Suntem la Sinaia, într-un apartament de vacanță care traduce natura în design interior

Inspiră. La dreapta ai pădurea de brazi. Expiră. La stânga, un corp de iluminat îți atrage privirea. Ne aflăm într-un mini-univers cottage style menit să aducă liniște. Este locuința de vacanță din Sinaia amenajată de echipa Dofinteriors (arh. Raluca Dofin, arh. Radu Dofin, arh. interior Ada Popa, arh. Răzvan Mălăncioiu) – hai să o descoperim împreună. ⛺

Mobilierul personalizat, custom made, este creat după designul arhitecților feat. Our Design.

Începem cu informații practice, care să te facă să înțelegi mai bine spațiul în care ne aflăm: apartamentul, cu o suprafață utilă de 100 mp, este împărțit în două dormitoare cu băi proprii și un open space format din living + dining + bucătărie. Am putea spune că proiectul a pornit de la nivelul -0: arhitecții l-au preluat din stadiul “la roșu” (fără finisaje), deci drumul până la final a fost lung și foarte minuțios.

🛒 Surse de shopping ➡️ dramaticul corp de iluminat, cuib Agatha, din benzi de furnir de lemn, a fost creat de Luis Eslava Studio pentru Lzf și achiziționat prin Luminna.

🛒 Surse de shopping ➡️ masa de dining: The Edit; scaune albe: Magis

“Clienții și-au dorit o amenajare calmă și elegantă, care să invite la relaxare, cu o mică senzație de cottage de iarnă contemporan, astfel încât să onoreze mediul înconjurător al apartamentului, și care să îi inspire și să le aducă liniște vizuală”, ne-au explicat arhitecții. 

Citește și: Un apartament din București surprinde prin tonurile dark și piesele statement

Ca urmare, natura montană s-a strecurat în amenajare prin detalii care asigură greutate și vizibilitate: grinzi de lemn de frasin pe plafon, surprinzătoare pentru un apartament, fie el și din Sinaia;…

șemineu cu lemne, numai bun pe post de companion și pentru cafeaua de dimineață, și pentru paharul de vin de seară, iarna;…

🛒 Surse de shopping ➡️ vopsea decorativă: Idea Decor

frunze amprentate pe pereții tratați cu vopsea decorativă ⬆️⬇️ (da, normal că au fost culese din pădurile din Sinaia);…

🛒 Surse de shopping ➡️ canapea și fotoliu: Saba prin Pazo Group

…și lemnul nobil de stejar în piese de mobilier și finisaje, personaje principale puse în valoare de cromatica neutră ❤️.

Citește și: Într-un apartament din București, o scenografie a nuanțelor neutre lasă loc inserțiilor personale

“Ne-am dorit să obținem o simbioză între materiale și detalii raw, în contrast cu linii clare și contemporane, și am simțit că este natural ca finisajele să reflecte elemente din natura înconjurătoare sau chiar și doar trimiteri subtile către aceasta. Straturi de culoare, texturi și lumină aduc frumusețe și echilibru 😊“, ne-a povestit arh. Raluca Dofin. 

Dincolo de liniștea pe care o emană cromatica pudrată, de textilele tricotate și piesele statement curajoase, de armonia rotunjimilor din fiecare colț, noi – recunoaștem! – am rămas cu ochii la ferestrele care se înalță din pardoseală până în plafon. Nu-i de mirare că această imagine ⬆️ strălucește: îți imaginezi câtă lumină coboară direct din munte până în acest spațiu?⛰️

🛒 Surse de shopping ➡️ scaune insulă: Saba prin Pazo Group; parchet: Tavar prin Pazo Group

Între living și bucătărie, peninsula face trecerea cu ajutorul scaunelor cu înălțime customizată, pe care le vedem special gândite pentru stabilit planuri de vacanță împreună cu prietenii sau o seară de boardgames. Informal și foarte cool.

Bucătăria minimală – ne aflăm, totuși, într-o casă de vacanță – duce mai departe culorile conținute ale livingului în spații de depozitare numeroase. 

Nimic nu spune spațiu mărit vizual mai bine decât oglinzile. Mai ales când oglinzile sunt așezate față în față și creează un meta-joc vizual ⬆️⬇️.

“Credem că o paletă de culori aleasă cu grijă poate avea un efect benefic atât asupra sănătății, cât și a fericirii noastre, cu sentimente de bine, liniște, mulțumire și calm. În același timp, în acest proiect, un procent mic de negru, parcă injectat în amenajare prin detaliile metalice ale pieselor de mobilier, adaugă contrast și susține echilibrat feeling-ul de cosyness”, ne-au explicat arhitecții, iar noi suntem total de acord. 

Citește șiParadisul în stil industrial: un penthouse cu minigrădină, în București

🛒 Surse de shopping ➡️ ludicul Menu Dancing Pendant by Iskos-Berlin prin Luminna. Apropo, abajurul este creat din fetru.

Dormitorul matrimonial ⬆️ și cel pentru oaspeți ⬇️ duc mai departe cromatica relaxată din zona de zi. Ne-a plăcut mult constanta conceptului: grinzile de lemn apar din nou ❤️

🛒 Surse de shopping ➡️ corp de iluminat Vertigo by Petite Friture: Luminna; noptiere: Pianca; covoare: Menu – ambele, prin Intodesign; paturi: Divanissimi; saltele: Inside Home – Flou 

Citește șiFuncționalitatea și estetica se privesc în oglindă

🛒 Surse de shopping ➡️ sanitare Flaminia; baterii Tremme prin Pazo Group

🛒 Surse de shopping ➡️ măsuță de cafea: Norda

📢 Proiectul a durat 8 luni și a fost finalizat în martie 2023. Bugetul total: aproximativ 2.000€/mp.

Dacă vrei să răsfoiești portofoliul de proiecte al arhitecților Dofinteriors, le găsești pe toate aici.

Poți intra în legătură cu Dofinteriors aici:

📌Website: dofinteriors.com
📌Email: ralu@dofinteriors.com

Fotografii: Arthur Zinz

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed