Să vorbim despre bucătării! Ce-ar fi să fie albe, cu aer suedez?

Albul nu se murdărește mai mult decât altă culoare în bucătărie, iar cel mai important atunci când gătești sau iei masa e un spațiu primitor și luminos, în care să-ți placă să petrecei timpul. Mai ales când spațiul diningului e integrat sau vine în continuarea bucătăriei.

Bucatarii albe - Designist (7)Dining în prelungirea bucătăriei, tratat cu lambriu alb și accesorii cochete.

Mult alb, în combinație cu negru și lemn natur, punctat de accente de culoare, de la flori la lămpi sau accesorii, înseamnă un spațiu aerisit, degajat, din care nu te grăbești să pleci, ci poți rămâne la o discuție mai lungă după masă.

Bucatarii albe - Designist (11)Un locșor cosy, unde să vă cuibăriți la un ceai în bucătărie! 🙂 Ne plac băncuța inclusă și etajera de deasupra caloriferului, care lasă loc și lumânărelelor, pentru atmosferă.

Apropo de “colțuri” ingenios create în bucătărie: o insulă, ca spațiu de lucru și loc de stat la un pahar de vin, și o scăriță, cu spații de depozitare, construită până la pervazul ferestrei:

Bucatarii albe - Designist (4)Ne imaginăm câte ghivece cu condimente proaspete pot sta pe scara creată, parfumând o discuție pe banchetă!

Câteva scenarii în alb și negru, în stiluri diferite.
Apropo de stiluri în design interior, nu uitați de workshop-ul nostru cu designerul belgian Martine Claessens, în care învățăm cum să le conturăm armonios la noi acasă.

Bucatarii albe - Designist (1) În stil industrial: plăci de faianță mici, țevi aparente vopsite în negru și lămpi metalice, îmblânzite cu lemn natur.Bucatarii albe - Designist (2) Alb și negru în variantă retro, cu pardoseala “clasică”, în șah, marca acestui stil.

Bucatarii albe - Designist (3)

Epurat, cu linii drepte. Recomandăm becurile Plumen, economice și cu impact de design, lăsate să atârne scenografic!Bucatarii albe - Designist (9)

Două scenarii cu alb și negru, în stiluri diferite, încălzite de lemn natur sau nuanțe de pământuri. Frigiderul Smeg, lustra și linia scaunelor ne introduc aici într-o atmosferă vintage.Bucatarii albe - Designist (13)Un decor modern și lejer, pe care ni-l putem imagina în multe dintre apartamentele de bloc prin care trecem.

 Accent pe accesorii! Pentru că vorbim de bucătării cu aer suedez, v-am pregătit o listă de shopping cu piese nordice, în stil urban, marca BoConcept. Noua colecție se lansează chiar Joi, 19 septembrie!

Bucatarii albe - Designist (8)

Poți da culoare cu un buchet de flori proaspete, cum spuneam și aici, cu o lustră sau un preș în tonurii vii!

Bucatarii albe - Designist (10)

Atenție la scaun! Imprimi nu numai stilul, ci și culoare spațiului definit de alb și lemn natur.
Vă mai amintiți scaunele vintage, personalizate de designerul Agnes Lukacs?

Bucatarii albe - Designist (3) Ce preferați: combinația alb-negru-roșu, pentru mai mult dinamism, sau alb-bleu, pentru interioare serene, visătoare?

Bucatarii albe - Designist (12)

Nu uitați tabla de scris, creată direct pe perete sau într-o ramă. E accesoriul stylish al oricărei bucătării!

Bucatarii albe - Designist (6) Și pentru că nu vreți un spațiu aseptic, cum vă spuneam de la început, albul salvează spațiile mici în combinație cu  lemnul natur:

Bucatarii albe - Designist (5)Alb, lemn natur și un strop de culoare intrdusă în cadru de vesela din dotare!

Bucatarii albe - Designist (2)Alb și inox îmblânzite de o pardoseală din lemn.

Bucatarii albe - Designist (1)Gătești pe un blat din lemn… cu vedere spre balcon.

Despre balcoane transformate în miniterase designish, citiți aici.

Fotografii: alvhemmakleri.se

2 Comments

  1. White and Clean = Nordic Style!

    Cong for the post!

  2. […] in doua culori continua sa fie o tendinta predominanta in bucatarie. In acelasi timp, reprezinta o modalitate […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed