Prime Kapital începe vânzarea fazei 2 din proiectul rezidențial Avalon Estate

Astăzi venim cu vești din domeniul proiectelor imobiliare: Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator imobiliar integrat, anunță lansarea vânzărilor pentru Faza 2 de dezvoltare a Avalon Estate, un proiect rezidențial premiat, cu acces auto limitat, dezvoltat în zona de nord a Bucureștiului, aproape de principalul centru de business al orașului. Perioada estimată pentru finalizarea acestei faze este sfârșitul anului 2025.

Următoarea etapă de dezvoltare Avalon Estate va cuprinde 3 clădiri cu locuințe variate, de la studiouri duble la townhouse-uri cu 5 camere, toate proiectate de biroul de arhitectură ADN BA.

153 de unități noi, cu o varietate de tipuri de compartimentare

În urma rezultatelor excelente înregistrate în etapa de vânzări pentru locuințele din Faza 1 și după instalarea primilor rezidenți, Faza 2 din Avalon Estate va aduce trei clădiri cu acces din alei preponderent pietonale, între care și ultima clădire tip T (T1), alături de două clădiri noi de apartamente cu regim redus de înălțime, aducând astfel totalul unităților dezvoltate la aproape 70% din proiect. În această etapă de dezvoltare se va finaliza și ultima secțiune a parcului central, care va include o amenajare acvatică conectată cu pârâul artificial ce traversează parcul. Dincolo de rolul estetic, acesta va contribui și la colectarea și filtrarea apelor pluviale, înainte de a le elibera în lacul natural de lângă proiect.

Duo-ul de clădiri de apartamente (A2b și A3b) va beneficia de detalii actualizate pe fațade, dar și de noi tipologii de locuințe, în completarea celor deja finalizate. Cele 153 de unități noi le oferă cumpărătorilor oportunitatea de a alege dintr-o varietate impresionantă de tipuri de compartimentare.

Faza 2 va include aproximativ 800 m² de spații comerciale tip boutique, cu dublă orientare, inclusiv către aleea interioară fără trafic auto.

Conceptul Avalon Estate

Ansamblul din nordul Capitalei (Bulevardul Pipera, nr. 1-VIII M) are la bază conceptul de gated community, cu acces securizat 24/7 și trafic redus, include o piscină de 187 m2, cu filtrare prin plante și 28 000 m2 de spații verzi și de promenadă. Pe scurt, îți pune la dispoziție și natura, și confortul urban, într-o armonie continuă. Parcul central, cu o suprafață de 1.3 hectare, și multitudinea de spații outdoor ale Avalon Estate stau la baza întregii idei de Garden Living: tip de locuire ce favorizează conexiunea dintre oameni și natură, dar nu se desprinde de avantajele orașului.

Citește și: Mai aproape de natură, dar totuși în oraș: îți propunem un alt fel de locuire

Un ansamblu premiat

În 2023, Avalon Estate a fost premiat în cadrul Anualei de Arhitectură, fiind proiectul câștigător al secțiunii „Arhitectură construită / Arhitectura locuinței colective”.

„Am depus toate eforturile pentru a ne asigura că fiecare aspect al acestei dezvoltări reflectă excelența, de la designul meticulos la facilitățile excepționale. Cu 352 de unități deja livrate și locuite, Avalon Estate poate fi comparat cu alte dezvoltări tipice din oraș și împrejurimi. Infrastructura de parcare „ascunsă” integrată, spațiile comune și aleile pietonale, drumurile de acces largi, suprafețele mari ale unităților, compartimentarea interioară „curată” și plafoanele înalte se traduc în spații de locuit generoase într-un cadru incredibil, unic, făcând din Avalon Estate singurul proiect cu adevărat car-free din nordul Bucureștiului”, explică Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital.

Faza 1 a proiectului a fost construită cu materiale și tehnici atent selectate, pe o infrastructură bine gândită și proiectată (de exemplu, conceptul de pârâu artificial integrat), în timp ce noile dispuneri, fațade și tehnologii implementate continuă să completeze clădirile livrate, asigurând în același timp varietatea în cadrul dezvoltării.

Toate unitățile dispun de ferestre mari și terase, grădini sau logii generoase, pentru a valorifica spațiile interioare și exterioare, mai ales având în vedere că majoritatea unităților vor avea vederea către alei pietonale. În plus, noile clădiri vor integra un nou concept de alee, extinzând și mai mult zonele comune și spațiile dintre clădiri, într-un cadru fără trafic auto.

„Mai multe vești interesante urmează pe măsură ce ne pregătim să dezvăluim faza finală din Avalon, la începutul anului viitor. Această nouă fază dinamică va introduce o nouă generație de clădiri cu densitate redusă, extinzând oferta Avalon Estate cu apartamente spațioase pe un singur nivel, cu orientare dublă, adaptate pentru familiile care caută un stil de viață îmbunătățit. De asemenea, vor include opțiuni cu trei, patru și cinci camere, aceste clădiri fiind aranjate în jurul curților interioare private, similar conceptului de design al clădirilor T,  menținând spațiile din fața locuințelor și aleile din apropiere fără trafic auto și având deschidere către parcul central deja dezvoltat. În paralel, vor fi disponibile spre vânzare locuri de parcare subterane independente și spații de depozitare suplimentare.  Faza 3 va respecta, de asemenea, noile standarde UE 2030 pentru clădiri cu consum energetic aproape zero (nZEB)”, a adăugat Maggie Kitshoff.

Ultimele 14 townhouse-uri

Faza 2 marchează, totodată, ultima oportunitate de a achiziționa unul dintre ultimele 14 townhouse-uri care urmează să fie construite în Avalon Estate, adaptate la compartimentarea cea mai apreciată și solicitată din Faza 1, care s-a vândut imediat după lansare și care include caracteristici precum:

 • Trei dormitoare mari.
 • Zone separate de zi și de noapte.
 • O intrare principală și una secundară – similar cu o vilă individuală.
 • Ieșire către alee 100% fără acces auto.
 • Spații distincte pentru activități de familie și divertisment.
 • Terasă privată de 40 m².
 • Înălțimi libere de 2,85 m, 3,2 m și 3,4 m.
 • Perete de depozitare la parter, destinat bicicletelor și altor obiecte personale.
 • Priveliști impresionante.
 • Opțiunea de a cumpăra locuința „la gri” sau cu finisaje incluse.

În timp ce lucrările la subsolurile, fundațiile și infrastructura aferentă clădirilor din Faza 2 au fost definitivate deja în 2023, finalizarea întregii faze este estimată pentru ultima parte a anului viitor.

„Avalon Estate este un proiect unic, și pentru a-i putea descoperi cu adevărat calitățile, trebuie să evidențiem rezultatele concrete deja obținute grație strategiei și viziunii noastre aplicate încă de la început. Acest fapt ne susține încrederea de a merge mai departe cu etapele următoare”, spune Maggie Kitshoff.

Citește șiAvalon Estate: ce spui de un townhouse aproape de lac și cu parc la scară, între Aviației și Pipera?

Angajament față de rezidenții Avalon Estate

Dezvoltatorul Prime Kapital subliniază mai multe puncte cheie care demonstrează angajamentul său față de locuitori, avantaje de care vor beneficia toți rezidenții existenți și viitori din Avalon Estate:

 • Proiectul a primit premiul I al secțiunii „Arhitectură Construită / Arhitectura Locuinței Colective” în cadrul Anualei de Arhitectură 2023.
 • 1,6 hectare de spații verzi fără mașini, ceea ce reprezintă 0,6m² din fiecare metru pătrat de spațiu net locuibil al unui apartament, susținând o comunitate fără trafic auto.
 • 0,5 m² de spații exterioare private (inclusiv balcoane, terase, logii și grădini) din fiecare metru pătrat de spațiu net locuibil al unui apartament.
 • 25% din clădiri sunt dedicate spațiilor comune și facilităților destinate comunității, pentru a spori calitatea vieții de zi cu zi a tuturor rezidenților.
 • O medie de 1,3 locuri de parcare dezvoltate pentru fiecare unitate.
 • Acces la infrastructura de parcare pentru vizitatori printr-un sistem de rezervare.
 • Investiție inițială în soluții sofisticate de acces, circulație și infrastructură comună, inclusiv dezvoltarea a 13.000 m² de drumuri de acces interne și publice.
 • Procent ridicat de cumpărători recurenți și o rată de conversie a contractelor de aproape 100%.
 • Achizițiile sunt predominant realizate de persoanele care își caută o reședință principală, fapt ce rezultă din gradul ridicat de ocupare a unităților după transfer.

Dincolo de Avalon Estate, din portofoliul rezidențial al Prime Kapital fac parte Marmura Residence (în cartierul Bucureștii Noi, livrat în 2022), Silk District (proiect mixed-use de regenerare urbană în Iași) și Pleiades Residence (complex situat în Ploiești). În curând, lor li se vor adăuga și alte proiecte rezidențiale în cele mai importante orașe din țară.

De la demararea lucrărilor pentru primul său proiect rezidențial, dezvoltatorul a livrat 1.600 de apartamente, townhouse-uri vile și 2.185 de locuri de parcare în proiecte substanțiale, cu acces auto limitat, în trei orașe din România.

Imagini: prin Avalon Estate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed