Îți spunem cine jurizează Anuala de Arhitectură 2021. Te-ai înscris?

Dacă ești arhitect, mai ai la dispoziție câteva zile pentru a participa la ediția din acest an a Anualei de Arhitectură București, organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala București (OAR). Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a, AAB2021, invită la o serie de evenimente, dezbateri, workshopuri, concursuri, apeluri de idei, podcasturi și ateliere publice având ca temă calitatea în arhitectură, urbanism, construcții, plecând de la o optică diferită: aceea că un procent impresionant de construcții din România nu sunt realizate prin decizia finală a profesionistului arhitect și proiectant.

Citește și: Te poți înscrie la Anuala de Arhitectură București 2021 până pe 1 noiembrie!

Tema competiției din acest an este cod CAEN 7111 (Activități de Arhitectură), iar înscrierile se fac online, pe www.anuala.ro, până pe data de 1 noiembrie. Este important să-ți spunem încă de la început că sunt acceptate proiecte din ultimii 4 ani, care nu au mai participat la alte ediții ale Anualei bucureștene. Concursul premiază întreaga echipă înscrisă, de la arhitecți până la ingineri, constructori, manager de proiect, dezvoltator sau clienți de arhitectură.

“Este al doilea an în care concursul din cadrul Anualei de Arhitectură se organizează online și, ca de fiecare dată, suntem nerăbdători să vedem proiectele înscrise. Pe lângă bine-cunoscutele categorii și secțiuni, anul acesta am adăugat o secțiune nouă – Peisaj și spațiu public. Aceasta este dedicată artei peisajului și grădinii și invităm să participe peisagiști din toată țară. Premiile vor fi acordate de specialiști de seamă din România și din străinătate”, a declarat dr. arh. Emil Ivănescu, Președintele OAR București.

Premiile se ridică la o valoare de aproximativ 20.000 de euro, iar categoriile de concurs sunt: Arhitectură construită, Arhitectura amenajărilor interioare, Arhitectură și cercetare și Arhitectură de portofoliu.

Un juriu alcătuit din 20 de specialiști români și străini, recunoscuți la nivel european, vor analiza proiectele și vor desemna câștigătorii. Fiecare categorie de proiecte are un juriu specializat – iată în continuare care este componeța fiecărui juriu în parte.

Categoria Arhitectură construită coagulează proiecte realizate în ultimii patru ani, din București și din zonele limitrofe, proiecte care nu au mai fost prezentate la alte ediții ale Anualei. Cuprinde cinci secțiuni: 1. Arhitectura locuinței individuale // 2. Arhitectura locuinței colective // 3. Arhitectură publică // 4. Arhitectură și patrimoniu // 5. Peisaj și spațiu public. Această categorie

Juriul categoriei Arhitectură construită: arh. Octavio MESTRE (Spania) // arh. Jonathan SERGISON (Marea Britanie) // arh. Hildegard Helene BRANDL (România) // arh. Holger MEYER (Germania) // arh. Pit KUFFER (Luxemburg) // Consilier arh. Smaranda BACIU (la secțiunea Arhitectură și Patrimoniu) // Consilier psg. Vera DOBRESCU (la secțiunea Peisaj și spațiu public) // Consilier arh. Raluca VIȘINESCU (la secțiunea Peisaj și spațiu public) ➡️Mai multe informații aici.

Categoria Arhitectura amenajărilor interioare grupează cele mai importante proiecte de amenajare interioară, proiecte realizate în ultimii patru ani în București și în zonele limitrofe și care nu au mai fost prezentate la alte ediții ale competiției. Categoria cuprinde următoarele secțiuni: 1. Amenajări rezidențiale // 2. Amenajări HoReCa // 3. Amenajări corporate și retail // 4. Amenajări expoziții, standuri și scenografie // 5. Design de obiect. Categoria

Juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare: arh. Marc JAY (Danemarca) // arh. Kristoffer Lindhardt WEISS (Danemarca) // arh. Angela KOVACS (România) // arh. Bogdan CIOCODEICĂ (România) // arh. Cătălin NĂSTĂSOIU (România) ➡️ Mai multe informații  aici.

Categoria Arhitectură și cercetare se concentrează pe proiecte transdisciplinare prin care arhitectura devine ingredientul principal de activare culturală, educațională, de experiment și de cercetare. Cuprinde următoarele secțiuni: 1. Carte de arhitectură // 2. Arhitectură și experiment // 3. Diplome de arhitectură.

Juriul categoriei Arhitectură și cercetare : arh. Ileana TUREANU (România) // arh. Mirela DUCULESCU (România) // arh. Andra PANAIT (România) // arh. Mihai DUȚESCU (România) // arh. Alexandru CĂLIN (România) ➡️ Mai multe informații aici.

Categoria Arhitectura de portofoliu are scopul de a oferi un cadru de promovare și vizibilitate arhitecților stagiari și tinerilor arhitecți prin proiecte aflate în stadiu de concept, proiecte reprezentative pentru demersul lor profesional. Categoria cuprinde secțiunile: 1. Arhitectură rezidențială // 2. Arhitectură publică // 3. Amenajări de interior

Juriul categoriei Arhitectură de portofoliu: arh. Mario KUIBUȘ (România) // arh. Irina MELIȚĂ (România) // arh. Adrian MOLEAVIN (România) // arh. Mihai MUNTEANU (România) // arh. Cristina ENACHE (România) ➡️ Mai multe informații  aici.

Află detalii și înscrie-te pe www.anuala.ro. Mult succes!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed