Mobilier la comandă – soluția salvatoare care transformă o casă în cămin

Soluția vine de la La Maison – Decorateur D’Interieur, care an de an își adaugă la portofoliu proiecte de design interior care mai de care mai elegante, mai frumoase, mai speciale. Trecem pragul câtorva încăperi, multe dintre ele vizitate deja de noi, în care mobilierul la comandă realizat de La Maison a făcut minuni. Poftiți, vă rugăm!

mobilier la comanda designist 17Suntem în mansarda unei superbe case din București. Aici este spațiul mezinului familiei. A fost creată o zonă de lounge, cu o banchetă din lemn, cu sertare pentru depozitare. Se observă în spate și dulapurile, a căror înălțime a fost dictată de unghiul șarpantei. Mobilier la comandă prin La Maison.

Cu ceva timp în urmă ți-am prezentat o casă superbă, de lângă București, realizată de La Maison, de mansarda casei din Cotroceni îți amintești probabil (tot ei o semnează, din echipă făcând parte și designerul Martine Claessens), iar showroom-ul lor de pe Bulevardul Dacia nr. 73, din București, care a dat strălucire unei superbe case interbelice, este unul dintre cele mai frumoase din România. Nu e o galerie de obiecte, ci e o casă în toată regula care îi atrage în primul rând pe pasionaţii de design interior, pe arhitecţii şi designerii în căutarea pieselor pentru proiectele lor: Ți-am spus că ne-am muta acolo. 🙂

mobilier la comanda designist 07Aceeași casă, din Cotroceni: la demisol, unde a fost amenajată o bibliotecă care, la nevoie, poate deveni cameră pentru oaspeți. Îmbracă 3 laturi ale încăperii, din podea până în tavan, este din lemn de stejar. Mobilier la comandă.

Astăzi ne concentrăm pe mobilerul și pe acele elemente decorative realizate la comandă de La Maison. Pentru că poți aplela la ei dacă vrei să-ți schimbi bucătăria sau ai nevoie de o bibliotecă în hol, de un dressing, de un dulap în living, pe tot peretele, sau doar de o mască de calorifer care va contura și un frumos glaf la fereastră. Sau poate vrei să-ți plachezi pereții până la jumătate cu paneluri din lemn ori să creezi un tavan casetat. Și aceste lucruri sunt posibile.

mobilier la comanda designist 04Un birou cochet. Biblioteca poate fi configurată astfel încât să înglobeze corpuri de iluminat și să aibă la bază dulapuri închise cu uși, pline sau perforate.

Echipa La Maison se ocupă de tot ce înseamnă amenajarea totală a unei case: de la conceptul de design interior, finisare și mobilare, găsirea celor mai potrivite soluții în baie și în bucătărie, unde este nevoie și de atmosferă, dar și de spirit practic, până la cele mici detalii: decorațiuni, iluminat, întrerupătoare, plinte, măști de calorifer  – toate acele lucruri care conturează o locuință armonioasă.

Asta însă nu înseamnă că în showroom-ul lor nu te poți duce doar pentru o decorațiune care ți-a picat cu tronc, o rolă de tapet pe care ai văzut-o pe designist.ro sau un sfat pentru draparea ferestrelor. Au un număr impresionant de branduri internaționale pe care le reprezintă în România, iar pentru a afla care sunt acestea îți recomandăm să citești acest articol.

mobilier la comanda designist 09O bucătărie din București, unde spațiul nu este foarte generos și nici un unghi nu era la 90 de grade, fiind vorba de o casă veche. S-a câștigat spațiu de depozitare prin fructificarea înălțimii încăperii. Corpurile de mobilier sunt mai puțin adânci tocmai pentru a lăsa spațiu de trecere. Mobilier la comandă realizat de La Maison. 

mobilier la comanda designist 19Mască de calorifer realizată la comandă. Se continuă pe întreaga zonă a ferestrelor creând astfel glafuri unde pot fi așezate plante decorative sau aromatice.

mobilier la comanda designist 01

Întotdeauna ne-au impresionat soluțiile lor pentru bucătărie și punerea acestora în practică impecabil, cu atenție la cel mai mic detaliu. Nouă, de fiecare dată când avem câte o ședință foto într-o casă semnată La Maison, bucătăriile ne fac poftă de gătit.

“Bucătăriile, bibliotecile și dresingurile pe care le realizăm la comandă sunt făcute exact pe dimensiunile spațiilor clienților noștri. Iar configurația este gândită în funcție de nevoile lor și de stilul de viață pe care îl are fiecare familie. Unii gătesc mai mult, astfel dau mai multă importanță bucătăriei, alții preferă să mânânce în oraș. Unii au copii, de care au grijă bunicii, deci locuiesc mai multe generații sub același acoperiș, ceea ce înseamnă o bucătărie cu o altă structură. Și tot așa.

Noi ținem cont de toate aceste lucruri, de gusturile fiecărui client, iar propunerile sunt personalizate la milimetru. Nu am realizat două bucătării identice, iar până acum nici un spațiu, oricât de dificil, nu a reprezentat o piedică pentru noi în a găsi soluția perfectă”, ne spune Cristina Zelmat, care, alături Patrick Zelmat, conduce această afacere.

mobilier la comanda designist 08

Ne aflăm într-o casă cu spații foarte ample, de lângă București. Bucătăria este mai mult decât generoasă (35 mp), ceea ce a permis crearea unei insule-front de lucru, dar și loc de luat masa la micul dejun. Plăcuțele de faianță sunt Delft, originale, iar aragazul vintage vine de la brandul Falcon, prin La Maison.

mobilier la comanda designist 18Nu sunt multe showroom-uri în Bucureşti în care de cum intri să ai senzaţia că ai nimerit în cea mai frumoasă casă. Așa arată bucătăria magazinului-concept La Maison

mobilier la comanda designist 12Deasupra chiuvetei a fost creat un corp pentru expunerea farfuriilor, flancat de câte un corp îngust, casetat, special pentru pahare. 

mobilier la comanda designist 10Suntem în bucătăria unei case din București. Peninsula care separă bucătăria de dining are două funcțiuni: corp de depozitare pe partea dinspre bucătărie și corp de bibliotecă pe partea dinspre dining.

Bucătăriile presupun un proces complex de personalizare: se ţine seama de dimensiunile spaţiului pentru orice sertar sau echipament electrocasnic încorporat. Sunt alese împreună cu clientul mânerele, butonii, tipul de balamale, esența lemnului și finisajul acestuia. Este o muncă de durată, de la concept până la ultimele detalii, astfel încât realizarea unei bucătării poate dura şi 3 luni de zile.

mobilier la comanda designist 02

Fiecare raft ori sertar este gândit pentru a fi practic și pentru a depozita acele obiecte necesare, frontul de lucru încastrează toate electrocasnicele, iar o atenție specială este acordată și corpurilor mai decorative, unde poți expune câteva farfurii-vedetă sau borcanele transparente cu paste, orez și mirodenii. O bucătărie are mai mult farmec așa și se transformă în sufletul casei.

mobilier la comanda designist 05

Un dressing cu surse de iluminat încorporate. Spațiul este generos, așa ca i-a fost adăugată o insulă cu sertare, precum și un fotoliu.

mobilier la comanda designist 16Un apartament cochet din București. Dulapul a fost realizat pe colț, în zona de zi, pentru că apartamentul nu permitea o altă soluție. Ușile sunt foarte decorative, cu detalii sculptate în lemn, iar mânerele arată ca niște bijuterii tocmai pentru a se integra decorului sofisticat al livingului.

mobilier la comanda designist 06

“Noi nu lucrăm cu PAL melaminat, ci cu lemn masiv, lemn stratificat, panel şi MDF. Folosim esențe de tei, paltin, frasin, stejar, nuc şi cireș, de proveniență din România și Franța. Procesul de uscare a lemnului se face cu tehnologie de ultimă generaţie, care conferă o stabilitate în timp lemnului, implicit mobilierului din care este realizat. Lacurile şi vopselele sunt de calitate şi durabile, rezistente şi la umiditate, şi la variaţii de temperatură. Iar toate proiectele realizate de noi beneficiază de garanţie”, adaugă Cristina Zelmat.

Chiar și partea interioară a sertarelor este realizată din lemn, nu din MDF sau PAL, iar sistemele de glisare provin de la furnizori de prestigiu din Europa, mai ales din Germania.

mobilier la comanda designist 15

Un dressing într-o casă de lângă București pe care urmează să v-o prezentăm în curând. Interiorul dressingului este îmbrăcat în tapet, iar în loc de uși au fost foloste draperii din catifea, care dau o notă teatrală spațiului.

mobilier la comanda designist 13

Livingul unei case din București. Corpul cu vitrină este realizat la comandă și a fost integrat într-o nișă deja existentă. Sertarele oferă acces la panoul electric existent în acel loc. Astfel a fost mascată și, în același timp, folosită inteligent nișa respectivă.

mobilier la comanda designist 21Pereții băii au fost îmbrăcați cu lemn casetat, la fel și exteriorul căzii. O soluție potrivită băilor mai spațioase, cu lumină naturală, concepute într-un stil retro.

Profesionist (arhitect, designer) sau nu, orice persoană care dorește o schimbare în casa sa este binevenită la showroom-ul La Maison. Chiar dacă are propriile sale proiecte, care au ridicat standardele amenajărilor interioare din România, echipa La Maison este deschisă colaborărilor. Există în portofoliul lor, de pildă, și bucătării moderne care s-au integrat perfect într-un spaţiu gândit, imaginat și conceput de un arhitect sau designer colaborator.

La Maison: Blvd. Dacia nr. 73, București. Telefon: +40 723 393 793

mobilier la comanda designist 03

Fotografii: designist.ro, prin La Maison

4 Comments

 1. grig

  Ceva mai clasic nu au? 🙂

 2. Bună Grig,

  Poți apela la serviciile echipei La Maison și dacă îți dorești un decor modern: un dressing, un dulap, o bucătărie la comandă, o bibliotecă vor respecta stilul ales de tine și dimensiunile spațiului. Mai ales că deja colaborează și cu arhitecți, designeri ale căror viziuni și proiecte sunt diferite.

  Mulțumim că ne urmărești! 🙂

 3. […] mai multe rânduri: amenajări superbe, cum rar vezi în România; mobilier pe care îl realizează la comandă pentru cele mai exigente decoruri; și showroom-ul lor în care ne-am muta… mâine. La Maison […]

 4. ancuta

  Buna ziua.
  Ma intereseaza 2 masti calorifer din mdf alb cu urmatoarele dimensiuni .Va rog sa mi comuncati costul acestora .
  1. latime 60 cm, lungime 95 cm si adancime 12 cm
  2.latime 54 cm, lungime 93, adancime 2 cm
  Mulțumesc frumos

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed