A venit momentul să vedem cum arată un apartament locuit de doi adolescenți

Da, doar de doi băieți adolescenți! Iată detaliile: este vorba despre copiii cuplului care locuiește în acest apartament, unde îți povesteam că personajul principal este stilul clasic-contemporan. Ambele apartamente au fost amenajate de Biroul de arhitectură și design interior Eclectarte, prin Erna Moise, aceeași care ne-a spus:

“Reamintesc că apartamentele se află la etajul 10, deci sunt “a room with a view“, și – ca particularitate singulară – comunică printr-un amplu balcon perimetral“.

Citește și: Vizităm un apartament bucureștean unde personajul principal este stilul clasic-contemporan

Apartamentul adolescenților are 77 mp suprafață utilă și este împărțit în living + dining, două dormitoare, două băi, o bucătărie și un balcon. 

A fost vorba, de fapt, despre o metamorfoză: și acest apartament se află în același bloc din anul 1986, iar proiectul de amenajare a implicat crearea unui spațiu vibrant și modern, după chipul și asemănarea foarte tinerilor locatari cu preferințe specifice. Ca urmare, aici personalizarea a fost personajul principal: vei remarca în continuare o combinație atipică, dar foarte cool, între accentele industriale și cele etnice.

“Am gândit un concept în acest sens și am reușit să creăm în fiecare cameră o atmosferă cu personalitate, cu surprize de ordin vizual și estetic, pentru a pune în scenă spații minimaliste, aerisite, fresh și motivaționale”, ne-a povestit Erna.

Și dacă tot am menționat elementele cool, să începem cu cel mai întins dintre ele, care are cea mai mare capacitate de personalizare a spațiului: pavimentul într-o nuanță deschisă de gri – microcimentul. Se întinde în întregul apartament și creează astfel iluzia optică a unui spațiu mai generos printr-o fluiditate constantă 😉.

Citește și: Suntem în București, într-un apartament cu etaj, unde am găsit echilibrul estetic

Ai observat tapetul de pe peretele-cap de perspectivă din living? Ne-a plăcut explicația Ernei: “reproduce foarte vivid un perete exfoliat, patinat, cu caracter industrial”. Talk about continuity! Ah, iar fotoliul-icon WireChair, cu a lui alură sculpturală! ❤️

În rest, livingul este dominat de canapeaua turcoaz cu linii simplificate și reduse la esență (dar cu un mic detaliu rafinat al cusăturilor aparente terminate cu borduri) și de cele două măsuțe de cafea desprinse, parcă, dintr-un atelier mecanic: au structură metalică neagră și blaturi din compozit. De-a dreptul beton, am spune noi 😅.

Totul este construit pe baza covorului foarte prezent, cu pattern grafic, gata să contureze scenografia spațiului. Nu mai lipsesc decât accesoriile, piesele metalice cu aer industrial, dar cromatică etnică este diversă și aduce accente binevenite într-un spațiu predominant gri.

Citește și: Cine spune că apartamentul unei familii cu copii nu poate fi gri?

Trecem acum la dormitorul fratelui mai mare și mai pasionat de influențele industriale ➡️ tapetul care reproduce tehnica murală la scară supradimensionată este primul semn subtil, dar diafan.

Continuăm cu noptierele metalice, din aluminiu cu nituri, care ne amintesc în egală măsură de fuselajul unui avion și de dulăpioarele din același atelier mecanic.

Și ai observat corpurile de iluminat? Sunt suspendate pe scripeți, pentru un mood industrial și mai accentuat.

Citește și: O casă din București reconciliază industrialul cu atmosfera primitoare

Ilustrația de pe perete ne face cu ochiul: ai remarcat cum podeaua pe care stă cada “elefantină” din imagine sugerează același joc alb-negru al covorului din living și…

…al pardoselii din baie? 😊 Ne-a plăcut mult nu doar pattern-ul grafic, ci mai ales aspectul industrial patinat, în perfectă aromonie cu placarea ceramică verticală în stil Metro.

De altfel, sunt multe detalii care subliniază sau contrastează cu stilul general industrial din baie:

👀 oglinda de mari dimensiuni, cu ramă metalică bătută;

🌊 lavoarul cu detalii vintage;

🗄 comoda cu linii cât mai simple și clasice;

📎 robinetăria în negru mat.

Cel de-al doilea dormitor, care aparține băiatului mai mic, este o declarație de dragoste pentru culoare: tapetul cu motive geometrice în nuanțe de turcoaz, cafeniu și ivoir reinventează o țesătură etnică. În același timp, noptierele minimaliste pun în aceeași echipă metalul rece și picioarele din lemn natur cald, iar aplicele metalice turcoaz sunt alte mici sugestii industriale.

În baia acestui dormitor, superstarul sunt lavoarul monobloc și robinetele lui negre. Pavimentul – ne-au spus designerii – este de inspirație OpArt (Optical Art), iar oglinda cu ramă metalică duce mai departe detaliile bateriei.

“Locul de luat masa este gândit pentru doi tineri, iar scaunele stilizate în forma unui corset cu caracter feminin sunt cumva anecdotice având în vedere că este vorba despre locuința a doi băieți”, ne-au explicat designerii. 

În final, balconul și a lui pardoseală din microciment a devenit loc de relaxare, socializare, până la urmă chiar petrecere. O notă mare dăm comodelor metalice industriale, care reiau motivele atelier.

Durata întregului proiect s-a ridicat la 1 an din cauza întârzierilor și birocrației. Oricum, relația bună cu furnizorii rămâne esențială și aici!

Fotografii: prin Eclectarte

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed