Când ceramica se interpune în 4 proiecte fashion sau proiecte colaborative la Made in RO #Ceramică

Puterea creatoare este un organism viu, care se maturizează treptat, trece prin etape diferite și se transformă, luând forme surprinzătoare. Artiștii despre care o să îți povestim astăzi și pe care o să-i întâlnești sâmbăta aceasta, pe 20 mai, la Made in RO #Ceramică sunt exemple clare ale puterii de adaptare a creativității: fie au devenit cunoscuți ca designeri vestimentari ori de accesorii fashion și au virat recent spre ceramică printr-un proiect colaborativ cu un artist ceramist, fie au dat fashion-ul de-a binelea pe accesorii coapte la cuptorul ceramic.

Poți să îi vezi pe toți cei 15 artiști ceramiști care vor participa la Made in RO #Ceramică sâmbătă, pe 20 mai, într-o clădire monument istoric de pe strada Alexandru Philippide nr. 5, la etajul 2. Punct de reper: este străduța din spatele Institutului Francez.

Iutta & Una ca Luna – de la piele la ceramică  

colaborativ

Dacă ai o pasiune pentru poșete, pentru genți, pentru rucsacsacuri, ba chiar pentru pantofi din piele, e puțin probabil să nu fi auzit de Nicoleta Chirică și a ei Iutta. Sunt unele dintre cele mai etno-cool accesorii de pe la noi, împodobite cu motive populare românești stilizate. Dar nu despre accesorii fashion o să-ți vorbim acum, ci despre noua colecție de piese ceramice Nu mă uita, care s-a născut printr-un proiect colaborativ cu Anca Dragu de la atelierul Una ca Luna. Simbolurile folk se păstrează, doar că de această dată sunt pictate cu migală pe farfurii, boluri și platouri create de Una ca Luna. Dă play filmulețului de mai jos pentru o imagine completă 🙂 .

Christine on the Clouds & De Ceramică-Mădălina Teler – fluiditatea ceramicii 

 

Țesăturile vaporoase și delicate, liniile fluide și nuanțele fine sunt trademark-uri Christine on the Clouds, aka-ul designerului fashion Cristina Șerbu. Pentru Made in RO #Ceramică, Cristina nu a renunțat la niciuna dintre aceste calități, dar le-a adăugat un strop de fermitate prin aplicațiile ceramice realizate de artistul ceramist Mădălina Teler (De Ceramică). Noua colecție se numește Prințesa corcodușă, iar aplicațiile sunt fin cusute de material.

“Nu mă gândeam dinainte la această colecție, dar când am aflat despre evenimentul pe care îl pregătiți, am avut nevoie doar de două minute ca să mă decid să încerc. O provocare creativă și un proiect colaborativ sunt mereu binevenite, îți rup ritmul și îți oxigenează creierul. Se pare că în cazul meu au venit la momentul potrivit”, ne-a povestit Cristina. 

colaborativ

colaborativ

Te așteptăm la Made in RO #Ceramică, pe 20 mai, dar mai întâi înscrie-te pe guest list, la acest link: http://madeinroceramica.rsvpify.com/, ca să știm că vii. Vizualul târgului-expoziție spune, din nou, o poveste made in RO. Este vorba de un platou din porțelan glazurat, creație a Alinei Constantin aka Alina Ceramics

Bianca Grin & Agnes Keszeg – parfumul ceramicii

colaborativ

Bianca Grindeanu, designerul de bijuterie pe care îl cunoașteți deja de la evenimentele Made in RO din ultimii ani, ne aduce la evenimentul de sâmbătă Portrete de familie, proiectul colaborativ pe care l-a pus la punct împreună cu ilustratoarea Agnes Keszeg. Superstarurile colecției de bijuterii minimaliste pentru cupluri (verighete și inele de logodnă) sunt perechile de iepurași care au inspirat și sloganul Everybunny loves somebunny 🙂 . Nu în ultimul rând, seturile sunt făcute din porțelan parfumabil de Limoges, ceea ce înseamnă că pot fi folosite și ca obiecte decorative: este suficient să pui câteva picături din parfumul preferat pe spatele portretelor și să te bucuri de ele 🙂 .         

Atelierul de porțelan – ceramică fashion

colaborativ

Mihaela Cherciu, designerul care modelează Atelierul de porțelan, și-a folosit experiența în domeniul fashion și a creat colecția de accesorii de ceramică Poricale, în care natura joacă un rol esențial: fiecare dintre piese este inspirată din frunze, flori și fructe glazurate sau neglazurate.

“De la un anotimp la altul, semințele rodesc și  își schimbă culoarea și frumusețea în fiecare clipă. Noi am încercat să redăm, atât prin modelarea cât și prin turnarea porțelanului, diferitele forme ce ne duc cu gândul către natură. Fructele, de exemplu mere și pere, se vor tranforma în pandantive, merișoarele în cercei, iar frunzele în broșe. Obiectele sunt turnate sau modelate manual”, ne-a povestit Mihaela.

colaborativ

colaborativ

La final, se cere și o recapitulare:

Când: sâmbătă, 20 mai, 11.00-20.00
Unde: Str. Alexandru Philippide nr. 5, etaj 2 (strada din spatele Institutului Francez)
Google maps aici.
Eveniment cu intrare liberă și child friendly 🙂
Facebook event: aici

Ne vedem sâmbăta asta, la Made in RO #Ceramică!

Iată care sunt cei 15 designeri care expun la Made in RO #Ceramică:

Fotografii: prin designerii menționați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed