La Olimp, un apartament se deschide către Marea Neagră și aduce plaja înăuntru

“Așa arată liniștea”

🛒 Surse de shopping ➡️ scaun suspendat: Natural Living; lampadar living – Flos; parchet: Tavar prin Pazo Group; banchetă albastră: Bold bench – Moustache prin Intodesign; canapea Hessentia prin Pazo Group; mobilier custom: Our design.

Asta ne imaginăm că șoptește livingul din fotografie 🏖 În dreapta, ferestrele largi dau către o terasă amplă, prin care nu se văd decât valurile mării și cerul. În față, texturile și cromatica parcă s-au născut pe plajă. Și o liniște subită se strecoară în câmpul vizual, una dintre mărcile deja clasice ale arhitecților de la Dofinteriors (arh. Raluca Dofin, arh. Radu Dofin, arh. Răzvan Mălăncioiu).

“Amenajarea a fost gândită într-o cromatică poetică, a nuanțelor de nisip și de fulgi de ovăz, de bleu pastelat, de scoici spălate de apă, de alb curat, picurând cu tonuri subtile de alamă. Toate creează o ambianță liniștitoare, de care te bucuri pentru că lasă exteriorul să intre în interior, făcându-l să pară și mai aproape decât este de fapt”, ne-a povestit arh. Raluca Dofin.  

Apartamentul are o suprafața utilă de 100 mp, împărțiți în living cu bucătărie + dining și 2 dormitoare cu băi proprii.

Beneficiarii sunt clienți recurenți ai echipei Dofinteriors, oameni care au trecut deja prin experiența viziunii lor quiet statement: amenajări foarte luminoase, cu piese de design iconic, cu spații deschise, asumate și soluții inteligente.

“Așa că au revenit la noi cu foarte mare încredere că o să facem tot ce se poate mai bun, mai frumos și mai funcțional cu apartamentul lor. Ne-au dat mână liberă în amenajare”, ne-au povestit arhitecții.  

Citește și: Suntem în București, într-un apartament cu etaj și echilibru estetic

Iar marea nu avea cum să nu devină personaj de bază a  întregului proiect: toate cele 3 camere ale apartamentului sunt orientate către ea! ❤

🛒 Surse de shopping ➡️ masă dining: The Home; scaune tapițate dining: Saba prin Pazo Group; măsuță cafea: 1988; vaza de pe măsuța de cafea: Muuto prin The Edit, corpuri de iluminat dining: Brokis prin Luminna, covor frunză: Inside Home.  

Rezultatul este o amenajare în care tactilitatea plajei devine personaj principal: de la parchetul din lemn vopsit, la vopseaua decorativă cu frunze amprentate…⬇

Vopseaua cu frunze amprentate a devenit un laitmotiv al proiectelor Dofinteriors: de fiecare dată, arhitecții caută și aleg cu atenție frunze naturale, specifice zonei. Găsești un exemplu și la Sinaia, într-un apartament de vacanță.

…la plăcile ceramice din baie, care au o textură de piatră brută…

🛒 Surse de shopping ➡️ sanitare: Flaminia, baterii: Tremme, plăci ceramice Ariostea și Fmg. Toate, prin Pazo Group

…și la multitudinea de accesorii din in și bumbac buclat, care te fac să le îmbrățișezi de la prima întâlnire 😊.

🛒 Surse de shopping ➡️ pat: Divanissimi; tapet: Glamora prin Pazo Group; 

🛒 Surse de shopping ➡️ electrocasnice: Bosch

Amenajarea a venit la pachet cu libertate funcțională pentru arhitecți nu doar din partea proprietarilor, ci și datorită calendarului construcției:

“Când am preluat apartamentul, era la stadiul de cărămidă, iar asta ne-a permis să gândim de la început planul de iluminat, pozițiile aparatelor AC astfel încât să fie ascunse, să alegem finisajele pentru toate spațiile și să stabilim mobilarea în funcție de nevoi, fără să depindem de un plan dat de instalații care cu siguranță ne-ar fi limitat în obținerea rezultatului dorit”, ne-au povestit ei. 

Citește și: Cum aduci în estetica de acasă tot ce-i mai bun dintr-un pub și un hotel

Ne-au plăcut mult detaliile subtile care completează scenariul plajei din interior: ai observat piciorul mesei de dining, care parcă îl recreează pe cel al unei mese înfipte în nisipul încins?   ❤

🛒 Surse de shopping ➡️ covoare: H&M Home

În dormitorul matrimonial, aceleași detalii subtile vin de sus și de jos: covorul din iută și corpul de iluminat care te duc cu gândul la o umbrelă de plajă. Iar la mijloc, noptiera și taburetul din lemn, clasicul driftwood care plutește pe valuri 🌊.

Proiectul de amenajare a fost finalizat în vara anului trecut, în iulie, și a durat 7 luni. Bugetul nu este cunoscut: proprietarii s-au ocupat de importarea produselor din afară.

Foto: Arthur Zinz

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed