Localuri designist în vremea carantinei: de unde am mâncat în ultimele săptămâni acasă

În prima fază a carantinei, când pe social media circula ipoteza nostimă că, la cât o să gătim și prăjiturim, toți vom sfârși izolarea ca bucătari mult mai buni decât eram când am început-o, am râs. Amestecând în compoziția unui banana bread, dar am râs 🙂 . Apoi, pe măsură ce bifam rețete, murdăream vase și le tot spălam, ni s-a făcut dor de localurile nostre preferate și de toate bunătățile care ne-au bucurat acolo.

La localuri nu o să ajungem prea curând, dar bunătățile din meniurile lor pot ajunge ele însele la noi acasă. Pentru că, dacă nu avem noi grijă unii de alții și toți de proiectele noastre de suflet, atunci cine o va face? 🙂

Iată mai jos lista pe care am bifat-o în ultima vreme. Abia așteptăm să vedem și propunerile tale!

Citește și: Design în vremea carantinei: cum s-au adaptat 6 proiecte din comunitatea #MadeinRO

Grain Trip

Grain Trip Bakery

Acum un an și jumătate, când viața era mult mai rapidă și călătoriile încă păreau o bucurie posibilă, ți-am povestit despre cei de la Grain Trip, brutăria-călătorie de pe strada Nerva Traian din București, unde găseam “varietăți de pâine din Franța până în Brazilia, din Italia până în Statele Unite, pâini dedicate unor sărbători religioase, dospite sau nedospite, pâini amuzante și pâini sobre, în formă de minge sau de frunze, încrustate, pictate”.

Citește și: #CartierulFood: Grain Trip

Acum, echipa Grain Trip își livrează produsele zi de zi prin oraș, deci dă un click pe lista de pe pagina lor de Facebook – o să găsești acolo și pâine, și tarte, și paste, și patiserie, ba chiar și produse de băcănie, deci sigur o să te îmbie ceva. Noi îți recomandăm o felie de quiche și cel puțin una de alivancă ❤️. Poate și niște cannelles de Bourdeaux? ⇑ Sunt toate făcute din aluaturi lăsate din ziua anterioară să fermenteze lent cu maia, modelate cu răbdare și coapte cu ardoare 🙂 .

Simbio

Nu credem că mai e nevoie să-ți spunem cât de mult ne place Simbio: de la mesajul foarte instagramabil de lângă intrarea în casa lor de pe strada Negustorilor (Please respect our neighbours, whisper sweet nothings), la soba verde din salonul principal și la grădina cu gutui.

Citește și: Simbio s-a mutat în casă nouă, pe strada Negustorilor.

Până când o să ne putem întoarce acolo, ne-am liniștit dorul cu un deja clasic Asian Beef Salad – e puțin probabil să nu-l cunoști personal dacă nu ești vegetarian 🙂 . Apropo, e la fel de gustos și la mare depărtare de Simbio! Dacă vrei să te asiguri, poți face comandă direct pe aplicațiile de livrare.

Buoni e Bravi

Este o pizzerie (dar nu numai) mică-mică, înfiptă pe o latură a Pieței Rosetti din București, care recrea în detaliu agitația și aromele bravei Italii din alte luni: cuptoarele duduind, rafturile doldora de borcănele de condimente și sosuri, coada răsucită până în stradă, pizza, sandwichuri și prăjituri.

Acum poți comanda de la Buoni e Bravi în fiecare zi, dar doar dacă locuiești pe inelul principal de circulație. Găsești meniul pe pagina lor de Facebook – dacă ai nevoie de sugestii, ce vezi mai sus este pizza salmone e bufala (da, a fost delicioasă!).

Nicolai To Go

localuri Bucuresti

Nici că se putea o poziționare mai potrivită cu perioada asta: și din numele localului, și din sloganul neaoș mâncare bună pentru acasă. Ți-am povestit deja despre Nicolai To Go de pe Calea Dorobanților: un local luminos, în care totul se întâmplă rapid, iar mâncarea este simplă și nepretențioasă – exact comfort food-ul de care avem nevoie zilele acestea.

Citește și: Localuri cu design inclus

localuri BucurestiNoi am rămas constanți în preferințele din meniul Nicolai To Go: ciorba de fasole cu afumătură și pita de mălai pe care o alegeam și acum câțiva ani 🙂 . Ajunge la tine tot prin aplicațiile de livrare.

Tort de bezea

Pe Designist.ro, ți-am arătat prima dată sferele artizanale făcute de Tort de bezea, gustoase și fragede cum altele nu-s, acum mai bine de doi ani, într-o poveste video în care colega noastră Elis Popescu punea la cale o masă festivă simplă, minimalistă și light. De-atunci, ne-am mai permis extravaganța unui tort de bezea-spectacol, de cele mai multe ori împreună, la birou.

Totuși, abia recent am încercat-o și acasă, pe cont propriu 🙂 . De fapt, acasă la mama, indirect: i-am trimis-o în loc de cadou de ziua ei, pe care n-am putut-o sărbători împreună. Recunosc: m-am mulțumit cu bucuria mamei live prin telefon și nu i-am cerut fotografia tortului, așa că trebuie să ne crezi pe cuvânt că a semănat foarte bine cu cel de mai sus 🙂 . Pe site-ul Tort de bezea găsești formularul de comandă detaliat.

+ Bistro de l’Arte – Brașov

Dacă tot suntem într-o perioadă în care ne-ar plăcea mult să evadăm, ne-am permis să ne imaginăm că o facem până la poalele Tâmpei, la restaurantul nostru favorit din Brațov (și al tău, nu?). Bistro de l’Arte are porțile închise în Piața George Enescu, dar publică un meniu nou pe site în fiecare după amiază pentru ziua următoare – dacă ne citești din Brașov, poți plasa comanda în formular și echipa restaurantului ți-o va livra. Nu știm dacă o să reintre în meniul de carantină, dar îți urăm să prinzi zilele astea supa verde de spanac, gratinată cu emmentaler galben la care visăm și noi. ❤️

Citește și: Cum și-a amenajat una dintre cititoarele noastre casa de la liziera pădurii

Fotografii: featured photo – unsplash.com | din arhiva Designist.ro și paginile de Facebook ale restaurantelor

2 Comments

  1. Malina

    Si reteta de banana bread? 🙂

  2. Designist

    Haha, este clasica rețetă publicată de Mazilique acum multă vreme. O folosim exact pe cea de pe site-ul ei 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed