Casă din apropierea Bucureştiului, oază de linişte şi rafinament
Linişte şi armonie, o vilă înconjurată de o gradină superbă şi o terasă care te face să visezi cu ochii deschişi la peisajele din Italia. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine această casă nouă din apropierea Bucureştiului, desfaşurată pe două niveluri (parter şi etaj), cu o suprafaţă totală de 250 mp. De interior s-a ocupat designerul belgian Martine Claessens, împreună cu proprietarii La Maison, Cristina şi Patrick Zelmat. Proiectul a fost preluat încă din faza „la roşu”, iar întregul proces al amenajării a durat un an – totul a fost gata în 2013.
La prima vedere, casa impresionează prin armonia cromatică păstrată într-o zonă neutră, patina avându-şi rolul ei în menţinerea acestui echilibru căutat. Suflul fresh este dat de combinarea obiectelor de mobilier şi de câte un accent de culoare – cum e movul fin în living sau verdele în dormitor, integrate abil și fin în ambient. Stilul clasic este evident la fiecare pas, iar interpretarile lui sunt foarte interesante: piesele clasice înviorate de culori puternice, vibrante reprezintă firul roșu al amenajării. La parter intrăm în hol, apoi în livingul spaţios, dining (între living şi dining existând un spaţiu intercalat, corespunzător şemineului, perfect pentru a servi un aperitiv sau a citi o carte) şi birou. Holul este cochet și vibrant! Designerul Martine Claessens a recurs la folosirea unui fototapet ce aduce natura la interiorul casei (brand Iksel, disponibil prin La Maison). Iar sofaua clasică mov te distanţează instant de forfota oraşului. Pardoseala este realizată din piatră „de Borgogne” cu inserţii negre, fiind adusă la comandă din Franţa. Caloriferul, întrerupătoarele, detaliile mânerului ușii te introduc în ambianța perfect studiată a interiorului. Suntem tot în hol, în apropierea biroului. Consola din prim-plan este de la Mis en Demeure, prin La Maison. Scaunele care o încadrează dau viaţă unui mic loc de odihnă, aşezat strategic. La nevoie, scaunele pot fi aduse şi folosite în dining.
Pătrundem în living, unde continuitatea este dată de folosirea aceleiaşi game cromatice conturată încă de la intrarea în casă, în nuanţe calde, cu tonuri accentuate elegant. Zona livingului este legată de cea de dining printr-un spaţiu amplu, care polarizează cele două fotolii şi măsuţa din faţa şeminelului. Acest spaţiu s-a născut ca urmare a dorinţei proprietarilor de a se bucura de un şemineu atât în apropierea livingului, cât şi a diningului – piatra şemineului vine din Anglia.
Patru sertare sunt ascunse în spatele benzilor, concepute sub forma unui ştraif vesel, ce pleacă de la roşu spre galben, trecând prin oranj. Candelabrul Judeco completează ansamblul şi îl face să plutească, dându-i o tuşă retro prețioasă.
Bucătăria este pur și simlu perfectă: cu uși albe casetate deschise spre exterior și storuri ce înfloresc! Ca o copertă de revistă sau o fotografie de înrămat! Un cadru provensal cu un farmec aparte, și totuși creat în București.
Martine Claessens a creat acest loc mai mic de luat masa în interiorul bucătăriei, unde proprietarii servesc micul-dejun, prânzul sau… stau pur şi simplu de vorbă, învăluiţi de aburii fierbinţi ai unei cafele, în timp ce privesc pe fereastră peisajul plin de energie şi verdeaţă!
Păstrând echilibrul de tonuri cu care ne-a obişnuit, designerul sugerează o legatură subtilă între motivele faianţei şi storurile evanescente. Câteva secrete ne-au fost dezvăluite aici! Mici obiecte de mobilier cu patină însufleţesc atmosfera. Mobilierul bucătăriei, cu toate detaliile lui minunate (mânere, vitrine) este realizat pe comandă de echipa La Maison, iar blaturile sunt din marmură.
La polul opus se află biroul, fiind amenajat într-o notă mult mai masculină şi impunătoare, chiar dacă este utilizat de ambii proprietari. Tapetul în dungi, mobilierul de culoare închisă şi draperiile de catifea dau „greutate” camerei şi o notă british, stilată.
Urcăm la etaj, unde suntem întâmpinaţi de un dormitor matrimonial imens! Culorile sunt mai reţinute, în tonuri de roşu-vişiniu şi auriu, dând o preţiozitate aparte încăperii. Însă urmând firul roșu al amenajării, designerul Martine Claessens a strecurat abil în zona de relaxaxare accentul vibrant: o canapea verde crud și o comodă roșie!
Baia este la fel de spaţioasă şi personalizată. Cerinţa propietarilor a fost aceea de a nu vedea toaleta şi bideul atunci când intră, aşa că designerul a fost provocat să găsească o soluţie inovativă. Astfel, Martine a propus un zid în formă de „T” în mijlocul încăperii: la dreapta lui se găseşte toaleta, iar în stânga, cabina de duş.
Între dormitor şi baie a fost prevăzut un dressing generos, realizat tot de La Maison, pe dimensiunile spațiului. Pentru a lăsa lumina să intre, dar totuşi a o ține la oarecare distanţă de zona de noapte, dressing-ul nu este separat de dormitor printr-o uşă, ci printr-o fină cortină din catifea roşie, scenografic aleasă.
Ne întoarcem din această plimbare cu câteva lecţii prețioase de stil, cromatică şi rafinament, pe care vă dorim să le puneți în practică cu același succes! Împreună cu designerul Martine Claessens vă așteptăm la Cursul de Design Interior, unde veți învăța de la acest specialist cu multe proiecte extraordinare în portofoliu despre secretele unui decor perfect echilibrat. Au început înscrierile! 🙂 Fotografiile casei: Alex Boghian Toate drepturile asupra fotografiilor realizate și textului aparțin designist.ro. Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru. All rights reserved. |
arata super, mi-ar fi placut sa vad si o mica gradina interioara (poate are, din poze nu reiese) dar sunt convins ca terasa de sus compenseaza
ma bucur sa vad ca postati constant, sunt putine bloguri de design interior din ro care fac asta 🙂
Pingback: Canapeaua și fotoliile să fie clasice, iar livingul actual, fresh? Da, se poate!
Frumos, frumos de tot!
Pingback: Cum îți organizezi biroul acasă? Iată o listă cu 14 birouri designist în case din România!