Mix de vintage şi contemporan într-o casă din New York

Mai toate setting-urile create de studioul danez de design Søren Rose ne-au făcut de fiecare dată să tragem aer în piept și apoi să spunem dintr-o suflare: “Cât de simplu și frumos!”. Ceea ce este și mai interesant e că studioul danez nu numai semnează piese de design (produse de branduri celebre nordice și nu numai: De La Espada, Muuto, Quinze & Milan etc.), dar se ocupă și de proiecte de arhitectură și design interior, în care poți descoperi distribuite și ediții limitate de piese și accesorii create de ei special pentru acel proiect.

Søren Rose (numele designerului fondator al acestui studio) a deschis un birou și la New York, iar unul din proiectele lor de amenajare din marele oraş este o casă într-o clădire veche, tipic new yorgheză, din Franklin Street, zona TriBeCa. Este vorba despre o casă unde locuieşte o familie de 4, în care noul și vechiul se înțeleg de minune, într-un scenariu foarte aerisit.

Canapelei Deco, prin De La Espada, din livingul deschis, îi ţin companie piese vintage şi două tablouri cool.

Ingredientul de bază este albul – dat peste pereții de cămidă, amplificat de ferestrele mari. Piesele de mobilier, vechi și noi, completează discret compoziția, punctată de culori mai tari în anumite zone: cum ar fi peretele fundal al unui birou sau o piesă ori un tablou/poster în culori mai vii.

Masa de dining este înconjurată de scaune Eames, iar lustra este o ediţie special creată de studioul Søren Rose, Tribeca editions, din elemente specifice anilor ’30, recuperate din New York şi California.

Și-au propus să surprindă în amenajarea casei melanjul zonei unde este amplasată, de high end și vintage, prin urmare piese de design actual stau alături de cele găsite prin târguri sau magazine second hand. Iar totul arată cât se poate de natural: mult lemn și alb, colțuri individualizate de stictul necesar de piese, puține decorațiuni, dar grafice, de impact. Simplitatea e cuvântul de ordine din birou în dormitor!

Zona biroului din capătul livingului este marcată de peretele albastru, ceea ce-i dă un impact special în spaţiul deschis de la parter. Ne-a fermecat simplitatea atât de grafică a acestui colţ de lucru: un birou alb, un scaun Eames, un perete vopsit mai intens, accesorii albe împreună cu o lampă, care se desenează frumos pe fundal. Micul tablou individualizează acest birou atât de intim, personal.

Dormitorul mizează pe lemn cald, mult alb şi un poster plus un joc de darts, care fac atmosfera mai jucat dinamică.

Biroul celor mici vine personalizat smart, cu siluete din lemn şi mult portocaliu.

Un alt colţ de lucu, la etaj, conturat cu piese vintage. Ne place ideea valizelor metalice puse una peste alta – dau un aer cochet, jucat, dar şi uşor industrial spaţiului.

Iar sus, la etaj, am descoperit un poster cu bufniţă foarte drag nouă, semnat de designerul finlandez Klaus Haapaniemi, despre care ţi-am mai povestit pe Designist.

Colțul nostru preferat este acest birou, care pare să graviteze deasupra livingului, învăluit într-o aură de alb, colorată de scaunul Tropicalia, de la Moroso. Deși spațiul casei a fost adaptat pentru a face loc celor 3 spații de lucru, ele se integrează firesc decorului, cu maximă lejeritate, ceea ce face ca atmosfera intimă, aerisită, de spațiu viu, să continue firesc.

Un iMac, un scaun Tropicalia şi treaba-i gata!  Mai ales când la picioare ţi se desfăşoară spaţiul superb al parterului 🙂

Detalii grafice în zona de trecere: un colaj şi un scaun Eames.

Totul arată impecabil la detaliu, însă fără să intimideze, ci cu alura unui spațiu cald, prietenos. Și pentru că am vorbit de piese special create de studioul Soren Rose pentru proiectele lor, lustrele din casă sunt Tribeca Editions, lămpi inspirate de New York-ul anilor ’30, create din bucăți de alamă și elemente recuperate din New York și California.

Cât de frumos de “ascund” lucrurile sub blatul unui birou!

În bucătăria albă, foarte aerisită, ne place jocul bine echilibrat dintre parchet şi gresie, dar şi neonul multicolor care face atmosferă de pe peretele de cărămidă.

Zona de la parter comunică în partea din spate cu o mică terasă, al cărei fundal scenografic patinat e asigurat de faţada clădirii vechi.

Fotografii: Thomas Loof, prin Søren Rose Studio.

2 Comments

  1. Andra

    Frumos si artistic. Imi place.

  2. G

    Masa este inconjurata de scaune inspirate de Eames Plywood Group.. in orice caz nu sunt Eames 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog