Un apartament din București te transportă într-un cocon impecabil de design

Poate preferați casele în care amprenta proprietarului este mult mai accentuată: prin obiecte de decor, fotografii, piese personalizate etc. Sau, din contră, vă declarați fani ai rigorii într-o amenajare, ai unui minimalism al cărui impact e dat de piese “puternice”, de design. Indiferent de ce parte ați fi, nu aveți cum să nu remarcați spațiul impecabil amenajat al acestui apartament din zona de nord a Bucureștiului.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved

Intrarea în apartament comunică cu livingul

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reservedStatement-ul livingului e dat de fotoliul alb (Proust, de la Magis) și tapetul Wall&Deco, realizat pe comandă, care îmbracă ușa dressing-ului de la intrare și ușa dormitorului.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved

Amenajarea, semnată de Studio 3plus, este una foarte modernă, aerisită, riguroasă și aproape neutră, am spune. Cu toate acestea, se fac simțite accentele feminine: prin fotoliul alb, clasic reinterpretat din living, aripa de înger a tapetului, textura delicată, în relief, a bibliotecii din dining, continuată de mobilierul din bucătărie.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reservedMasa Air (Lago) e însoțită de scaunele Louis Ghost (Philippe Starck). Iar lustra, care se impune discret, e binecunoscuta Zettle’z, design Ingo Maurer.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reservedRecunoaștem că am spus, nu doar o dată, că amenajările foarte contemporane, minimale îți dau senzația unei perfecțiuni ușor intimidante, ce pare să nu-l includă pe familiarul “acasă”. În același timp nu poți nega confortul și execuția impecabilă a unui astfel de decor. Pentru că, așa cum atrăgeam atenția în articolul dedicat stilului minimalist, texturile, nuanțele și detaliile materialelor fac totul.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved

Ceea ce ni se pare că echilibrează aici perfect acea austeritate domestică pe care o presupune stilul foarte contemporan, minimalist sunt culorile, lumina și texturile. Gama cromatică e atât de unitară încât nuanțele pământii, albul și griurile te transportă într-un cocon ce-ți dă senzația că levitezi la câțiva centimetri de podea, sub aripa de înger a tapetului. Senzație amplificată și de luminile ce se reflectă în podea, delimitează corpurile de mobilier. Iar secretul armoniei, al acelui sentiment plăcut, de căldură de la suprafețele generoase de lemn vine, puse în dialog cu materiale foarte moderne.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reservedCanapeaua este un design Patricia Urquiola (prin Moroso), iar măsuțele vin de la Mater.

Liniile impecabil trasate de corpurile de mobilier realizate pe comandă, de storurile conturate geometric de fante de lumină, de ușile fără toc sunt îmblânzite și de texturi, dar și de piese mai fanteziste, care rup ritmul, îl diversifică: cum sunt fotoliul alb și lustra din living sau, deliciul amenajării, comoda din dormitor.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reservedNu ai cum să nu remarci comoda “Tout va bien”, o piesă de design din lemn multistratificat, semnată Antoine + Manuel.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reservedBăile continută cromatica zonei de zi: ne plac finisajele ce imită nuanțele lemnului în contrast cu piesele de la Flaminia.

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved (c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved

Nu am putea spune că visăm la un cămin exact ca acesta, deși, sincer, nu ne-ar displăcea deloc să locuim aici. Dar, așa cum explicam de la începutul articolului, accentul cade în acest caz pe decorul impecabil finisat și coerența pieselor de design integrate în amenajare. E un exemplu fin despre ce înseamnă stilul contemporan la tine acasă!

Fotografii: Cosmin Dragomir

4 Comments

 1. studio 1408

  super finutz proiectul

 2. Sally

  Hi,
  The flooring in the kitchen with the cashmere units is beautiful.
  Can I ask what company it is from and it’s name ?
  Many thanks

 3. Designist

  Hello! We don’t have that info, but we suggest you ask the designers, they will surely give you all the details.

 4. Anabella Nikolaidou

  Piese excelente puse la dispozitia unui necunoscator.Designerul are nota 10 la alegerea pieselor dar distributia si lipsa totala a elementelor de decor ,le-a anulat orice appeal.Covorul mare in tonuri tari,Pentre living si dining,cel putin doua lampadare impunatoare,consola ,vaze ample de culoare …Faptul ca aruncam niste piese Bobtempi,Giorgio sau Arketipo intr-un apartment fara decoratiuni ,nu inseamna ca am terminat treaba si suntem minimalisti, ci doar ca nu ne-am facut treaba si am luat banii degeaba.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed