Noua colecție Iutta, Dor de românesc, vine în acest weekend la ediția Made in RO din Sibiu


Iutta - Dor de romanesc - Designist (5)

După colecția Spirit Eflorescent prezentată la Made in RO – târg de design românesc, ediția din mai, Iutta ne-a pregătit o colecție nouă, Dor de românesc, care va călători la Sibiu în acest weekend, în cadrul ediției Made in RO de la Muzeul ASTRA: 7 și 8 septembrie, în Pădurea Dumbravă nr. 16-20.

Afis Made in RO SIBIU 7-8 septembrie (1)

Colecția conține genți lucrate din material textil și piele naturală, policromatice, cu motive reprezentative din șase regiuni importante ale țării: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Bucovina, Basarabia și Moldova, urmând ca aceasta să se extindă pe parcurs. Motivele alese sunt inspirate din tradiția fiecărei zone și exprimă principalele valori ale acestora, putând fi regăsite și în arhitectura veche, în straiele populare, în picturi și sculpturi tradiționale sau alte elemente pur românești.

Iutta-  Dor de Basarabia - Designist Geanta Dor de Basarabia. Noile genți din colecția Dor de Românesc pot fi comandate pe site-ul Iutta. Prețul unei genți este de 180 lei.Iutta - Dor de Basarabia 2 - DesignistGeantă Dor de BasarabiaIutta - Dor de Bucovina 3 - Designist Geantă Dor de BucovinaIutta - Dor de Bucovina 4 - Designist Geantă Dor de BucovinaIutta - Dor de Bucovina 5 - DesignistGeantă Dor de Bucovina

Nicoleta Chirica, designer și fondator Iutta, povestește de unde a pornit colecția:

”Este o idee la care lucrăm de foarte mult timp și care a luat naștere din simplul motiv că avem regiuni puternice din punct de vedere cultural și spiritual, care merită redate și, mai ales, purtate. Prin noua colecție Iutta, dorim să readucem atmosfera zonei de care ne simțim cel mai legați. Purtând fiecare geantă în parte, purtăm, de fapt, dorul pentru regiunea pe care aceasta o simbolizează”.

Iutta - Dor de Muntenia 2- DesignistGeantă Dor de MunteniaIutta - Dor de Oltenia - DesignistGeantă Dor de OlteniaIutta - Dor de Oltenia 3 - DesignistGeantă Dor de OlteniaIutta - Dor de Transilvania - Designist Geantă Dor de TransilvaniaIutta - Dor de Transilvania 3  - DesignistGeantă Dor de Transilvania

Descoperirea celor mai potrivite motive tradiționale pentru colecție și, mai ales, aflarea poveștii din spatele lor au putut fi realizate cu ajutorul Ioanei Corduneanu, de la Semne Cusute.

De asemenea, pentru modelele tradiționale utilizate, de un real ajutor a fost și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, care a susținut și a încurajat noua colecție Iutta, dându-și acordul pentru utilizarea semnelor tradiționale ce au inspirat designul Dorului de românesc.

Iutta - Dor de romanesc - Designist (2) Iutta - Dor de romanesc - Designist (3) Iutta - Dor de romanesc - Designist (4)

 Campania Dor de românesc este realizată prin asociere cu La Blouse Roumaine, o comunitate recunoscută pentru implicarea susținută în promovarea valorilor românești la nivel internațional. Mai multe detalii găsești și pe pagina La Blouse Roumaine și site-ul Iutta.

Chiar așa, vouă de ce zonă a țării vă e dor și i-ați purta dorul pe geantă?

Iutta - Dor de romanesc - Designist (1) Iutta - Dor de romanesc - Designist (6) Iutta - Dor de romanesc - Designist (7)

Weekendul acesta, pe 7 și 8 septembrie, la Muzeul ASTRA din Sibiu (Pădurea Dumbravă nr. 16 – 20) vă întâlniți cu Iutta și noua colecție, Dor de românesc, în cadrul Made in RO – târg de design românesc.

cover foto Facebook Made in RO Sibiu

Facebook event aici.

Fotografii: Dao Sonia și Iutta

2 Comments

  1. […] i-e dor de românesc să poarte Iutta! Frumoasele genți din piele, cu motive tradiționale, s-au reinventat: au dimensiuni mai mici, au […]

  2. […] Despre Iutta, am povestit pe larg pe Designist aici și aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed