Tabanda: un studio de design din Polonia care ne-a convins

Tabanda e format din Malgosia Malinowska, Filip Ludka și Tom Kemp – trei arhitecți din Polonia pasionați și de designul de mobilier și accesorii. La Łódź Design Festival ei ne-au convins că designul inspirat din natură, ergonomic, cu un aspect cât se poate de simplu și studiat în scopul economiei de material și a formelor inedite, smart înseamnă good design!

Începem cu designul nostru preferat, măsuța Moose, care la Festivalul de Design de la Łódź a obținut și un premiu – Must Have Award.

Moose e realizată din module de plywood (placaj) tăiate sub forma coarnelor unui elan, la care se adaugă un blat oval de sticlă. Un design cât se poate de simplu, dar care are multe de spus în decor. 

Costă 495 euro (diametru 79 x h 41 cm) sau 685 (diametru 99 x h 41 cm).

Diago este primul lor scaun, pe care l-am descoperit agățat într-un bar foarte cool din centrul orașului, în cadrul festivalului care a cuprins mai multe locuri faine din Łódź. În septembrie, Diago a participat și la London Design Festival.

Diago are picioare din placaj furniruit de stejar, tratat cu ulei, iar șezutul a fost tăiat geometric dintr-o foaie de aluminiu. Forma șezutului și îmbinarea cu picioarele din lemn îi dau un contrast super interesant. E rezistent și are dimensiunile: L 44,5 x l 50 x h 84 cm. Costă 320 euro.

Ne-a plăcut și canapeaua lor extensibilă, cu spații pentru cărți pe laterale. Sofa, împreună cu măsuța Moose și lămpi semnate Tabanda, se regăsesc deja în mai multe apartamente și case din Polonia, amenajate de cei trei arhitecți.

Interiorul unui apartament din Polonia, cu Sofa și Moose. Canapeaua, cu laturile din placaj de mesteacăn, are dimensiunile: L 250 x l 100 cm. Salteaua (extensibilă) are L 200 x l 140 cm.

Un alt apartament amenajat de studioul Tabanda: canapelei îi ține companie măsuța de cafea “a”, din mesteacăn, tot o creație a celor 3 arhitecți și designeri.

Lămpile pe care le-am lua chiar acum acasă, pentru că arată super ingenios, sunt Stolowo: preiau profilul unei lămpi clasice și îi adaugă conturul sursei de lumină. Costă 109 euro.

Cablurile colorate contribuie la impact. Dimensiuni: L 49 x l 3,8 x h 28 cm.

Un taburet din 15 layere de placaj (mesteacăn) astfel decupate, încât unghiul în care îl poziționezi descoperă o structură cu 2 fețe și unduiri ritmice. Falon formează băncuțe super grafice!

Cele două fețe ale cubului Falon, care se completează unduitor. Latura lui e de 40 cm. Costă 275 euro.

Ne întoarcem la lămpi, pentru că am descoperit două forme din plywood (materialul lor preferat) care sigur vor magnetiza.

Nocna reia forma unei veioze clasice și o decupează sculptural în placaj de mesteacăn. L 36 x l 15 x h 40 cm. Pentru că a avut ceva solicitări, momentan nu mai este pe stoc.

Lampania este un cub din plywood laminat negru pe margini, culatura de 18 cm, care nu are un loc stabil în decor – o poți agăța unde vrei cu ajutorul cârligului cu care vine la pachet. Cablul vine și el în două culori, roșu și negru. Poate forma instalații interesante acasă sau într-un spațiu public.

Toate produsele pot fi comandate direct de la studioul Tabanda.

Fotografii: szajewski.com

4 Comments

  1. Polonezii sunt foarte tari in mobila si castiga din ce in ce mai mult teren

  2. Asa este! Mai multe creatii ale designerilor polonezi poti vedea aici: http://designist.ro/2012/11/16/make-me-tineri-designeri-polonezi-la-lodz-design-festival/

  3. creatiile sunt absolut superbe! de fapt, designerii polonezi ne-au convins de cand i-am vazut la o expozitie MNAC.

  4. […] via Designist. Share this: Pin ItMoreEmailLike this:LikeBe the first to like this. Posted in: Design, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed