Avem vești despre ceva nou sub soare: tunelul solar care aduce lumina naturală la interior.

De fapt, în orice spațiu al casei tale cu insuficientă (sau chiar fără!) lumină naturală – zone în care estetica și funcționalitatea sunt puse în umbră (și la propriu, și la figurat) tocmai de lipsa ferestrelor. Și nu-i așa că atunci când o rază de soare cade pieziș pe covor, totul pare mai frumos? Îți povestim în continuare despre un… tunel solar care aduce soarele în casa ta. Să se facă lumină! ?

Și pentru că și prietenii de la VELUX cred în superputerile luminii naturale, iar cine se aseamănă se adună, am făcut echipă și am pus la cale un serial în care îți vom arăta că există câte un răspuns pentru fiecare semn de întrebare din spațiile neiluminate natural ale casei tale. În episodul 1, personajele principale sunt noile tuneluri solare VELUXsimple, ingenioase și cu design inclus 🙂 .

Pe locuri…fiți gata…dinamism!

Imaginează-ți un fast forward prin întreaga zi – nu, nu printre responsabilitățile tale și prin programul încărcat, ci prin circuitul luminii naturale de-a lungul zilei: imaginează-ți cum lumina pătrunde în casa ta odată cu răsăritul, cum se răsfiră prin aplica din tavan, cum devine intensă când razele soarelui sunt deasupra tunelului, cum se joacă odată cu apariția norilor, cum se estompează treptat când soarele este la apus. Tunelul solar te ajută să captezi dinamismul luminii fie în baia ta, fie în holul de la intrare, fie în dressing.

tunel

În plus, la final este suficient să înfiletezi geamul difuzorului. Când vrei să cureți geamul, deșurubează-l încet, de oricâte ori ai nevoie. 

Holul tău, într-o nouă lumină.

La o primă vedere, e posibil să-l consideri doar un spațiu de trecere. Îl străbați când pleci dimineața, gata pentru o nouă zi, sau când te întorci seara, abia așteptând să te relaxezi cu ai tăi, dar, indiferent de moment, e, cel mai probabil, scufundat în întuneric, poate chiar înghesuit și privat de lumină naturală.

Dar cum ar fi să schimbi datele problemei? Să-ți ajuți holul să depășească nivelul de simplu spațiu întunecos de trecere?

Tunelul solar VELUX retrasează coordonatele holului tău, ba chiar îi dă alte conotații: imaginează-ți cum ar arăta dacă l-ai pune în lumină cu două tunelui, ca în fotografia de mai sus! În cazul ăsta, schimbăm descrierea pe care i-am făcut-o în paragraful de deasupra: holul este acel punct care ne dă avânt când plecăm să cucerim lumea și care ne întâmpină cu o îmbrățișare caldă, familiară, confortabilă, când revenim acasă. Mai potrivit, nu? 🙂

Calculează-ți lumina!

tunel

Cine câștigă bătălia tunelul solar VELUX vs. un bec de 60W? 🙂 Poți să afli ușor dacă intri în calculatorul de lumină creat de VELUX – o aplicație specială, care îți recomandă modelul de tunel care ți se potrivește, în funcție de localizarea casei și de specificațiile ei tehnice (dimensiunile încăperii, tipul învelitorii, panta și înălțimea acoperișului etc). În plus, îți arată cantitatea de lumină naturală adusă de un tunel solar în comparație cu cea artificială, pe care o primești de la un bec obișnuit. Come in, sun! ?

Acoperiș înclinat sau acoperiș tip terasă? Tunel cu tub flexibil sau rigid?

tunel

Indiferent ce ai răspuns la întrebarea de mai sus, cei de la VELUX s-au pregătit pentru orice zonă a casei în care este imposibilă montarea ferestrelor. Și indiferent de tipul acoperișului tău, ai la dispoziție un tunel cu tub flexibil și unul cu tub rigid, în funcție de coordonatele construcției. Trecem acum la o bucată de poveste înțesată cu date tehnice.

♦ Poți monta tunelul cu tub flexibil când distanța dintre acoperiș și tavan este de maximum 2 m. Nu-ți face griji în ceea ce privește lumina: geamul exterior de pe acoperiș este întărit, de 4 mm, rezistent și este tratat pentru auto-curățare, ceea ce înseamnă că razele soarelui pot să pătrundă ușor, fără obstacole. Accesorizează tunelul și cu un kit de lumină, astfel încât acesta să devină o sursă de lumină și la lăsarea nopții.

♦ Poți monta tunelul cu tub rigid când distanța dintre acoperiș și tavan este de maximum 6 m. În acest caz, vei avea nevoie de mai multe extensii. Ca să maximizezi cantitatea de lumină, este ideal ca această distanță să fie cât mai redusă. Oricum, tunelul cu tub rigid este de 3 ori mai reflectorizant comparativ cu cel flexibil, așa că asigură o reflexie a luminii de până la 98%.

♦ Montează tunelul solar VELUX (TWF/TWR) pe orice model de învelitoare, pe o pantă cuprinsă între 15°- 60°.

tunel

◊ Poți monta tunelul cu tub flexibil (1 m lungime, super-reflectorizant) când distanța dintre plafonul tău și panta acoperișului este cuprinsă între 0,2-0,9 m. Sau alege tunelul cu tub rigid când această distanță este de maximum 6 m.

Tunelul solar VELUX se montează pe o pantă a acoperișului cuprinsă între 0° – 15° (cod VELUX: TCF/TCR).

Design inclus

tunel

Nu puteam încheia povestea fără a pinch of design, normal! Aplica interioară a tunelului este foarte discretă și ușor camuflabilă în orice amenajare, iar difuzorul pentru geamul tunelului solar VELUX include inelul de sticlă transparentă EdgeGlow, care filtrează și transformă lumina naturală și o răspândește eficient în interior. Ah, și încă un plus: găsești EdgeGlow exclusiv în tunelele solare VELUX!

Imagini: prin VELUX

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed