8 surse de inspirație pentru un living ancorat în contemporan

Livingul este locul din casă învestit cu cea mai mare încărcătură socială, în care ne petrecem cea mai mare parte din zi, în care ne întâlnim, cu mic, cu mare, serile și în weekenduri, în care întâmpinăm oaspeți dragi, în care ne relaxăm sau desfășurăm activități. De aceea el trebuie să fie special, să aibă o atmosferă plăcută și să vorbească despre personalitatea celor care îl locuiesc. Colorate sau sobre, îndrăznețe sau mai clasice, am căutat exemple cât mai diferite de livinguri  care reflectă stilul de viață contemporan. Să înceapă vizionarea!

1. Pentru pasionații eclecticului modern

Mobilier modernist (canapea gri minimalistă, fotolii metalice sculpturale) alături de piese de design contemporan (fotoliul central din piele galben-ocru) și de corpuri pe comandă cu aspect retro, o cromatică caldă și ușor stinsă dată de nuanțele de lemn roșcat și cele de muștar sau bej, alături de griuri neutre, covoare orientale antichizate, decorațiuni eclectice – toate conturează un decor rafinat, retro contemporan, în care contează fiecare piesă, dar și armonia ansamblului. Merită să urmăriți toată etalarea de piese de design care se încheagă într-un tot unitar, aici.

2. Tapet imprimat digital pentru un look urban cool

Aceasta amenajare urban-contemporană reflectă pasiunea pentru design și artă și o colaborare strânsă între proprietari și arhitecți (Studio3plus). Interiorul este definit de gesturi îndrăznețe, cu un puternic impact vizual, de exemplu un tapet printat digital care îmbracă un întreg perete, semnat chiar de proprietară, graphic designer. Iese în evidență și jocul texturilor: peretele decorativ din beton aparent – un fundal cu tentă industrială pentru televizor, canapeaua gri plușată, foile din lemn brut ale măsuțelor de cafea, covorul din blană. Parchetul masiv fluidizează spațiul și conferă căldură. Descoperiți ce mai are de oferit acest interior ingenios, cu multe obiecte de design românesc, aici.

3. Cum poți înviora un decor contemporan

Pardoseli din stejar uleiat care capătă culoarea închisă a lemnului exotic, canapea plușată bej deschis și perdele sau jaluzele ivoire, măsuță albă în stil scandinav, alături de artă grafică contemporană imprimată pe tapet și taburete, în culori vibrante: s-a obținut un mix lejer, dinamic, care îți evocă o atmosferă de vacanță. Dacă ești un spirit boem, dar ancorat în urban, acest living oferă tot confortul de care ai nevoie. Mai multe surprize aici.

4. Mult alb și pete de culoare tonice

Pereți și mobilier de un alb luminos și pete de culori fondante, îndrăznețe și obții un aer de vacanță. Stilul cu influențe scandinave temperează acest ansamblu plin de note jucăușe, dar fără exagerări. Iluminatul joacă un rol important, prin corpurile de diferite tipuri: suspendate, spoturi, lampadar) accentuând luminozitatea încăperii, care are deschidere către zona de bucătărie. Impresia de “wow” este garantată! Mai multe despre cum să folosești culoarea într-un mod cât mai creativ, aici. Amenajare:  Simona Ungurean.

livinguri

5. Stilul industrial, o fațetă a nonconformismului

Cine ar spune că într-un spațiu atipic, cu multe deschideri, cum se întâlnesc mai ales în casele vechi, nu sunt foarte multe posibilități de amenajare, are aici un contra-exemplu foarte bun. Haina în stil industrial i se potrivește perfect acestui living, în care parchetul vechi recondiționat și pereții îmbrăcați în cărămidă creează o ambianță caldă, familiară. În contrast, elemente noi și vechi intră în dialog:  canapeaua de piele versus accesorii decorative vintage, alb și negru, industrial și etnic (covorul), lemn brut în opoziție cu finisajele clar definite ale pieselor în stil scandinav. Și un pic de galben solar, cât să învioreze ziua! Un spațiu făcut să te simți bine, ca de altfel întreaga casă din care face parte. Acest interior a fost creat de tinerii arhitecți Mihail Neagu și Bianca Nicolae.

livinguri

6. Rafinament clasic

Ai putea pune rămășag că acest living cu aer parizian se găsește într-o casă veche, însă, din contră, vorbim de un apartament dintr-un complex rezidențial nou. Spațiul a fost recompartimentat, astfel încât zonele principale ale casei să devină mai generoase. Canapelele clasice sunt personalizate prin catifea cu imprimeuri florale, biblioteca albă încastrată devine un element principal al decorului, iar accesoriile retro definitivează un stil clasic reinterpretat, cu o notă feminină. Un refugiu de eleganță atemporală, chiar în inima orașului.

livinguri

7. Boem, cu accente industriale

Cărămidă veche, un șemineu suspendat în centrul încăperii – versiunea contemporană a tradiționalei vetre, canapele joase, confortabile, un covor tradițional, lemn brut îmblânzit în piese de mobilier unicat, corpuri de iluminat industriale, tavan din beton aparent, tablouri – un mix contemporan bazat pe simplitate și atenție la detalii. La exterior a fost păstrată fațada clădirii monument istoric, la interior regăsim un aer boem dublat de funcționalitate contemporană. Amenajare: arh. Rucsandra Popescu, Wright Design.

livinguri

8. O doză consistentă de culoare…

…face bine la starea de spirit. Combinația principală alb-galben solar este punctată de culori tari, ca accent: oranj, verde, albastru. Liniile curbe ale mobilierului cu iz retro (realizat la comandă) și cercurile de pe covor sunt contrapuse labirintului geometric al decorațiunilor de pe pereți, iar jaluzelele montate pe peretele înclinat atrag și mai mult atenția asupra culorii. Nimic nu este comun, fiecare obiect iese în evidență, ca un statement! Am spune că acesta este: îndrăznește să combini, profită de energia culorilor! Mai multă inspirație cromatică, eclectică și nu numai, aici. Amenajare semnată de designerul Hamid Nicola Katrib.

Fotografii: arhiva Designist (prin birourile de arhitectură și designerii care semnează amenajările)

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed