Un apartament de 71 de metri pătrați, din București, ne aduce mai aproape lumina și natura. Iar ferestrele lui se deschid spre parc.

Suntem din nou în vizită în ansamblul The Park Apartments, de lângă Parcul Tineretului, din București. Iar după ce, până acum, v-am invitat mai întâi într-o garsonieră de 37 de metri pătrați amenajată de colega noastră Elis Popescu, iar apoi într-un apartament de 4 camere a cărui scenografie invită la o plimbare în parc, astăzi ajungem în apartamentul de 3 camere, luminos și diafan, amenajat de Irina Pogonaru.

Despre proiectele Irinei pe zona home&deco v-am povestit deja pe Designist aici.

1Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Irina a dezvoltat conceptul de amenajare pornind pe de o parte de la calitățile de construcție ale ansamblului (blocul The Park este eficient energetic și mizează pe materiale de calitate, “green”), pe de altă parte de la brief-ul dezvoltatorului lituanian Hanner: o amenajare creativă, cu buget mic, care să implice studiouri de design din România.

Și-a imaginat că în apartamentul de 3 camere, de 71,4 metri pătrați, locuiește o familie cu un micuț cu vârsta între 3 și 10 ani, și și-a dorit să le fie drag să vină acasă. Și pentru că ferestrele se deschid spre parc, iar filosofia dezvoltatorului lituan reflectată de proiectele în care s-a implicat de peste 20 de ani în Europa este chiar reconectarea cu natura, detaliile și texturile decorului vorbesc despre relaxare, deconectare și armonia care-ți încarcă bateriile acasă.

2Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist 3Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Bugetul total al amenajării apartamentului a fost de 10.500 euro + TVA.

Bugetul a inclus și electrocasnicele Whirlpool. Ce nu a inclus: parchetul și gresia din bucătărie, ușile, tâmplăria cu geam termopan, centrala termică, caloriferele, zugrăveala cu vopsea lavabilă albă, finisajele și obiectele sanitare ale băii – acestea fiind toate parte din dotările standard ale apartamentelor din The Park.

23Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Compartimentarea apartamentului este foarte practică, aerisită. Livingul generos este deschis spre bucătărie, iar un hol te conduce spre dormitorul matrimonial, dormitorul copilului și cele două băi. În zona de zi, Irina a demarcat cele două spații cromatic. Dacă bucătăria merge pe contrastul alb-negru, livingul preia jocul doar la nivelul covorului și îl îmbogățește cu accente energizante într-un mix grafic.

Colțul nostru preferat este moodboard-ul peretelui, creat de printurile colorate.

20Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist 26Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist 27Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

În afara corpurilor de iluminat, aproape toate piesele au fost realizate custom made pentru acest apartament de studiouri din România. De exemplu, în living, canapeaua este de la Mobila Dalin (a costat 1.859 lei); fotoliul vine de la Photoliu.com; bușteanul de brad pe post de măsuță de cafea e cât se poate de autentic, iar corpurile de depozitare din acest spațiu, realizate pe comandă, vin de la Mavinni Mobili.

28Apartament Hanner - Irina Pogonaru - DesignistCovorul alb-negru vine de la Mobexpert. A costat 1.791 lei.25Apartament Hanner - Irina Pogonaru - DesignistComoda din lemn sculptat, ce separă livingul de bucătărie, a fost creată pe comandă de Mavinni Mobili, iar pattern-ul ei a fost inspirat de descoperirea celor două veioze sculpturale. Contrastul alb-negru puncteză trecerea spre o altă zonă.

10Apartament Hanner - Irina Pogonaru - DesignistMobilierul bucătăriei este de la IKEA. Masa de dining a fost desenată de Irina și produsă de Henderson, scaunele sunt Photoliu.com, iar lustra scenografică vine de la Made.com.

24Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Punctul de atracție al dormitorului este tăblia supradimensionată, tapițată cu catifea, asemenea unui cocon fin ce te invită la relaxare. Iar pentru un trompe l’oeil cu efect de mărire a spațiului, ușile dressing-ului au fost îmbrăcate în oglinzi.

14Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

_DDR1571Patul matrimonial a fost realizat pe comandă de Meranti Studio (a costat 3.296 lei). Noptierele, veiozele și pernuțele decorative vin de la Zara Home și au costat împreună 1.279 lei.

13Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Recunoaștem că spațiul nostru preferat este camera celui mic. Ne-am ghemui cuminți în pătuțul ce ne ridică un pic deasupra realității și am citi întrerupându-ne doar să ne uităm din când în când la copacii de pe fereastră… sau la animăluțele de pe tapet. Tapetul, ca o Arcă a lui Noe, vine de la La Maison (v-am povestit deja despre modelele lor de tapet), iar ideea explorării și a călătoriilor în jurul lumii e completată de globul pământesc de pe birou și butonii cu care au fost personalizate sertarele.

18Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

_P4A3096

6Apartament Hanner - Irina Pogonaru - DesignistPatul-obiect, supraînălțat și completat de spații de depozitare, a fost realizat pe comadă de Henderson. Ne place că a fost prevăzut și cu rafturi deschise de-o parte și de alta a saltelei, astfel încât poveștile și jocurile preferate să fie foarte aproape și la îndemână.
19Apartament Hanner - Irina Pogonaru - DesignistScaunul este Photoliu.com, iar biroul vine de la Kika. Pe tapet și-a făcut loc și o hartă a lumii din plută.

7Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist 30Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Irina Pogonaru ne povestește mai multe despre provocarea amenajării acestui apartament și vă ghidează vizita:

32Apartament Hanner - Irina Pogonaru - Designist

Irina Pogonaru, fondator Photoliu.com

Acest apartament a fost deja vândut. Dar poți programa o vizită la The Park Apartments, mai ales că un nou bloc este acum în construcție.
Iar ca să fii la curent cu noutățile, urmărește și pagina de facebook.

Fotografii: Robert David și Cătălin Georgescu

Toate informațiile din articol referitoare la prețul obiectelor, studiourile implicate și bugetul alocat ne-au fost furnizate de autorea amenajării și reprezentanții ansamblului rezidențial The Park Apartments. Pentru întrebări sau informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu autoarea amenajării și ansamblul The Park Apartments.

19 Comments

 1. Silvia Golita

  Buna ziua,

  Ati putea va rog sa imi spuneti de unde este lustra din living?

  Multumesc!

 2. Olga

  Frumos dar pare prea steril! Parca nu trăiește nimeni acolo. Accentul de galben este fabulos .

 3. Bună, Olga,

  Atunci când au fost realizate fotografiile amenajarea abia fusese finalizată, iar la puțin timp după s-au mutat proprietarii. Cu siguranță că, dacă ședința foto ar fi refăcută acum, apartamentul ar respira un aer și mai familiar. Chiar și așa, noi găsim decorul suficient de personalizat. Dacă toata apartamentele de vânzare din ansamblurile rezidențiale de la noi ar arăta așa, credem că nivelul estetic ar crește la nivel național. 🙂

  Mulțumim!

 4. Carmina T.

  Printurile colorate de unde sunt?

 5. Bună, Silvia,

  Lustra din living, ca și cea din bucătărie vin de la Made.com: http://www.made.com/lighting/ceiling-lights/cage-pendant-copper.

  Mulțumim!

 6. Bună, Carmina,

  Irina Pogonaru, autoarea amenajării, le-a colecționat din surse dragi ei. Pentru printuri faine semnate de ilustratori români îți recomandăm Colorhood: http://designist.ro/news/atelierul-de-print-devine-colorhood-com-iar-pe-9-decembrie-sarbatoreste-la-energiea/.

  Mulțumim!

 7. Ovi

  Ce e asa de greu sa intelegem ca pozele sunt facute strict pentru design si inainte sa se mute proprietarii?

 8. Nicoleta

  Buna ziua, de unde au fost achizitionate veiozele? Multumesc,

 9. Bună, Nicoleta,

  Veiozele din dormitor vin de la Zara Home.

  Mulțumim!

 10. Irina B

  Harta de pluta se poate gasi undeva in Romania? Mi se pare foarte practica.

 11. Anca

  Harta de pluta se poate gasi undeva?

 12. Florina

  Buna ziua,

  Referitor la lustra de pe Made.com, imi puteti spune cum ati achizitionat-o de pe site-ul lor?
  As vrea sa-mi cumpar si eu ceva de pe site-ul lor insa din cate am vazut, nu au posibilitate de livrare in Romania.

  Multumesc,
  Florina

 13. Irina Pogonaru

  Buna ziua!

  Harta de pluta a fost facuta la comanda la atelierul The Plot, unde se poate debita orice forma din pluta.

  O zi frumoasa,

  Irina

 14. Irina Pogonaru

  Buna ziua!

  Harta de pluta a fost facuta la comanda la atelierul The Plot, unde se poate debita orice forma din pluta.

  O zi frumoasa,

  Irina

 15. Irina Pogonaru

  Buna ziua!

  Singura solutie momentan este sa rugati pe cineva din afara tarii sa va ajute cu comanda.

  O zi frumoasa,

  Irina

 16. denis

  Covorul de unde se poate achizitiona?

 17. Superb ! Felicitari !

 18. Razvan

  Spuneti-mi, va rog, de unde a fost achizitonata masa de cafea (in forma de buturuga) din living.

 19. Designist

  Nu știm exact de unde este, probabil de la o fabrică de prelucrare a lemnului. E o buturugă folosită pe post de măsuță. Cel mai bine ar fi să iei legătura cu designerul – Irina Pogonaru Georgescu.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed