Pe unde să ajungi mâine și poimâine? Iată traseul DESIGNIST pentru ultimul weekend de Creative Quarter Design Festival, pe 25 și 26 mai.

Săptămâna trecută ți-am povestit ce îți recomandăm să nu ratezi când ajungi la expoziția centrală a Romanian Design Week din clădirea BCR, iar acum, la sfârșitul celei mai designish perioade anuale a orașului, bifăm lista de must see-uri din Creative Quarter Design Festival, primul festival dedicat Cartierului Creativ cuprins între Calea Griviței și Bulevardul Regina Elisabeta, care înglobează peste 60 de evenimente. E ultimul weekend al festivalului, e timpul să le bifezi pe toate 🙂 .

1. Ceramik. | Concentrat de ceramică contemporană

Pornim împreună, da? 🙂 Din spațiul AWE . Adaptive Work Environment (Palatul Universul, strada Ion Brezoianu nr. 23-25, corpul A, parter), unde și sâmbătă, și duminică organizăm prima ediție Ceramik. – vino să vezi câteva dintre cele mai valoroase proiecte de ceramică contemporană. Ediția #01 pune sub lupă lucrări din aproape fiecare ramură a ceramicii: utilitară, decorativă, bijuterie, accesorii, design de obiect sau artă ceramică. Ah, și inside information: Ceramik. marchează evenimentul cu numărul 100 pentru spațiul AWE – noi credem că e un semn bun! 🙂

    POEMI Ceramics

Te așteptăm între orele 11:00 și 19:00 – aici găsești Facebook event-ul și povești despre designerii pe care o să-i vezi la Ceramik. 

Andrei Pandea Ceramics

2. Expoziția Ubikubi Young Designers Award

Premiul I UYDA 2019 – NUD, proiect propus de Onar Stănescu și Ioana Chifu

Continuăm traseul cu un alt eveniment din Palatul Universul – va trebui să ocolești clădirea și să ajungi în corpul B, la cafeneaua Beans & Dots, unde Ubikubi Young Designers Award (UYDA) prezintă prototipurile obiectelor câștigătoare în cadrul ediției cu numărul trei a concursului și planșele tuturor proiectelor înscrise în competiția 2019. E unul dintre evenimentele noastre preferate an de an pentru că ne face un teasing al proiectelor de design de obiect despre care vom scrie (sau ne-am dori să scriem) anii următori. 🙂 Expoziția este deschisă între orele 09:00 și 20:00.

Premiul Special UYDA 2019 – Astrum, proiect propus de Cristina Duminică și Andreea Nistorescu

3. Mnemonics – Collective Memories Define Our Territory 

MnemonicsDupă ce ieși de la Beans & Dots, fă doar câțiva pași la dreapta ca să ajungi la Mezanin, unde cei de la Mnemonics au adus expoziția Collective Memories Define Our Territory, o scenografie esențializată a spațiilor dintre blocurile orașelor din România, care pune în discuție modul în care aceste perimetre au evoluat de-a lungul ultimelor decenii de transformări urbane. Ți-am povestit despre ea anul trecut aici și abia așteptăm să vedem bara de bătut covoare, rotativa de metal, leagănele, toate sub semnul universal al cheii purtate la gât 🙂 . Programul expoziției este 09:00 – 20:00.


4. MIMESIS in Design 2 by The Fab Squad

Eliza Yokina și proiectul 11Case, despre care am povestit aici.

De la Palatul Universul continuăm pe străduțele Cartierului Creativ spre cafeneaua Soto (Gen. H. M. Berthelot 86) pentru expoziția MIMESIS in Design 2, colecția de fotografie și grafică dedicată designerilor de produs. Evenimentul își propune să schițeze legătura puternică dintre cele două entități ale puzzle-ului – designerul și produsul. Proiectul MIMESIS este acum la a doua expoziție în care relațiile de “cuplu” dintre designer și obiect sunt prezentate folosind combinaţii de mijloace artistice precum design grafic, colaj, make-up, iluminare specială și video.

Expoziția este organizată de studioul creativ The Fab Squad. Poți vedea imaginile sâmbătă între 10:00 și 22:00 și duminică între 10:00 și 18:00.

5. CUMULUS // Open Doors

Și gata, ne întoarcem de unde am pornit (sau pe-aproape): tot în Palatul Universul de pe Brezoianu 23-25, însă în corpul B, la etajul 3, unde birourile Cumulus Architecure se deschid sâmbătă ca să dea startul unei explorări a proiectului rezidențial Badea Cârțan 13 în paralel cu execuția sa. O discuție despre proiecte, clădiri și sisteme de proiectare direct cu autorii lor, începând cu ora 18:00.
Ceramik.

Prima ediție Ceramik. | Concentrat de ceramică contemporană are loc weekendul acesta, pe 25 și 26 mai, la spațiul AWE – Palatul Universul (Strada Ion Brezoianu nr. 23-25). Găsești aici toate detaliile.

Fotografii: prin Romanian Design Week

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed