Noutăți sculpturale din lemn semnate de Ciprian Manda

Creațiile din lemn ale arhitectului Ciprian Manda (Silva Artis) ne inspiră de fiecare dată același sentiment – stabilitate, liniște, frumusețe, un calm natural, cum numai lemnul sculptat și de cele mai multe ori finisat manual o poate face.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (1)

De la ultima noastră întâlnire (citește despre asta aici), în portofoliul Silva Artis au apărut mai multe noutăți, semnate de Ciprian și fratele său, Mihai, care este tot arhitect și care-l ajută la crearea pieselor. Să începem cu scara cu depozitare, expusă și la ediția de primăvară Autor.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (2) Ciprian Manda - Noutati - Designist (3)Scara cu depozitare este din lemn de stejar, iar finisajul este din lemn ars, ceea ce-i conferă o senzație distinctă. Cele 5 scări-sertare sunt prinse între ele cu câte 2 piese din lemn de wenge. Poziția scării este fixă, însă picioarele sunt demontabile și poate fi relativ ușor mutată. Mânerele sunt tot din lemn de wenge.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (4) Dimensiuni: 122 x 60 x 148 cm.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (5)

Un birou din lemn de stejar, care arată sculptural și artistic, cu sertare pivotante:

Ciprian Manda - Noutati - Designist (12) Ciprian Manda - Noutati - Designist (13)Biroul se află acum în recepția Galeriei Annart (str. Mahatma Ghandi nr. 1), iar despre partea de producție, Ciprian ne explică: “blatul a fost rindeluit de mână (nu avea loc în utilaj), iar mecanismul pentru sertarele pivotante a durat ceva: am realizat un ax asimetric dintr-o țeavă de inox și sertarele sunt fixate cu câte doi rulmenți de acest ax.”

Ciprian Manda - Noutati - Designist (15) Ciprian Manda - Noutati - Designist (16)Prețul unui astfel de piese ajunge la 1.200 euro.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (14)Prinderile din lemn, decorative imprimă delicatețe materialului masiv.

O bibliotecă cu rafturi din lemn masiv:

Ciprian Manda - Noutati - Designist (10)

Biblioteca se află acum într-o casă privată. E grafică și durabilă, prinderile au fost realizate cu piese din inox, iar prețul ei este de 1.200 euro.Ciprian Manda - Noutati - Designist (11)

Lavoar din lemn, o piesă la care am tot visat. Ciprian nu creează doar piese concept, pe care le expune la târguri și expoziții, ci prin munca sa de arhitect, produce piese care-și găsesc locul în proiectele rezidențiale sau publice pe care le semnează.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (6) Ciprian Manda - Noutati - Designist (7)

Lavoarul din lemn a fost și expus la târgul RoCad de anul acesta și, așa cum ne-a povestit Ciprian, realizarea lui e destul de laborioasă:

Baza este realizată practic din două jumătăți unite prin cheițe din lemn. Panourile exterioare au rol structural, rigiditatea fiind dată de îmbinarea dintre panoul din spate și laterale. Partea din față a bazei e de fapt ușa de acces – are o balama de tip platband  (din oțel) în stânga.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (8)Anul trecut, Silva Artis a creat la comandă două astfel de lavoare, cu depozitare, iar prețul este de 750 euro.

Ciprian Manda - Noutati - Designist (9)

Fotografii: prin Silva Artis

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed