Casă ardelenească cu accente colorate pentru un început de an îndrăzneț

Vacanța venită cu trenul din Franța e pe sfârșite, însă noi mai zăbovim un pic, pe meleaguri ardelenești, mai exact la Târgu Mureș. Aici ne-au întâmpinat o casă primitoare și o atmosferă veselă. Atenție, fotografiile jucăușe de mai jos pot crea dependență! 🙂

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb7_designist

Cu toții intuim foarte ușor că o familie numeroasă are nevoie de un spațiu mai mare. Noi credem însă că mai importante sunt personalizarea și îndrăgirea acestui spațiu, ceea ce conferă sentimentul de “acasă”. Așadar, pornind de la ideea proprietarilor, o amenajare cu mult alb și pete de culoare, decoratoarea Simona Ungurean a pus accentul pe culori tari, îndrăznețe, pe care a reușit să le integreze cu grjă într-un ambient cald, cu influențe ușor nordice.

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb5_designist

De obicei, le cer clienților să îmi trimită câteva fotografii cu amenajări care le plac, dar îi rog să îmi precizeze ce anume le place din respectivele imagini. Movul, rozul și galbenul muștar predominau în pozele alese de ei,” ne spune Simona.

În această casă îndrăzneață, cu două etaje, trăiește o familie cu doi copii. Băiețelul are 5 ani, fetița 3, iar mămica lor este foarte implicată în activități creative și sănătoase. 🙂

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb9_designist

“Pe copii îi găsești adesea urcați pe masă sau pe bar, meșterind prăjiturele cu mama lor sau făcând diverse compoziții creative (din acuarele, creioane colorate, carioci, nisip kinetic, de toate găsești la ei). Nu degeaba și acum stă o mică bucătărie de jucărie în colțul livingului, iar husele canapelelor sunt lavabile. Creațiile lor sunt expuse în tablourile din living și în camera de joacă!”, povestește cu haz Simona.

Simona Ungurean Homestyling design interior living hol12_designist

Amenajarea casei s-a întins pe durata a trei ani, căci odată cu apariția celui de-al doilea copil a intervenit o pauză mai lungă. În ianuarie 2012, Simona se întâlnea pentru prima dată cu proprietarii pentru a discuta proiectul aflat atunci în fază incipientă. Doi ani mai târziu se mutau proprietarii, dar abia în vara anului 2015 au fost puse la punct ultimele detalii.

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb2_designist

Cum parterul este zona cea mai folosită a casei, Simona ne explică mai pe larg schimbările proiectate: “primul lucru care m-a deranjat a fost mărimea livingului, doar 9,36 metri pătrați. Chiar dacă avea deschidere spre hol, mi se părea mult prea înghesuit. Așa că am propus o rocadă între living și bucătărie chiar de la prima întâlnire. În propunerea nouă, bucătăria este în formă de U, una dintre cele mai practice. Ai vedere spre living, precum și spre geamul mare, ce dă spre grădină, al livingului.”

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb_designistMobila de bucătărie a fost realizată pe comandă de către MobDesign din Târgu Mureș. Corpurile de iluminat au fost comandate de pe Vivre.ro, dar au fost revopsite pentru un accent jucăuș în decorul mai riguros al încăperii. 

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb4_designist

Simona Ungurean Homestyling design interior hol1_designist

Dulapul aflat pe hol a fost, de asemenea, proiectat de Simona și realizat de MobDesign. 

Simona Ungurean Homestyling design bucatarie galben si alb6_designist

În dormitorul matrimonial parchetul a fost găsit prin Tempini.

Simona Ungurean Homestyling design interior dormitor4_designist Simona Ungurean Homestyling design interior dormitor10_designistDraperiile sunt marca IKEA și urmează a fi achiziționate și unele galbene, în ton cu atmosfera solară a verii, pentru un contrast cât mai de impact cu albul imaculat al fundalului.

Simona Ungurean Homestyling design interior dormitor_designist

Odată cu nașterea fetiței, părinții au înțeles nevoile unei familii extinse și acela a fost momentul când au reluat amenajarea casei. Cei doi micuți dorm în aceeași cameră, iar cel de-al treilea dormitor a devenit cameră de joacă și, de ce nu, depozitare. “Însă camerele au instalațiile electrice gândite în așa fel încât să poată fi transformate în camere individuale pentru fiecare dintre copii,” ne asigură Simona.

Simona Ungurean Homestyling design interior camera copii_designist

Circuitul de mașinuțe a fost găsit la IKEA, iar tablouașele simpatice sunt făcute din postere comandate de pe etsy.com.

Simona Ungurean Homestyling design interior camera copii5_designist

Cutiile-etajeră au venit acasă tot de la IKEA, dar mama micuților a avut grijă să le personalizeze, creând astfel un efect 3D vesel.

Simona Ungurean Homestyling design interior camera copii3_designist

Cine a copilărit într-un apartament modest și se juca în fața blocului din lipsă de spațiu poate visa acum liber la cum ar fi fost să fi crescut aici. Piesele de mobilier constituie strictul necesar, iar potrivirea acestora atât de bine în ergonomia spațiului creează o ambianță jucăușă, veselă, pe alocuri ruptă din povești cu turtă dulce 🙂

Simona Ungurean Homestyling design interior camera joaca_designist

“Mama copiilor are și ea înclinații artistice. Ea este cea care a desenat tabla de scris din camera de joacă. Între timp, a devenit o activitate relaxantă să schimbe desenul din când în când,” aflăm de la Simona.

Simona Ungurean Homestyling design interior camera joaca4_designist

Tabla a fost realizată din vopsea de la Benjamin Moore. Îi țin companie bulinele de pe tavan, vopsite în același fel, folosind conturul unui capac rotund. 

Simona Ungurean Homestyling design interior camera joaca5_designist

 Corpul de iluminat turcoaz a fost găsit pe Joliedeco.

Simona Ungurean Homestyling design baie1_designist

Simona Ungurean a refăcut integral dispunerea inițială a băilor, adaptându-le stilului actual șicromaticii casei. După cum ne povestește chiar ea: “Totul se învârte în jurul geamului, ce are vedere spre o grădină cu copaci mari – chiar merita exploatat acest lucru. La orice încăpere mă gândesc ce voi vedea, când voi deschide ușa. Acum ușa se deschide spre duș (care rămâne ascuns în spatele ei), iar în față este un perete de impact din faianță, ce imită un pattern textil. Mi-aș fi dorit o cadă stand alone, ovală, dar fiind prea scumpă s-a renunțat la ea pentru o cadă normală, îmbrăcată și ea în faianță“.

Simona Ungurean Homestyling design baie5_designist

Caloriferele galbene din baia mare sau cele mai simpatice calorifere, cum ne place nouă să le numim, au fost găsite la Purmo.

Simona Ungurean Homestyling design baie_designist

Dulăpioarele cu oglindă, precum și oglinda cu ramă galbenă au fost realizate pe comandă.

Simona Ungurean Homestyling design baie28jpg_designist

Simona Ungurean Homestyling design baia mica12_designist

Mozaicul din baia mică vine tocmai din Spania, de la Dune.

Simona Ungurean Homestyling design baia mica13_designist

Camerele copiilor sunt destul de mici, prin urmare părinții au dorit mai mult spațiu de depozitare la parter. Astfel au apărut dulapurile compacte, înalte, foarte practice. De la Simona mai aflăm și că: “au mai dorit să nu folosim piese scumpe de mobilier, deoarece erau conștienți că totul va fi exploatat și personalizat de micuții lor foarte creativi.

Simona Ungurean Homestyling design interior living hol11_designist

Ni s-a părut ingenios modul în care aspiratorul cu încărcător este poziționat, oricând la îndemână pentru a îndepărta orice urmă de boacănă. 😉 Se încarcă în timp ce stă agățat și  poate fi folosit ulterior fără fir. Credem că orice părinte prevăzător are nevoie de unul.

Simona Ungurean Homestyling design hol intrare11_designistSe spune că nicăieri nu e mai bine ca acasă. Noi venim însă cu o completare: nicăieri nu e mai bine ca acasă, atunci când “casa” te reprezintă întocmai.

Fotografii: prin Simona Ungurean Home Styling

8 Comments

 1. Arata minunat! Decorul minimalist, aerisit, luminos ofera o stare de bine.

 2. Anita

  SUPERB! Good job!

 3. Cristiana Gabor

  Bravo! Felicitari Simonei! Am si o intrebare – de unde au fost achizitionate canapeaua si fotoliul din living?

 4. Simona

  Canapeaua si fotoliile au fost achizitionate prin mobila Dalin

 5. Flavia

  Foarte reusita amenajarea! Puteti sa imi spuneti de unde este cuierul? Multumesc!

 6. Roxana Draghici

  Superba amenajarea. De unde este perna de podea din camera copiilor?

 7. Iulia

  Arată nemaipomenit totul! Aș vrea să știu de unde au fost achiziționate piesele din dormitorul matrimonial- patul și comodele?

 8. ana

  Super! Arata nemaipomenit!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed