Festivalul SoNoRo Musikland continuă în Brașov

Festivalul SoNoRo Musikland continuă în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale vor concerta la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național “Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

Până duminică, 9 august, vor mai avea loc 3 concerte după următorul program:

  • Joi, 6 august, de la ora 19.00 și ora 22.00, Casa Artiștilor din Măgura

Repertoriu alcătuit din lucrări de Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel, Gabriel Fauré, Francis Poulenc.

  • Sâmbătă, 8 august, ora 19.00, Colegiul Național “Andrei Șaguna”

Repertoriu alcătuit din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Maria von Weber, Ludwig van Beethoven

  • Duminică, 9 august, ora 12.00, Biserica Evanghelică din Râșno

Repertoriu alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Maria Theresia von Paradis, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven.

Muzicienii SoNoRo în Biserica din Hoghilag

Concert Biserica din Mesendorf

Festivalul SoNoRo Musikland aduce pe scenele din județul Brașov câteva nume importante ale scenei concertistice internaționale. În prima parte a festivalului, publicul prezent la Meșendorf, Hoghilag, Prod și Viscri a avut ocazia să-l asculte pe Alexander Sitkovesky, unul dintre cei mai cunoscuți violoniști de origine rusă, stabilit în Marea Britanie.

Alexander Sitkovesky

Acesta a povestit în acest scurt interviu despre experiența minunată de a concerta prin satele transilvănene și de a descoperi, cu această ocazie, această parte a țării noastre. Alexander Sitkovesky a povestit și despre modul în care contextul pandemic i-a afectat activitatea de muzician.

Leo Schmidt în concert la Gasthaus Mesendorf

Leo Schmidt în concert la Cross Country Farm

Printre muzicienii care vor concerta până la finalul festivalului se numără și violoncelistul german Leo Schmidt, a cărui mamă s-a născut în Transilvania, și care, cu ocazia festivalului, a avut ocazia să se conecteze la cultura străbunicilor lui. Mai detalii, în acest interviu.

“Concertele acestei veri s-au desfășurat sub semnul restricțiilor impuse de pandemina de coronavirus, limitări menite să protejeze sănătatea tuturor și datorită cărora avem șansa să concertăm din nou în fața publicului. Mulțumim tuturor celor care au participat la concertele SoNoRo și au respectat măsurile pe care a trebuit să le impunem. Toți muzicienii, și români, și străini, care participă la festival se bucură nespus că pot concerta din nou în fața unui public, este pentru majoritatea primul concert de acest fel anul acesta și ne bucurăm că am creat oportunitatea acestei întâlniri. Organizarea concertelor SoNoRo în aceste condiții a implicat un efort mult mai mare, însă bucuria pe care o aducem și publicului, și muzicienilor, ne răsplătește pe deplin”, declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

Abația Cisterciana de la Cârța

Muzicieni care vor concerta în cadrul festivalului SoNoRo Musikland până la finalul săptămânii sunt Nicolas Dautricourt (vioară), Rebekka Hartmann (vioară), Valentin Șerban (vioară), Răzvan Popovici (violă), Traian Boală (violă), Cristiana Mihart (pian), Dragoș Dimitriu (pian), Leo Schmidt (violoncel), Radu Nagy (violoncel) și Miruna Nagy (harpă).

„În vremuri obișnuite, asocierea dintre SoNoRo și fortificații ar fi fost, poate, doar o nouă dovadă a spiritului pe cât de inventiv, pe atât de răzbătător al artiștilor care organizează, de 15 ani, aceste festivaluri și turnee devenite emblematice pentru viața muzicală din România. În acest an de alertă sanitară, transformarea în Musikland a zonei dintre Rupea și Sighișoara este, parcă, și mai bogată în conotații. Unele dintre imaginile cele mai emoționante ale perioadei din urmă au fost ale oamenilor ascultând, ca antidot la izolare, muzică, din balcoane și în agora.

Concert Biserica Fortificată din Viscri

Dincolo sau dincoace de ziduri, în toată imaterialitatea ei, arta sonoră poate fi, la rândul ei, o redută. Călătorii prin „Ținutul Ovăzului” vor avea, în prag și la început de august 2020, prilejul să trăiască o experiență muzicală de înaltă clasă, în spații cu o încărcătură culturală aparte. Institutul Cultural Român este onorat să se asocieze acestei inițiative pentru care muzicianului și managerului cultural Răzvan Popovici și colaboratorilor săi li se cuvin aplauzele noastre îndelungi”, declară Mirel Taloș, Președintele Institutului Cultural Român.

Accesul la concertele din cadrul Festivalului SoNoRo Musikland este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Pentru mai multe informații: www.musikland.sonoro.ro.

Foto: Șerban Mestecăneanu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed