arhitecții au decis să nu spargă estetica echilibrată a amenajării prin aparatele de aer condiționat aparente, așa că le-au înlocuit cu versiunile lor încastrate, care cereau o poziționare preferențială și detalii specifice pentru încastrare.

Totul e bine când se termină cu bine, însă. Mai precis, aproximativ 7 luni mai târziu, când s-au finalizat toate lucrările și implementarea proiectului de amenajare. Și pentru că știm că detaliile funcționale sunt de mare interes întotdeauna, îți mai dăm o informație direct de la sursă: potrivit arhitecților, investiția totală a fost în jur de 1000 euro/mp. Pe măsura pieselor de mobilier cu poveste, spunem noi.

Fotografii: Arthur Țințu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed