11 cadouri de designist: o listă ca un bilanț de final de an

Recunoaștem, 2022 a fost un an plin: ți-am prezentat peste 110 articole, am descoperit împreună peste 70 de case și am călătorit în 5-6 destinații în care ne-am întâlnit cu designul sub diverse forme și ne-am încărcat cu inspirație.

Așa că vedem povestea de mai jos ca o încununare a tuturor acestor coordonate, o listă cu 11 idei de cadouri de Crăciun cum doar un adevărat designist ar alege: cu simț estetic, cu dorință de evoluție, cu o mulțime de reglaje fine. Și asta pentru că nu am inclus doar cadouri-obiecte, ci și cadouri-experiențe, care deschid orizonturi, creează inspirație și pe care ni le-am dorit și noi cel puțin o dată 😊.

#01 Cadou-obiect: pentru dimineți de culoarea cafelei 

Am găsit piesele la POEMI, unul dintre brandurile noastre preferate din domeniul designului ceramic #MadeinRO ❤ . Da, știm, ai de luat o decizie grea când privești aceste rafturi pline de obiecte ceramice, dar nici nu poți greși: toate vasele POEMI sunt line și senine, rotunde și temperate, în nuanțe calme și asumate, așa că poți crea oricând un decor mix&match echilibrat cu ajutorul lor.

Citește și: Chestionarul lui Designist sau 30 questions pentru POEMI

#02 Cadou-experiență: liniște în Munții Buzăului

Un sejur la cabana Hadar Chalet Resort, în Munții Buzăului, este unul dintre remediile noastre preferate atunci când vrem să fugim de zumzăiala orașului și să ne dăm un refresh. Și unde s-ar potrivi ideea asta mai bine decât în puzzle-ul Crăciunului sau al Anului Nou? O să ai parte de liniște, de bunătăți, poate chiar și de zăpadă, dar mai ales de o amenajare așa cum ai găsi în cele mai bune stațiuni de schi din Alpi.

Citește și: Despre povestea de Crăciun a liniștii, la Hadar Chalet, în Munții Buzăului

#03 Cadou-obiect: siluetă cu design inclus

Icon design. A fost creat de arhitectul și designerul italian Fabio Novembre, face echipă cu scaunul Him și împreună cu el își asumă o structură sinceră, căreia nu îi este rușine să se afișeze. 🙂 Am revăzut recent Scaunul Her în acest apartament din București.  Este o idee bună de cadou pentru cineva care tocmai și-a (re)amenajat casa, dar încă are nevoie de o piesă statement, provocatoare de conversații. Unde mai pui că designul lui duce mai departe ideea emblematicului scaun Panton!

Citește și: Un apartament din București surprinde prin tonurile dark și piesele statement

#04 Cadou-experiență: natura multisenzorială

De POT Stories legăm cel mai apropiat de sufletul nostru decor de restaurant din oraș (autori principali: arh. Andrei Gutu, arh. Elena Viziteu): multe materiale naturale și linii fluide, un perete volumetric și masiv, sfoara care “mobilează” plafonul și imită osatura unei nave, tonuri de clar obscur și multă senzorialitate. Vasele (pots) care dau și numele spațiului devin pretexte pentru povești, cât să creeze o experiență la care să tot revii. Practic, tot ce contează mai mult de sărbători și oricând. Ah, plus mâncare excelentă, desigur! 😊

Citește și: Ești pe fugă? Îți dăm 12 idei pentru un decor de Crăciun last minute

Citește și: Am găsit cele mai instagramabile decoruri de Crăciun. Hai cu noi prin București!

#05 Cadou-obiect: design icon, acasă

Pe Eames House Bird by Vitra am văzut-o adeseori, dar cel mai recent într-un apartament bucureștean amenajat de echipa Dofinteriors, în care design icons sunt la ele acasă. Figurina realizată din lemn masiv de anin și metal lăcuit negru are o istorie de mai bine de 50 de ani, a fost piesa centrală în livingul din L.A. al designerilor și arhitecților Charles și Ray Eames, iar la noi o găsești la magazinul Intro, ca singurul model certificat de către Eames Office.

#06 Cadou-experiență: pentru schimbări artistic-creative

Un cadou-experiență “cu bătaie lungă”, pentru creativii cu simț practic din viața ta 🙂 : cursul de ceramică contemporană by Designist Creative Learning a revenit anul acesta într-un nou format, iar în perioada 11 – 23 martie 2023 o nouă grupă îl va pune în practică. Apropo, este vorba despre singurul curs de ceramică de la noi care predă tehnica modelării într-un curs complet, de la A la Z, astfel încât, după absolvirea lui, participanții să poată pune bazele propriului lor atelier.

Fiecare participant își va defini proiectul personal de design de obiect pe o temă dată, care la finalul cursului se va concretiza într-un set de obiecte ceramice: un set format dintr-o o cană și un bol, folosind tehnica ridicării la mână și parcurgând toate etapele de creație până la obiectul finit.   

Trainerul cursului este artista ceramistă Andreea Badragan (Joined by Fire). Citește mai multe despre Andreea aici.

Citește și: Cursul de ceramică în urma căruia îți poți deschide propriul tău atelier, dacă plănuiești o schimbare artistic-creativă

#07 Cadou-obiect: pentru dimineți ușoare, cu multă culoare

Am amintit-o pe Andreea, trainerul cursului nostru de ceramică contemporană, așa că folosim asta ca pretext ca să-ți amintim și de cănile din porțelan pe care le creează ca parte din echipa Joined by Fire ❤️. Stau sus pe lista noastră de design #MadeinRO și chiar dacă poate nu le vei găsi exact pe cele din foto în stocul magazinului (limitat, ca toate lucrurile cu design fin inclus), ai de ales acolo între multe minunății mici și mari, absolut neserioase, drăgălașe și dedicate sezonului.

#08 Cadou-experiență: noi perspective creative și poate o schimbare de direcție

Dacă ești mai degrabă de partea cadourilor care dezvoltă abilități și pasiuni, atunci să știi că portofoliul de cursuri Designist Creative Learning abia îți așteaptă click-urile. Pune pe listă cursurile noastre de design interior, în varianta pentru începători  sau/și în cea pentru avansați. Ambele încep în martie 2023, cât să ai timp să le împachetezi cu grijă. Află detalii și înscrie-te aici.

“Cursul organizat de voi este pentru mine în top 3 cele mai frumoase experiențe /alegeri din 2022. Mi-a înseninat bilanțul anual! Sărbatori fericite tuturor!”  – este mesajul pe care l-am primit chiar azi de la Diana, o proaspătă absolventă a cursului. It made our day. 🤗

Citește și: Cum îți poate schimba viața un curs de design interior?

Profită până pe 31 decembrie de un Xmas promo 🎁 pentru cursul de design interior începători:
➡️ 25% reducere pentru plata integrală (cea mai mare reducere pe care o oferim pentru acest curs)
➡️ 30% reducere, dacă vii cu un prieten

Trainerul cursului de design interior pentru începători este designerul de interior Martine Claessens. Citește mai multe despre Martine aici.

#09 Cadou-obiect: coloană sonoră cu bonus de lumină

Suntem subiectivi: noua lampă de podea cu boxă integrată din gama SYMFONISK by IKEA & Sonos reunește în aceeași piesă pasiunea noastră pentru lumină cu cea pentru muzică ❤️. Dar cu siguranță nu suntem singurii pentru care acesta ar fi cadoul perfect: vine cu abajur de bambus și poate avea rol de difuzor satelit, care creează o configurație home theatre cu lumină + sunet și învăluie întreaga încăpere. Have Yourself a Merry Little Christmas! 😊

Citește și: De ce IKEA este un brand pentru care mi-ar plăcea să lucrez

#10 Cadou-experiență: o cină pe care am pus-o pe lista de priorități a gusturilor fine

ΚΛΙΛΜO̲ este unul dintre simbolurile Noii Bucătării Românești în forma ei cea mai fină, experimentală, transformatoare de paradigme. Așa că, dacă anul acesta vrei să simțiți Sărbătorile și altcumva decât la masa de acasă, ce-ar fi să încercați o cină fine dining? Mai ales că și amenajarea restaurantului, semnată de Grosu Art Studio, este un deliciu: mobilier și accesorii recreate din bucăți de lemn vechi, refinisat cu ajutorul unei echipe de meșteșugari tradiționali, bar reconstruit din lemnul pardoselii unui han, negru pătrunzător și sclipiri aurii din loc în loc.

Meniul se schimbă în funcție de sezon, însă cheia este întoarcerea la origini, la natură.

#11 În final, un cadou practic pentru arhitecți și designeri

Dacă ai designeri de interior și arhitecți printre ai tăi și ți-e teamă că ai ajuns deja la fundul sacului cu idei suficient de practice, funcționale și estetice ca să fie pe gustul lor, pune pe listă și full package-ul de resurse tipărite al celor de la Interior Design Business School. Zilele acestea vine la un preț special și conține Manualul IDBS, Modelul de Ofertă, Modelul de Brief, Modelul de Contract și Posterul IDBS.

Îți urăm Sărbători liniștite! 🎄

 Foto: vase POEMI – arhiva brandului / Hadar Chalet – Cătălin Hladi / Her Chair, POT Stories, Eames House Bird – Arthur Zinz / Curs de ceramică & curs design interior – Designist / Joined by Fire – arhiva brandului / SYMFONISK – prin IKEA / Kaiamo – Grosu Art Studio, prin Kaiamo   

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed