În Buzău, o explozie de culoare Mid Century a acoperit o casă de 150 mp

E adevărat, doar pe interior. Dar uite câtă veselie cromatică și construcție grafică ❤️⬇️

Proiectul Mid Century-Flavour a fost gândit de echipa VIM Studio (arh. int. Ștefania Bobaru și arh. int. Diana Alexandra Onel) ca un cocktail vibrant de culoare, piese statement și – desigur – muuult Mid Century. O să vezi, le găsim în toate spațiile casei de 150 mp ➡ living, dining și bucătărie la parter + dormitor matrimonial (cu dressing și baie proprie) și încă două dormitoare deservite de o baie comună, accesibilă din hol, la etaj.

Citește și: 5 viziuni ale designerilor participanți la Romanian Design Week 2023

Apropo, nu mai avem răbdare: facem un pic de loc pentru o paranteză / teasing căruia nu i-a venit încă timpul în povestea noastră, dar pentru care merită să ne întrerupem ca să vezi ce minunăție ne așteaptă la etaj ⬇️

“Ilustrația Moonlight Love, realizată de ilustratoarea Ana Bănică, a fost elementul perfect pentru tăblia patului din dormitorul matrimonial – și ne-a deschis apetitul pentru cât mai multe colaborări cu artiști locali”, ne-a explicat arh. Ștefania Bobaru. 

Dar să revenim…

…la parter. Mai precis, la scara cu trepte ieșite în consolă și placate cu lemn ❤️

Este, de fapt, una dintre demonstrațiile de libertate ale proiectului:

“Locuința, amplasată într-o zonă nou construită a orașului, a fost achiziționată finisată la exterior, dar fără compartimentări sau scară interioară. Deși asta a crescut dificultatea proiectului, ne-a dat o mai mare libertate: am avut posibilitatea de a proiecta scara ca element unificator (atât prin volumetrie, cât și prin materialele folosite) al zonei de intrare și livingului și de a face tranziția către spațiul privat de la etaj, ne-a povestit Ștefania. 

🛒 Surse de shopping ➡️pardoseală: placare ceramică Marazzi

Ba mai mult, treptele întregesc jocul geometric al podelei: ceramica terrazzo, montată pe hol, în baie și în bucătărie, se continuă pe “podiumul” care formează a doua treaptă a scării și care ulterior merge mai departe în living și integrează sistemul TV. Continuitatea și fluiditatea primează!

🛒 Surse de shopping ➡️ canapele: Ikea; covoare: Narma și Carpeta. Ai observat și sculpturala măsuță de cafea Noguchi, da? Vine de la ARN Store.

🛒 Surse de shopping ➡️ mobilier: închidere ușă metalică bucătarie-dining: Atelier Cristian Petrescu

Diningul separat prin vitraje de bucătărie împrumută din cromatica ei solară – nu ți se pare că seamănă cu un apus de soare petrecut pe plajă?😎

Citește și: O mansardă interbelică din București, în care visezi la o vacanță exotică

În spatele vitrajelor, cromatica merge mai departe pe suprafețe rotunjite. 🛒 Surse de shopping ➡️ mobilier: Marc’s Mob; chiuvetă, baterie: Franke; decorațiuni: Hkliving, Kave Home, Ferm Living

Gata, a venit momentul să urcăm la etaj, unde…

🛒 Surse de shopping ➡️ pat: Kave Home; tăblie (custom made): Marc’s Mob; noptiere: Brentwood Woodman

…avem o imagine extinsă asupra patului matrimonial, cu tăblia lui de poveste 😊 Zânele prelungi ale Anei Bănică populează MDF-ul furniruit, același care acoperă și curbura atipică a peretului, iar iluminatul LED pune accentul pe verticalitatea încăperii.

Citește și: “The Devil is in the Details” – ne spune un apartament mic, în care te simți ca-n vacanță

În același timp, ansamblul dressing – măsuța de machiaj, custom made din MDF vopsit, continuă curbura cu un rol funcțional ⬇️.

🛒 Surse de shopping pentru cele 3 băi ➡️ cadă: Villeroy&Boch; vase WC: Ideal Standard; rezervoare WC: Geberit; gresie și faianță: Marazzi, Good Home (Brico Depot), Codicer; baterii: Ideal Standard și Kludi; accesorii: Hübsch; etajeră: Ragaba

Proiectul s-a întins pe o durată mai mare decât era planificat – 2 ani -, însă circumstanțele explică asta cu ușurință:

“Proiectul a pornit în 2020, în boom-ul pandemiei, ceea ce a dus automat la anumite întârzieri. În plus, am preluat casa la roșu (practic avea doar coaja exterioară a casei, fără pereți de compartimentare, fără scară interioară), așa că proiectul a fost mai extins decât în mod obișnuit”, ne-au explicat arhitectele. 

Cât despre buget, avem datele segmentate direct de la echipa de arhitecte ➡️ bugetul total: 110.000 EUR – din care:

  • șantier: 41.000 EUR
  • finisaje: 20.000 EUR
  • mobilierul (ready made + custom): 35.000 EUR
  • electrocasnice și electronice: 10.000 EUR

Foto: arh. int. Alexandru Prodan

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed