Unde ieșim vara asta în Centrul Vechi: recapitularea DESIGNIST

Vara distracția se mută în Centrul Vechi! Terasele și-au deschis porțile, muzica răsună, e mare aglomerație! Inima Bucureștiului este cu adevărat în Centrul istoric, așa că se impunea o listă cu cele mai designish locuri pentru a ne da întâlnire cu prietenii.

Începem lista DESIGNIST cu câteva locații noi, iar apoi continuăm cu altele despre care ți-am mai povestit, dar o mică recapitulare nu strică niciodată!

Lista Centrul Vechi - DesignistSursa: București optimist

Local Colonial s-a deschis recent pe strada Covaci la nr.19, cu un design foarte cosmopolit. Are un aer cubanez care te îmbie la o fiesta pe ritmuri latine. La Local Colonial găsești un meniu variat și muzică live în serile de weekend. Poți opta să stai pe terasă sau, dacă ți se pare prea cald, poți să te ascunzi în interiorul lor exotic pentru a te simți ca în vacanță.

Lista Centrul Vechi - Designist 3

Lista Centrul Vechi - Designist 24

Lista Centrul Vechi - Designist 12

Lista Centrul Vechi - Designist 4Vecinii de la Thomas Antique.

Pentru un feeling de cafenea de muzeu, nu, nu te invităm la noaptea muzeelor, ci la Thomas Antique. Magazin de antichități și cafenea în același timp, parcă pășești într-un film interbelic.

Lista Centru Vechi - Designist 28

Lista Centrul Vechi - Designist 29

Dacă vrei să te simți cu adevărat ca în Grecia atunci îți recomandăm Meze Taverna. Totul este autentic, de la design la preparatele culinare de excepție. Ia-ți o limonadă de casă servită în căni de tablă și pastourmadopitakia, niște plăcințele servite cu o delicioasă marmeladă de roșii. În interior zici că ești într-o bucătărie, acasă, așa cum sunt și majoritatea tavernelor grecești, iar pe terasă motoretele vintage “folosite” pentru aprovizionare, cutiile de ulei de măsline și fețele de masă în carouri alb cu albastru te fac să te simți pe o insulă în Grecia. Numai mirosul de mare mai lipsește! καλή όρεξη (poftă bună)!

Lista Centrul Vechi - Designist 19 Lista Centrul Vechi - Designist 18Plăcile decorative ale pardoselii de la Meze Taverna sunt de la Manolo Manufaktura, produse manual în România.

Lista Centrul Vechi - Designist 20

Red Angus te trimite direct în Texas: piele de bovine, șei, motociclete harley și bineînțeles friptura clasică de vită, că doar e un steak house! Amenajarea poartă semnătura lui Corvin Cristian, care reușește de fiecare dată să îmbine designul cu specificul localului, într-o amenajare modernă cu accente vintage și elemente de design recuperate (cum sunt șeile și “coarnele” motocicletelor).

Lista Centrul Vechi - Designist 14 Lista Centrul Vechi - Designist 13

Lista Centru Vechi - Designist 26 Scaune Eames, cu blăniță countryLista Centru Vechi - Designist 27

Un alt local amenajat de Corvin Cristian în Centrul Vechi (lista nu se oprește aici 🙂 ) este Divan, un restaurant oriental care te face să te simți ca în Grand Bazaar din Istanbul. Amenajarea merge pe același criteriu, autentic reinventat. Pereții sunt tapițați cu covoare turcești, iar podeaua și barul sunt îmbrăcate cu plăci ceramice decorative. Câteva narghilele și corpurile de iluminat completează efectul răsăritean. Piața de mirodenii probabil că se află în bucătărie!

Lista Centrul Vechi - Designist 8

Lista Centrul Vechi - Designist 11

Lista Centrul Vechi - Designist 9Mai multe detalii despre amenajare găsești aici!

Probabil  că vom face în curând o listă cu amenajări Corvin Cristian, pentru cei care încă nu îi recunosc stilul inconfundabil. Continuăm cu un alt restaurant din Centrul Vechi, de data aceasta cu specific franțuzesc, Bon. Finețe, rafinament francez, boem, romantic, simplitate sunt cuvinte extrase din amenajarea Bon, despre care noi am mai povestit și aici.

Restaurantul Bon - Designist (10) Restaurantul Bon - Designist (16)PS: în zilele de luni este închis :). 

55 Jazz este locul unde vrei să asculți muzică bună, într-o atmosferă feerică, de poveste, alături de ceva dulce de la Venchi. Pe tavan poți admira o colecție de discuri, iar pe pereți câteva instrumente muzicale.

Lista Centrul Vechi - Designist 16 Ne plac separeurile din mesteacăn – vei experimenta intimitatea într-o capsulă naturală, cu muzică fină de fundal.Lista Centrul Vechi - Designist 17

Untitled-1

Cu un design original și mai mult decât un pub, Biutiful este unul din localurile care nu trebuie ratate din Centrul Vechi. Designul nonconformist este semnat Twins Studio. Deși aparent încărcat cu multe elemente, de la cărămida orginială pe pereți, la butoaie de Jack Daniels și tancuri de bere pe care în mod normal le-ai regăsi numai într-o fabrică de bere, la clasicele lumânări din ceară care se scurg pe pereți și lumină difuză, scenografia creată este una foarte deconectantă – pășești într-un film și aici.

Lista Centrul Vechi - Designist 2Sursă fotografii

Lista Centrul Vechi - Designist 21

Lista Centrul Vechi - Designist 27

Tot conceptul celor de la Twins Studio este și Entourage, un alt bar care nu trebuie ratat de cei care sunt partizanii designului integrat în societate și de cei care vor o experiență vintage, ludică & relaxată atunci când ies în oraș cu prietenii, pentru că, da, contează mult și unde te întâlnești. 🙂

Entourage Centrul Vechi - Designist 1 Entourage Centrul Vechi - Designist 3

Daca vrei un cocktail personalizat, mergi la Bicicleta. La instrucțiunile tale, Alex și Bogdan îți prepară ce băutură magică vrei: mai dulce, mai acră, mai puțin dulce, roz sau albastru electric :). Nu e rău nici să te lași pe mâna lor, creativitatea fiind punctul lor forte. Despre amenjare și despre cele 3.000 de piulițe folosite citești în continuare aici.

Lista Centrul Vechi - Designist 1

Bicicleta_Bar_designist13

Bicicleta_Bar_designist12

Pentru cei care caută o experiență culinară de sorginte românească, le recomandăm Lacrimi și sfinți, un restaurant în care tradiționalul se împletește cu contemporanul.

_DSC6936_DxODetalii despre brâurile decorative din lego și despre întreaga amenajare găsești aici!

_DSC6995_DxO

New York sau New Orleans? Jazz, swing sau blues? Nu contează pentru că oricum la Studio Hermes găsim un pic din toate. Cu o notă puțin mai elegantă decât celelalte localuri din Centrul Vechi, aici poți veni cu prietenii, partenerii de afaceri sau în doi, pentru o atmosferă classy chic. Vezi când au programate și concertele de jazz.

Studio Hermes - Designist (12) Studio Hermes - Designist (8)

Studio Hermes - Designist (5)

Și în final ajungem și pe târâm “italian”, la Vecchio, cea mai veche cafenea din București. Cu siguranță mulți nu știu ce se ascunde la subsolul Vecchio. Credeai pentru o clipă că te-ai îndepărtat un pic de vibrația Centrului Vechi, dar uite că nu e așa!

Lista Centrul Vechi - Designist 22 Clubul de la subsolul VecchioLista Centrul Vechi - Designist 23

Fotografii: prin locurile și sursele menționate în articol

4 Comments

  1. […] mergi în Constanța și încă te gândești la designul nonconformist de la Biutiful, află că și aici vei găsi o amenajare semnată Mihai Popescu, Twins Studio. La The Library te […]

  2. […] DESIGNIST a României, marcând un traseu al locurilor frumoase din Constanța, Brașov, Cluj, București. Stay tuned, urmează să punem pe harta ideilor fine și alte orașe din […]

  3. […] împreună cu designerul Alina Turdean: aici. Bineînțeles, am inclus deja Bicicleta pe lista locurilor de ieșit din Centrul Vechi al Bucureștiului. O altă listă de neratat vara asta este cea a Celor mai șic wine bars din […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed