Tendințe și inspirație à la Maison&Objet. Ediția din ianuarie.

Într-o perioada atât de plină de frământări, pe care le poţi simţi la tot pasul în Paris, Târgul internaţional Maison&Objet a fost, anul acesta, ca o primăvară pariziană care a compensat atmosfera apăsătoare cu un aer boem, artistic şi plin de culoare.

Culorile vii sau pastelurile sunt cele care au marcat acest debut de an în design. Imprimeurile florale, mobilierul, obiectele de iluminat şi accesoriile hand-made au fost accentul de personalitate.

1Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist 2Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

Organizatorii Maison&Objet au anunţat tema 2015/2016: MAKE, care subliniază dorinţa de a face şi de a şti să faci. Această temă îi aduce în prim-plan pe creatorii de obiect care fac din meșteșug un etalon pentru lux şi autenticitate şi vizează 3 direcţii:

NATURE MADE – Designerii şi artiştii experimentează, se „joacă” cu natura şi cu legile ei, realizând astfel o nouă generaţie de obiecte.

12Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist 13Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

HUMAN MADE – Această tendinţă scoate în evidenţă abilitatea neo-artizanilor de a pune laolaltă materiale sensibile şi piese rare, transformându-le şi realizând cu ajutorul lor obiecte unice, neobişnuite, care îşi lasă amprenata peste timp.

9Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist 10Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist 11Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

TECHNO MADE – Tehnologiile au pătruns şi în domeniul designului, conectându-ne cu un mediu digital şi creând o altă relaţie cu lumea înconjurătoare.

7Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist 8Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

Tema acestui an readuce în atenţia noastră, aşadar, frumuseţea manufacturată, natura, geniul artizanilor şi evoluţia tehnologică care, în mod ironic, punctează o întoarcere către origini.

M-am simţit în elementul meu, încântată, la fiecare pas, pentru că am avut ocazia de a intra în contact, mai mult decât în alţi ani, cu creatorul de obiect. Poveşti frumoase, materiale de calitate, cât mai naturale şi cât mai puţin atinse de tehnologie, asta a fost pentru mine ediţia din acest an a Maison&Objet.

15Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

14Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

Cred că cel mai sugestiv a fost standul Missoni, care a reuşit să surpindă esenţa şi optimismul de care duce lipsă Parisul în această perioadă, încărcat fiind de teamă şi nesiguranţă, sentimente pe care le-am resimţit la târg în mai multe reprize.

4Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist 5Maison&Objet 2015 - ianuarie - Designist

6Maison&Objet 2015 - ianuarie - DesignistWeekend-ul petrecut la Maison&Objet marchează un început de an promiţător din punctul de vedere al imaginaţiei, aşa că acum e cel mai bun moment să dau startul aventurii pe minunatul drum al creativităţii.

Citește și despre noua colecție CER, semnată de Irina Neacșu, singurul designer român care a participat la această ediție Maison&Objet, și despre piesele noastre preferate din paper clay, aici.

Genoveva Hossu Designist1 Design trip: SingaporeGenoveva Hossu este decorator și guest writer DESIGNIST.

Fotografii: Genoveva Hossu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed