Am ajuns din nou la înălțime, în centrul Bucureștiului. De data asta, într-un apartament pe două niveluri!

Deschid programul de editare a textelor, dau click pe poze, next, next, next, cuvintele încep să se lege. Apoi, la căști, începe piesa asta foarte dragă și nu prea cunoscută, care se numește “Weather to Fly”. Și ce altă coloană sonoră s-ar potrivi mai bine cu o poveste despre un apartament cu supantă și un dormitor în ea? Așa-i, nu e suficient de sus ca să zbori până la el, dar n-ar fi simpatic să reușești? 🙂

supantaSuntem pe strada Occidentului, într-un ansamblu rezidențial proiectat de talentații arhitecți de la ADNBA.  Îți amintești de Urban Spaces? Da, tot ei sunt cei care au proiectat și imobilul în care se află acest apartament.

Ne îndreptăm atenția astăzi doar spre interior și îți prezentăm apartamentul Nordic La Forma, așa cum l-au intitulat chiar autorii amenajării – echipa Miso Architects (Mihaela Lozovanu şi Sorana Leru) în colaborare cu DAAC  Studio (Alexandra Cosma). Apartamentul se întinde pe două niveluri, iar accesul are o componentă tech: se face și pe scări, și cu ajutorul unui lift care se deschide direct în apartament, cu comandă electronică.

Iar dacă te întrebi ce-i cu numele proiectului, explicația vine direct de la echipa de arhitecte: este inspirat de producătorul spaniol de mobilier La Forma, de la care sunt comandate cele mai multe dintre piesele amenajării.

supanta

În living, mobila pe comandă a fost realizată împreună cu Movi Design Factory, corpurile de iluminat au fost achiziţionate de The Home și alte magazine (doar cel alb a fost adus de proprietari din Anglia), canapeaua vine tot de la The Home, iar perdeaua-franjuri şi storurile au fost croite pe comandă la Emerald 2000. Ne-a plăcut soluția măștii de calorifer transformată în etajeră, pe care am mai întâlnit-o și aici, într-o altă formă. 

Apartamentul nu se desfășoară pe o suprafață foarte extinsă: aproximativ 60 mp împărțiți între un living cu bucătărie deschisă, două dormitoare (dintre care unul cocoțat în supantă), o bucătărie și un living. Te atenționăm de la început: povestea noastră va sări peste bucătărie și baie, care erau deja amenajate când a intervenit în proiect echipa Miso Architects – DAAC Studio.

supantaProprietarii și-au dorit o amenajare curată și aerisită, cu griuri și alb din plin, dar și cu accente de culoare. Livingul rezumă brieful prin finisajele gri-alb de la nivelul pereţilor, făcute cu vopsea lavabilă de nuanțe diferite de la Benjamin Moore, prin canapeaua galbenă și corpurile albe de bucătărie. Totuși, covorul pare că fracturează schema stilistică :).

Zona de zi își delimitează vizual spațiile distincte prin volume și încadrări diferite – “zonificare funcțională”, așa cum au numit-o arhitectele. Un exemplu este corpul alb de mobilier din spatele canapelei, care marchează trecerea spre masa de dining și ascunde câteva spații de depozitare. Un alt exemplu: plafonul coborât de deasupra bucătăriei sau corpurile de iluminat diferite din fiecare “încăpere”.

supanta În colțul imaginii, un alt radiator e acoperit cu o mască decorativă, cu lamelele pe diagonală.  

supantaNe-a plăcut mult peretele vopsit chiar în nuanța canapelei din living și pictat.

Încet-încet ajungem și în / sub dormitorul cu pat suspendat (înălțimea camerei este de 4 m), așa încât întregul spațiu să fie folosit la maximum. Ca urmare…

“La primul nivel am integrat un dulap generos cu oglindă, continuat cu o serie de spații de depozitare așezate așa încât să înlesnească accesul la scara destul de lungă și abruptă”, ne-a spus arh. Sorana Leru.

supantaTrebuie să recunoaștem că ne-ar fi plăcut să scriem materialul acesta din colțul de studiu, privind orașul de la înălțime 🙂 . Micul birou este de la IKEA.

supanta

“La etajul superior al camerei am amplasat patul şi câteva zone de depozitare ascunse de-a lungul acestuia”, a continuat Sorana.

supantaMood-ul de dormitor pentru oameni tineri și dinamici se păstrează și după ce coborâm și ne mutăm în dormitorul matrimonial.

“Dormitorul matrimonial a fost cel mai dificil de mobilat pentru că are patru uși diferite, care ne-au restricționat planurile – una către hol, una către baie şi două care se deschid spre balconul franţuzesc. Ca urmare, am încercat să folosim în mod optim spaţiul și am amplasat pe peretele cel mai lung un dressing încăpător, cu uşi glisante și model personalizat la comandă.”

supantaÎn fața patului, peretele complet vitrat este încadrat de cele două uși și de rafturile cu băncuță inclusă, o observați?

Fotografii: Miso Architects

5 Comments

  1. Occidentului 40

    Ne bucurăm ca va place proiectul nostru Occidentului 40, marca Ospinas.
    Va invitam pe pagina noastră de Facebook sa vedeți mai multe poze 😊.
    Mulțumim!

    • Designist

      Hello, Occidentului 40! Ne pare bine că ne-am cunoscut aici, cu ocazia prezentării acestui interior, însă cel mai bine este, dacă vă doriți o prezentare a ansamblului, să continuăm discuția pe mail pentru a vedea dacă și cum mergem mai departe. Adresa noastră – designist@designist.ro.

  2. Alexandru

    Dragii mei, cred ca era bine sa fi mentionat si arhitectii imobilului pentru ca au meritul pentru o mare parte a farmecului inaginii finale. Spre exemplu decoratorii nu au ales ei sa se realizeze o camera de 4m, vitraje imense sau ideea liftului care se deschide in apartament.

    Sunt foarte cool asa ca e si pacat sa nu vorbiti despre adnba 🙂

    • Designist

      Dragă Alexandru, suntem fani declarați ADNBA și am mai scris despre ei. Designerii de interior ai acestui apartament nu își asumă în vreun fel meritul arhitecturii ansamblului rezidențial, articolul referindu-se strict la designul interior. În mod clar, apartamentul arată foarte bine și datorită spațiilor mari vitrate, datorită arhitecturii. Vom face mențiunea, desigur.

  3. Maria

    Unde pot găsi covor in genul celui din living?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed