Până pe 15 octombrie, universul The Edit iese în oraș printr-un pop-up care vorbește despre acasă.

E adevărat, nu ajungem foarte des prin mall-uri. Sunt lumi mai aglomerate și agitate decât ne dorim de obicei. Dar, uneori, când designul cu sens și fir roșu se strecoară printre culoare și panouri publicitate, avem un motiv suficient să ne schimbăm lista de locuri must see-uri. Asta s-a întâmplat acum câteva zile, când am ajuns la Băneasa Shopping City ca să vedem live noul pop-up The Edit creat de arhitectul Bogdan Ciocodeică, format din structuri produse de Stefan Zwart, cu un covor The Edit x Dare to Rug și piese sculpturale selectate din portofoliul brandurilor internaționale sau lucrate manual în ateliere din România.

Bine ai venit în universul The Edit!

Fondatoarele The Edit, Irina Pogonaru și Magda Staicu, și arhitectul Bogdan Ciocodeică. 

Despre magazinul online TheEdit.ro, fondat de Irina Pogonaru și Magda Staicu, ți-am mai povestit la începutul verii, aici: este o selecție de obiecte creată pentru a celebra “legătura delicată și intimă care se stabilește între oameni și interioarele lor”, așa cum ne-au spus chiar ele. Și pentru că, la fel ca în viață, și în alegerea obiectelor cu care îți populezi casa este, de multe ori, nevoie de face to face interaction ca să-ți dai seama dacă există chimie între interlocutori, Irina și Magda au decis că universul TheEdit.ro trebuie să iasă în offline, printre oameni.

Așa a apărut noul pop-up The Edit, care s-a stabilit la primul etaj al Băneasa Shopping City, lângă intrarea în cinematograf, până pe 15 octombrie. Arhitectura pop-up-ului a fost semnată de Bogdan Ciocodeică – o volumetrie suficient de complexă ca să încadreze piese sofisticate de design și limitările unei zone cu trafic intens.

“Noul pop-up The Edit vine cu o abordare de retail inedită – o structură modulară realizată din 4 zone clar definite, care se întind pe o suprafață de 9 mp, creând un joc de volume, înălțimi și texturi. Piesele The Edit sunt puse în valoare de monocromia structurii și de textura lucioasă a mozaicului alb. Volumetric, pop-up-ul are o abordare aproape arhitectural-urbanistica, sugerând o siluetă de oraș redusă la scara de obiect, care devine fundal pentru un mix delicat de texturi și finisaje, volume și geometrii, toate parte din universul The Edit”, ne-a povestit echipa The Edit.

Pop-up-ul este compus din crème de la crème al portofoliului The Edit: scenografii sculpturale reglate fin de vaze, pouf-uri, banchete, scaune, perne, corpuri de iluminat și alte accesorii, de alamă, oglindă, catifea, sticlă și ceramică lucrată manual. Dar, dacă ajungi în tot acest interplay de materiale și contraste surprinzătoare, trebuie să-ți cobori privirea ca să vezi ce ne-a încântat pe noi cel mai mult: este vorba despre covorul Sway, noua colaborare a The Edit cu brandul Dare To Rug.

“Ideea unui covor The Edit x Dare to Rug a venit din dorința de a extinde varietatea de produse oferită, dar și dintr-o reală apreciere a calității covoarelor Dare to Rug. Colaborarea noastră s-a născut natural, din sinergia celor două branduri – avem multe valori comune și apreciem în mod egal designul bine facut. Am lucrat împreună la moodboard și am generat ideea pentru design, iar covorul a fost desenat și produs de către Dare To Rug”, ne-au spus Irina și Magda.

Covorul Sway este realizat din lână naturală și mătase de bumbac, iar inspirația pentru motivele grafice au fost formele pe care le ia nisipul la malul marii și drapajele plisate ale lui Issey Miyake. Trebuie să recunoaștem că ne-ar fi plăcut să atingem covorul cu picioarele goale: Irina și Magda ne-au asigurat că mixul de texturi și jocul de înălțimi al firelor dau o experiență senzorială și iluzia mișcării materialului care ar putea să răscumpere lunile care au trecut de ultima dată când ne-am plimbat pe plajă 🙂 .

Ce îți putem garanta, însă, este că noul covor Sway, monocrom și minimalist, completează natural restul obiectelor din pop-up-ul The Edit. Ba mai mult, creează împreună un interior elegant, care vorbește despre conexiunea oamenilor cu spațiul în care locuiesc. Esențial, nu?

Fotografii pop-up: Kinga Tomos | fotografii covor Sway : Andreea Dobrescu  

One Comment

  1. Angela

    Multumesc pentru informatie!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed