Hai la un mic dejun shabby șic!

Din meniu nu trebuie să lipsească o baghetă french şi o porţie consistentă de Camembert.

Câţi dintre noi păstrează obiecte vechi sau străbat lumea în căutarea vechiturilor? Câţi dintre noi văd într-un tocător din lemn uzat miile de reţete la care a participat sau frânturi din copilăria lor într-o sticlă veche de lapte (ah, cât de frumoase erau sticlele acelea de lapte sau borcanele de iaurt închise cu folie de aluminiu, vă amintiţi?) ori în ciobitura abia sesizabilă a farfuriei din porţelan din setul moştenit de la bunici. Ne place stilul shabby şic nu doar pentru că e feminin, boem şi delicat, ci şi pentru că vine la pachet cu o istorie, a noastră sau a altora, la fel cum îi place şi Mariei Carr, de la Dreamy Whites, de al cărei blog suntem iremediabil îndrăgostiţi.

La un moment dat ţi-am povestit despre un dulap resuscitat de Maria, care este pasionată de stilul rustic franţuzesc, iar de atunci, de când i-am descoperit minunăţiile, abia aşteptăm să vedem ce mai postează. Are şi un magazin, cu tot felul de comori, care, până să ajungă în casele pasionaţilor de Provence, cu miros de lavandă, decorează casa ei din California de Nord, unde aproape totul este de vânzare. Pozele ei şi scenariile decorative pe care le pune la cale îi vor inspira pe cei mai shabby şic dintre noi.

Borcanele sau sticluţele cu forme deosebite, în loc să ajungă la gunoi, se vor curăţa de etichete şi vor decora, cu câte o lalea, o frezie sau o floare de câmp, o comodă, o noptieră sau masa pentru micul dejun.

Dacă eşti la ţară, la bunici, sau ai o mică grădină, micul dejun trebuie luat printre flori. 🙂

O farfurie mai shabby şic ca aceasta şi ca cele trei care urmează nu credem că se putea. Am găsit ceva asemănător la Mobelle Antiques, cel mai nou concept store dedicat iubitorilor de vintage.

O furculiţă din argint va face tarta mai delicioasă.


Pentru un mic dejun shabby şic, prăjiturile făcute în casă sunt un must. Noi tocmai am dat peste o reţetă de scones cu stafide, foarte simplu de făcut, care sunt un deliciu dimineaţa, cu dulceaţă de vişine. 🙂

Un vas metalic uitat prin garaj va deveni o vază unicat, cum numai tu ai.

Sticla de apă sau termosul în care ai pus cafeaua (dacă ieşi în grădină sau pe o poieniţă) trebuie să se integreze în decor, aşa că croieşte-i un ciorăpel din in sau bumbac.

Tarte cu căpşuni sau fructe de pădure aduse la masă pe un suport alb din porţelan nou, care se va integra între obiectele vintage de la masă (găseşti similar la IKEA, AzayLa Maison, Pierrot, Comptoir de Famille, Atelier Anda Roman sau British Gallery).

Vesela cu istorie este păstrată într-un dulap recuperat şi ţinut la loc de cinste.

Globuri de flori, proaspăt culese din grădină, sau imaginează-ţi câţiva trandafiraşi roz pal. 🙂

 

Un suport vechi pentru farfurii poate fi, cu ajutorul unui şervet din pânză, recipientul în care aduci pâinea (preferabil făcută în casă sau cumpărată de la Tartelier).

Mic dejun de primăvară, la pat? Da, vrem! 🙂

Vase din sticlă similare, cu acest sistem de închidere, sunt de găsit la IKEA. Poţi ţine în ele de la lapte până la paste sau biscuiţi.

Că tot vorbeam mai devreme despre sticlele de lapte de pe vremuri. 🙂

O cutiuţă metalică, în care poţi aduce la masă zahărul, pliculeţele de ceai sau câţiva biscuiţi de casă.

Fotografii: by Dreamy Whites

One Comment

  1. Splendid!
    Eu chiar sunt una din cei care vad intr-un tocator de lemn miile de retete la care a participat.
    Si am pastrat pe cat posibil obiecte de acest gen de la bunica si strabunica mea.
    Cateva dintre ele le vedeti aici http://cuvinte-si-culori.blogspot.ro/2012/03/vechiturile-mele.html

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed