Într-o casă inteligentă, ai mai mult control și mai multă libertate printr-o apăsare de buton

Există moduri mai satisfăcătoare de a-ți petrece timpul acasă decât cu sarcini repetitive. Cu toții aspirăm să găsim echilibrul. Sigur că rutina e firească, ba chiar și utilă: obiceiuri pe care le repeți zilnic, pentru că îți oferă confort, scenarii pe care ți le compui în ordinea (sau dezordinea) domestică.😊 Dar ce-ar fi să schimbi unghiul din care îți privești casa?

Instalarea rulourilor motorizate, a jaluzelelor electrice, a copertinei sau a porții motorizate reprezintă un pas important către un stil de viață mai confortabil. Cum ar fi să lași la o parte “balastul” sarcinilor repetitive (închide/stinge lumina, închide/deschide ruloul, ușa de la garaj etc.) și să-ți dai libertatea de a face toate aceste acțiuni printr-o simplă apăsare de buton?

Propunerea vine de la Somfy, jucător cheie în industria smart home din România, lider în automatizarea soluțiilor de umbrire și acces în locuințe și clădiri comerciale. Soluția despre care am aflat și noi de curând, despre care îți povestim și ție astăzi, este TaHoma: o suită de instrumente complementare, care simplifică instalarea sistemelor inteligente și viața în casele automatizate.

Nu trebuie decât să-ți stabilești scenariile și apoi să o lași pe ea să facă toată treaba! Doar apeși pe un buton și iată ce se poate întâmpla (scenariile pot fi variate, în funcție de rutina ta de acasă):

  • dimineața, jaluzelele electrice se deschid, luminile se reglează așa cum le-ai programat. Tu te bucuri de cafeaua proaspătă și îți începi meditația;
  • seara, draperiile electrice se închid, intensitatea luminii scade, muzica preferată este redată prin boxe, în surdină. Începe relaxarea și o discuție plăcută la un pahar cu vin.

De la haos, la armonie: cuvântul cheie este tehnologia

S-au împlinit deja mai bine de 10 ani de când Somfy este un întreg arsenal de soluții pentru o casă inteligentă completă: brandul deține parteneriate cu cele mai importante mărci din domeniul încălzirii, climatizării și iluminatului și este compatibil cu principalele protocoale & asistenți vocali smart.

Dar să revenim la proaspăt lansatul TaHoma® switch, care duce controlul inteligent la un nou nivel al simplificării: este, practic, un “agregator” al tuturor echipamentelor din locuința ta, pe care le poți “stăpâni” apăsând un buton, pur și simplu. 😉

“Astăzi, TaHoma® switch se impune drept cea mai completă soluție de pe piață, care ține pasul cu evoluțiile tehnologice. În plus, aducem și profesioniștilor cele mai recente inovații care le simplifică procesul de vânzare, instalare, dar și mentenanța echipamentelor conectate Somfy de la distanță”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy România și Moldova.

TaHoma® switch are un design suficient de simplu și compact încât să se integreze în orice amenajare, ca o piesă de puzzle cheie, dar subtilă. Este firesc: a fost conceput de designerii Eliumstudio din Paris, renumiți pentru votul permanent pe care îl dau designului atemporal. În plus, are doar 35 mm lățime și 675 mm înălțime și îl poți așeza oriunde în casă, nu are nevoie decât de o priză și de conexiune Wi-Fi.

Citește și: Pentru mai mult confort adaptat vremurilor: o soluție de umbrire all-season

De altfel, TaHoma® switch nu ar putea avea un alt tip de design: este, în mod evident, o declarație a reducerii la esență care te salvează de sarcinile repetitive. Ba mai mult: știi gândul acela sâcâitor pe care trebuie să-l suporți toată ziua când nu-ți mai amintești dacă ai stins lumina sau ai închis rulourile? Ei bine, poți să uiți de el 😊.

Citește și: Pornește motorul: e timpul pentru mai mult confort!

Sistemul funcționează așa: TaHoma® switch are două butoane personalizabile, care centralizează toate echipamentele tale inteligente (rulouri motorizate, jaluzele electrice, copertină, poartă motorizată pentru garaj etc). Tot ce trebuie să faci tu este să stabilești un scenariu propriu pentru fiecare dintre butoane, în funcție de nevoile și rutina ta zilnică:

  • pe cel din stânga îl poți apăsa când pleci de acasă, iar sistemul va ști automat ce i-ai cerut: să stingă muzica și luminile, să închidă rulourile electrice, să activeze alarma.
  • iar cel din dreapta poate intra în scenă când te întorci acasă și vrei ca sistemul să aprindă luminile la intensitatea pe care ai setat-o tu deja și să deschidă rulourile.

✔ Sunt doar două dintre exemplele posibile: TaHoma® switch vine cu siguranță și confort incluse, așa că rămâne la latitudinea ta să îl înveți exact ce îți trebuie 😉 Ai aici toate detaliile despre configurarea butoanelor.

De reținut: TaHoma® switch este compatibil cu 300 de produse și mărci, dar și cu Amazon Alexa, Google Assistant și Apple HomeKit, cu protocoalele Somfy RTS și io-homecontrol, precum și cu Zigbee 3.0, un standard mondial în iluminatul inteligent.

Bonus: îndeplinește cele mai noi cerințe de securitate cibernetică, așa că a obținut certificarea Gold la testele efectuate de Underwriters’ Laboratories LLC din SUA.

Controlează-l prin telefon!

Ca animale urbane perpetuu conectate la universul din telefoanele noastre mobile, trebuie să recunoaștem: vestea că TaHoma® switch nu are nevoie de prezența noastră fizică a fost încă un bonus remarcabil. Și aici intră în scenă aplicația TaHoma®!

Cu ajutorul ei, îți poți controla echipamentele inteligente de la distanță, ba chiar îți poți crea și programa scenariile fie cu ajutorul senzorilor, fie în funcție de oră. Desigur, aplicația este disponibilă și pe App Store, și în Google Play.

În plus, tot o aplicație este și instrumentul de bază al instalatorilor care vor pune rapid în funcțiune echipamentele inteligente din casa ta: TaHoma® pro face totul mai ușor de gestionat, economisește timp și efort. Ba mai mult, funcția Serv-e-Go îi ajută să se conecteze de la distanță (cu acceptul tău prealabil, desigur) la echipamentele Somfy și să identifice eventualele probleme apărute. Ți-am spus deja că Somfy este pro simplitate și eficiență, nu? 🙂

Încheiem aici plimbarea noastră prin lumea TaHoma®, dar nu înainte de a-ți spune că switch este disponibil în România prin partenerii Somfy. Ți-ai făcut deja scenariile? 😊

Foto: prin Somfy

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed