Gamy, meştesukarul artist, a sculptat decoraţiuni de Crăciun pentru Made in RO

Gamy este un fel de legendă printre meştesukari. Noi l-am descoperit cu ajutorul prietenei noastre Cosmina Dinu, care ni l-a recomandat drept metalo-plastician. Gamy (Mihaly Gabor) a meşterit dintotdeauna tabla, numai că de la burlane şi sisteme pluviale a trecut la restaurări artistice, pentru ca, în timp, să se apuce să sculpteze cu ciocanul în tablă portrete şi personaje pe care nu le face după şablon.

Mai nou Gamy are şi site, şi pagină de facebook.

 Pe Cosmina a convins-o sculptându-i într-o oră portretul în tablă. Iar pe cei de la Meşteşukar ducându-le o lucrare nouă, şi realistă, şi ironică: Ţăranul şi copacul. A colaborat deja cu arhitecţi la execuția unor piese, iar de Crăciun Gamy ne pregăteşte decoraţiuni sculptate, pe care le va expune în premieră la Made in RO – La Copac, str. Pitar Moș nr. 23, colț cu Arthur Verona (aproape de Cărturești Verona și de Cinema Patria).

Pentru Festivalul Brazilor de Crăciun, Gamy a lucrat sub îndrumarea arhitectei Irina Solomon un brăduț metalic, inspirat de povestea Reginei Maria.

A colaborat și cu arh. Irina Alexandru, pentru realizarea unor măsuțe meșteșukare pe care le vom prezenta în curând pe Designist.ro. Iar de Crăciun, sub îndrumarea Cosminei, Gamy a lucrat decorațiuni din zinc, alamă si cupru – toate prelucrate la rece și foarte minuțios.

Fluturele Alien, sculptat de Gamy, este unul dintre premiile tombolei noastre de designist, la care vă puteți înscrie când veniți la Made in RO.

Vița de vie – poamă de Crăciun

Sculpturile lui Gamy sunt naive, dar arată măsura meșteșugului său. Pe site-ul său puteți vedea un scurt documentar despre cum sunt lucrate piesele și despre meșteșugul pe care l-a moștenit din familie și pe care îl duce mai departe mai artistic decât neamul său.

Frunzăraie – frunze care nu ruginesc

Decorațiunile sculptate de Gamy vă așteaptă să le descoperiți & dăruiți la Made in RO – La Copac, str. Pitar Moș nr. 23, colț cu Arthur Verona (aproape de Cărturești Verona și de Cinema Patria).

Facebook event aici

Fotografii: Eduard Enea (fotografii de produs), Andrei Iliescu (foto profil)

One Comment

  1. […] Gamy, despre care ți-am povestit și noi aici, lucrând la măsuța Copac, din […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed