Înscrie-ți proiectul de iluminat la Spotlight on Bucharest, Festivalul Internațional al Luminii.

Vom avea un Festival al Luminii și la București anul aceasta, între 23 și 26 aprilie – Spotlight on Bucharest, iar oganizatorii au dat startul unui call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri. Pe scurt, se caută cele mai inovatoare proiecte (în stadiu de schiță), ce au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea. Deadline: 1 aprilie.

Anul 2015 a fost declarat de către UNESCO Anul Internațional al Luminii și al Tehnologiei Luminii, iar Centrul Cultural ARCUB va organiza pentru prima dată, între 23 și 26 aprilie, Festivalul Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest, eveniment dedicat formelor de manifestare artistică prin intermediul luminii și al inovațiilor tehnologice.

Foto Lyon Festival of LightsFestival of Lights, Lyon, 2008. Foto: Muriel Chaulet. Via archdaily.

Prima ediție a festivalului Spotlight on Bucharest se va desfășura ȋn zona centrală a orașului, pe un traseu clar delimitat: Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, zona Universității și a Teatrului Național din București.

Ideea festivalului a apărut din nevoia alinierii la manifestările similare din afară, din marile orașe și își propune să includă orașul București în circuitul celor mai importante festivaluri de profil și să îi ofere publicului un spectacol inedit, cu zeci de instalații și spectacole de lumini.

Câștigătorul va fi premiat cu 1.000 euro și producția instalației propuse. Bugetul pentru producție este de maximum 5.000 euro.

Găsești toate informațiile pentru înscriere aici. Succes! Și spor… deadline-ul este 1 aprilie.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed